Wijzer in geldzaken: 8 tips om beter rond te komen!

tips-geldzaken-3-besparen-puurvangeluk.web

Het maakt niet uit hoeveel geld je hebt, het gaat erom hoe je het beheert. Of je nu een student bent die op kamers woont, net begonnen bent met werken of al jaren werkzaam bent en in een koophuis woont. Wijzer in geldzaken: 8 tips om beter rond te komen!

1. Stel een budget op

Het opstellen van een budget is de eerste en belangrijkste stap om beter rond te komen met je geld. Maak een overzicht van je inkomsten en uitgaven en bepaal hoeveel geld je per maand uitgeeft aan vaste lasten, boodschappen en andere uitgaven. En bekijk goed wat je kunt sparen. Zorg ervoor dat jij je ook goed aan dat budget kunt houden. Stel realistische doelen!

2. Verminder je vaste lasten 

Kijk kritisch of je op je vaste lasten kunt besparen. Vergelijk bijvoorbeeld energiecontracten, verzekeringen en abonnementen en stap – indien het goedkoper is – over naar een andere aanbieder. Je kunt gemakkelijk besparen op je vaste lasten, zoals internet-, tv- en telefoonabonnement door alleen te betalen voor wat je echt nodig hebt!

3. Houd je uitgaven bij

Houd goed je uitgaven bij in een budgetapp of Excel-bestand. Zo krijg je inzicht in je uitgavenpatroon en kun je zien waar je op kunt besparen. Het is ook handig om je bonnetjes te bewaren, zodat je achteraf kunt controleren of je alles goed hebt bijgehouden.

tips-geldzaken-1-besparen-puurvangeluk.web

4. Koop verstandig boodschappen in 

Bespaar geld op boodschappen door een boodschappenlijstje te maken en je hier strikt aan te houden. Koop alleen wat je nodig hebt en probeer impulsieve aankopen te vermijden. Ook kun je geld besparen door te letten op aanbiedingen en te kiezen voor huismerken in plaats van A-merken. Een andere manier om geld te besparen op boodschappen is door je maaltijden vooruit te plannen. Bedenk aan het begin van de week wat je de rest van de week wilt eten. Zo koop je alleen wat je nodig hebt die week, gooi je minder voedsel weg én het is goedkoper.

>>> 7 Keer geld besparen door online boodschappen te bestellen

5. Gebruik cashback-acties en kortingscodes 

Maak gebruik van cashback-acties en kortingscodes om geld te besparen op je online aankopen. Er zijn diverse websites en apps die deze aanbieden. Heb je iets specifieks nodig, vergelijk altijd de prijzen met andere winkels en webshops. Daar zit soms een behoorlijk verschil in. Je bent dief van je eigen portemonnee als je het niet doet! 😉

tips-geldzaken-2-besparen-puurvangeluk.web

6. Bespaar op energie 

Bespaar op energiekosten door zuiniger om te gaan met energie. Zet bijvoorbeeld apparaten uit als je ze niet gebruikt en vervang gloeilampen door led-lampen. Onder een dekentje op de bank liggen is trouwens ook geen straf, dus zet die kachel maar wat lager! Ook kun je besparen door te kiezen voor een energieleverancier met een lagere prijs per kWh of m3. 

7. Geef bewust uit 

Geef bewust je geld uit door jezelf af te vragen of je een aankoop echt nodig hebt voordat je het koopt. Stel jezelf de vraag of het bijdraagt aan je doelen en of het past binnen je budget. Kun je de producten uit de webshop die je wilt kopen misschien nog een maandje uitstellen om de kosten te verdelen? Of moet het echt nu en kun je iets anders uitstellen? 

8. Kies voor een boekhoudcoach

Vind je het zelf het zelf heel lastig om rond te komen iedere maand? En kun je wel wat hulp gebruiken? Kies dan voor een boekhoudcoach van Jortt! Soms is het fijn als er een expert met je meekijkt. Een boekhoudcoach kan je handvaten en advies geven over je uitgavenpatroon, sparen, verzekeringen, hypotheken enzovoort. Heb je iemand nodig die jou echt helpt bij het opzetten van de administratie, het optimaliseren van processen en het geven van financieel advies? Kies dan voor een boekhouder!

Heb jij nog waardevolle tips? Wij zijn benieuwd!

tips-geldzaken-besparen-puurvangeluk.web

Wijzer in geldzaken: 8 tips om beter rond te komen!

 

Geef een reactie

Blog at WordPress.com.

%d bloggers liken dit: