6 Simpele selfcare tips voor extra ontspanning

Wat staat er deze week op jouw planning? Thuiswerken? Kids naar school, de sportclub, muziekles of vriendjes brengen? Boodschappen doen, de was wegwerken en een online meeting bijwonen? Je tussendoor even in een sportlegging hijsen om vervolgens 30 minuten zwetend voor de televisie je oefeningen te doen? Daarna nog even een lekkere maaltijd in elkaar proberen te flansen om vervolgens oververhit te tafelen met het gezin en ze allemaal stuk voor stuk de neus ophalen, omdat ze het eten niet lekker vinden… 

Kortom, alle dagen alle ballen hooghouden. Klinkt je dit bekend in de oren? Roep jezelf af en toe even een halt toe! En laat gerust al die ballen dagelijks kletteren! En kun je daarnaast nog wel een beetje extra ontspanning gebruiken? Wij geven je 6 simpele selfcare tips voor extra ontspanning. Relax en take it easy!

Tip 1: Maak een ommetje

Door middel van een wandeling ondersteun je jouw fysieke en mentale gezondheid. Je krijgt meer energie en je productiviteit verbetert. Bovendien helpt het je te ontspannen! Ga een wandelcompetitie aan met vrienden, familie of collega’s. Tip: Download de gratis Ommetje-app en maak een ommetje! Wandel samen, zonder dat je op dezelfde locatie bent. Even tijd voor jezelf! Oh ja, vergeet niet diep in en uit te ademen. Vul je longen met de frisse buitenlucht, het doet wonderen!

Tip 2: Lezen werkt ontspannend

Lees een boek! Wij snappen dat je niet zomaar midden op de dag op de bank gaat liggen met een boek. Vaak zijn er overdag te veel prikkels waardoor je jezelf niet kunt verliezen in een boek. Ga ’s avonds 20 minuten eerder naar bed en lees een goed boek. Het werkt niet alleen verslavend, maar ook enorm ontspannend! Je zult zien dat je echt tot rust komt en dat je de slaap véél sneller vat. Win-win! De eerste avond kan een drempel zijn, maar daarna wil je niet meer anders.

Tip 3: Maak van je badkamer een thuisspa

Een avondje naar de sauna zit er nog niet in, maar je kunt van jouw badkamer natuurlijk ook een thuisspa maken. Met het All Day Vitamin Brightening & Balancing Facial Serum maak je jouw thuisspa helemaal compleet! Dit herstellende serum van Korean Skincare is verrijkt met natuurlijke en krachtige ingrediënten. Bij Korean Skincare vind je ook verschillende gezichtsmaskers voor je huid, perfect voor een avondje ontspanning. Sluit jezelf op in de badkamer en geniet!

Tip 4: Digitale detoxkuur

Een wat? Een digitale detoxkuur is een dag zonder digitale apparaten! Ken je dat niet? Dan wordt het tijd voor een kennismaking. We leven in een wereld waarin we continu online zijn. Even een appje sturen naar de buurvrouw, een belletje naar je moeder, de perfecte foto’s liken op Instagram en een potje Candycrush, of twee… Ongemerkt tikken de minuten voorbij! Een dagje offline zorgt voor minder prikkels, meer tijd en ontspanning. Durf jij de uitdaging aan?

Tip 5: Muziek ontstresst

Wist je dat? Muziek ontstresst en zorgt voor een ontspannen gevoel. Maak een playlist met jouw favo muziek en luister tijdens het stofzuigen, strijken, autorijden of als je lekker in bed ligt. Luister je liever naar hele rustige muziek om te ontspannen? Op Spotify vind je heel veel playlists met speciale muziek om tot rust te komen. Zoek bijvoorbeeld onder de term ‘meditation’ of ‘sleep music’. 

Tip 6: Selfcare sunday

De zondag staat in het teken van jou! Heb jij kids die aan je been hangen? Dan kun je ook alleen de zondagochtend, de zondagmiddag óf een andere dag voor jezelf kiezen. No excuses als het gaat om jezelf. Zorg ervoor dat je structureel een ‘selfcare sunday moment’ hebt om bovenstaande tips toe te passen. Gun het jezelf, want je bent het waard!

Met onze 6 selfcare tips kom jij weer helemaal tot rust en leer je écht te ontspannen. Niets is zo belangrijk als innerlijke rust. Voor jezelf én de mensen om je heen. Go for it!

>>> Benieuwd naar meer tips voor ontspanning? <<<

6 Simpele selfcare tips voor extra ontspanning

2 reacties op “6 Simpele selfcare tips voor extra ontspanning”

Geef een reactie

Blog at WordPress.com.

%d