Maak een knusse zithoek

knusse-zithoek-buiten-tuin-puurvangeluk.web

Een gezellige zithoek voor buitenshuis is een must en een fijne manier om de zomer in je achtertuin door te brengen. Op een warme zomerdag is het prettig om na een lange werkdag hier te ontspannen, maar het is ook de perfecte plek om vrienden en familie te ontvangen. Of je nu een groot terras hebt of een kleinere buitenruimte, met de juiste elementen kun je een warme en uitnodigende sfeer creëren. In dit blog geven we je enkele praktische tips om een knusse zithoek voor buitenshuis te maken. 

De opzet van je zithoek

Voordat je echt aan de slag gaat met je nieuwe zithoek, is het verstandig om vooraf te bepalen waar je de zithoek wilt hebben en hoe het eruit moet komen te zien. Wil je een zithoek met een overkapping of bijvoorbeeld een schaduwdoek? Hiermee weet je zeker dat je in de zomer lekker in de schaduw kunt zitten en tijdens een flinke regenbui droog kunt blijven. Liever geen dak boven je hoofd en genieten van de zonnestralen? Dan is een pergola met open dak misschien nog een mooie optie voor jou. Bij deze pergola kun je gemakkelijk wat groen toevoegen door aan de onderkant van de palen klimplanten te plaatsen. Deze zullen na verloop van tijd omhoog klimmen rondom de palen van de pergola. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om niets rondom je zithoek te plaatsen. 

schaduwdoek-knusse-zithoek-puurvangeluk.web

Een comfortabele loungeset of tuinset

Om je zithoek zo comfortabel mogelijk te maken, is het prettig als je een loungeset of tuinset van goede kwaliteit hebt. Goede kwaliteit betekent namelijk vaak dat het zitoppervlak comfortabel is. Daarnaast heb je ook nog eens langer plezier van je loungeset of tuinset door de goede kwaliteit. Ga dus voor een loungeset met stevige, lekkere kussens en een tuinset waarbij de stoelen ook een comfortabel zitoppervlak hebben. Als je het ons vraagt, is het een pluspunt wanneer je languit op de bank van je loungeset kunt liggen of de stoelen kunt verstellen naar jouw comfortabelste zitpositie. Je nieuwe tuinset kun je natuurlijk geheel naar smaak uitkiezen. Denk er wel om dat wanneer je bijvoorbeeld voor witte zitkussens gaat, het lastig schoon te maken is. Onze tip is om een loungeset met donkere kussens te kiezen die ook wasbaar zijn. Zo kun je ze af en toe eens in de wasmachine gooien en heb je binnen een mum van tijd weer schone kussens. 

loungeset-knusse-zithoek-puurvangeluk.web

Accessoires, accessoires, accessoires!

Accessoires zijn erg belangrijk bij het creëren van een knusse zithoek. Door de juiste accessoires toe te voegen kun je namelijk een gezellige sfeer creëren. Denk bijvoorbeeld aan een mooie lichtslinger die in de avond je tuin verlicht. Ook kun je gebruik maken van tuinfakkels of kaarsen. Een citronella kaars is een leuke accessoire, maar ook ideaal voor het verjagen van muggen. Mocht je zithoek bij een muur of schutting staan, dan kun je gebruik maken van buitenschilderijen of een tuinscherm. Een cortenstaal tuinscherm staat bijvoorbeeld prachtig. Daarnaast maken verschillende kussentjes en een plaid je zithoek extra knus! 

>>> 3 Tips om ook in de winter te genieten van het buitenleven in je tuin 

tuin-knusse-zithoek-puurvangeluk.web

 

Geef een reactie

Blog at WordPress.com.

%d bloggers liken dit: