Een aantal ideeën voor jouw droomtuin

ideeen-droomtuin-inspiratie-puurvangeluk.web

De tuin is voor veel mensen in het voorjaar en in de zomer echt een plek om even helemaal tot rust te komen. Voor sommige mensen is dit een verlengde van de woonkamer, terwijl anderen de tuin liever zo inrichten dat zij meteen een vakantiegevoel krijgen wanneer ze de buitendeur openen. Sommige mensen vinden het lastig om een concreet plan te bedenken wat de tuin betreft, omdat ze er vaak niet te veel tijd en geld aan willen besteden. Toch zijn er altijd nog genoeg leuke ideeën die je uit zou kunnen voeren om er een hele fijne tuin van te maken waar je lekker veel van kunt genieten tijdens de dagen met het mooie weer. Lees en laat je inspireren: een aantal ideeën voor jouw droomtuin.

Een tuin voor groene vingers

Als je een grote ruimte hebt en je echte groene vingers hebt, dan is een kweekkas misschien wel iets voor jou. In deze kas kun jij je eigen groenten en fruit kweken en dat is voor veel mensen een leuke uitdaging. In deze hobby gaat vaak wel wat tijd zitten, maar dat is vaak geen probleem. De kas geeft vaak al meteen een leuk karakter in de tuin en vormt vaak al een mooie basis om te beginnen. Zo kun je bijvoorbeeld een volledig groene hoek bij de kas maken, zodat je ook naast de kas een tuin maakt, maar je kunt ook om de kas heen beginnen met tegels en zo wat verschillende eilanden maken. Zo maak je een mooi pallet aan verschillende kleuren. 

tips-tuin-kas-tuinkas-puurvangeluk.web

Vakantiegevoel in eigen tuin

Als je graag een vakantiegevoel in eigen tuin wilt hebben, dan kun je hier de planten gericht op uit gaan zoeken, omdat iedereen dit gevoel weer ergens anders uithaalt. Zo is een palmboom voor veel mensen een symbool voor vakantie waar zij zich lekker bij voelen. Door deze te combineren met een mooie andere plant of bloem heb je al een bak gevuld en hoef je niet bang te zijn dat je alleen maar tegels hebt. Wanneer je veel ruimte hebt, dan zou je er voor kunnen kiezen om een grote investering te doen en een sauna of een spa aan te schaffen waar je lekker in kunt genieten. Je kunt ook eerst een opblaas jacuzzi proberen.

jacuzzi-hottub-tuin-ideeen-puurvangeluk.web

Voeg verschillende elementen samen

Een droomtuin is voor iedereen persoonlijk en het is een goed idee om eens out of the box te denken tijdens het ontwerp. Laat je gekke fantasie hun gang gaan en je kunt op internet genoeg inspiratie vinden met veel mooie tuinen. Door uit ieder plaatje een element te pakken, kun je je eigen droomtuin samenstellen en realiseren. 

>>> Maak een knusse zithoek. Lees en laat je inspireren!

ideeen-tuin-inspiratie-puurvangeluk.web

Geef een reactie

Blog at WordPress.com.

%d bloggers liken dit: