Waarom boksen voor vrouwen leuk is en het een positief effect heeft

boksen-goe-leuk-voor-vrouwen-positief-effect-puurvangeluk

Boksen is niet alleen voor stoere grote mannen helemaal hot, ook steeds meer vrouwen weten de weg naar de boksschool of sportschool tegenwoordig te vinden. En dat is tof! Boksen gaat niet alleen maar over vechten in de ring en je tegenstander knock-out slaan, nee… boksen biedt meer! We vertellen je waarom boksen voor vrouwen leuk is en het een positief effect heeft. 

Boksen positief voor vrouwen

Steeds meer vrouwen hebben interesse in boksen. Wat de verklaring is? Je bent lekker actief bezig, het is goed voor je lichaam, je verbrandt veel calorieën en het heeft een positieve invloed op je conditie. Daarnaast leer je bijvoorbeeld ook hoe je voor jezelf moet opkomen als iemand je lastig valt in onveilige situaties

Boksen geeft, naast alle bovengenoemde positieve punten, je zelfvertrouwen en zelfbeheersing een lekkere boost. Dit is ook een reden waarom ouders steeds vaker voor hun kids voor bokslessen kiezen. Tijdens het boksen leer je controle houden, leer je incasseren en samenwerken. Boksen is voor het hele gezin een echte aanrader! 

boksen-dames-positief-effect-puurvangeluk

Bokshandschoenen kopen

Het is een afhankelijk van de boksschool of sportschool wat je allemaal nodig hebt voor een boksles. Wat sowieso handig is om mee te nemen zijn uiteraard bokshandschoenen. Maar ook een flesje water en een handdoek zijn van belang. Tijdens een boksles zweet je enorm, wel zo fijn als je een handdoek bij je hebt om zweet te kunnen deppen en het vochtgehalte weer op peil kan brengen met een flesje water. Er zijn complete bokstrainingssets te koop waarin alles zit wat je nodig hebt. Dit is een sporttas met bokshandschoenen, scheenbeschermers, een sportbroekje, mondbeschermer en bandages. Ideaal! Wil je kijken of boksen echt iets voor je is, dan kun je uiteraard ook eerst alleen bokshandschoenen kopen.

Ik wist niet eens van het bestaan af, maar er zijn zelfs hele gave boksschoenen te koop. Zo kom je helemaal in stijl voor de dag. Boksschoenen moeten vooral lichtgewicht en comfortabel zijn, je moet het gevoel hebben dat je op blote voeten traint. Een mooi items wanneer je helemaal gaat voor het boksen.

Wat is er zo leuk aan boksen?

Naast alle genoemde positieve effecten is boksen ook gewoon heel erg leuk om te doen. Het is, naast dat je lekker actief bezig bent, heel goed voor je lichaam en je voelt je sterker in je schoenen staan. Ga samen met je vriendin, buurvrouw of moeder boksen. Kun je tegen elkaar boksen en sparren om eens te kijken of jullie het leuk vinden. Je hoeft geen prof te zijn om lekker te boksen, je kunt het ook voor je plezier doen. Ik weet zeker dat je gelijk verkocht bent!

>>> Meer health inspiratie

photo-1535662859658-4fc08f907afe
bokshandschoenen-boksen-dames-puurvangeluk
Waarom boksen voor vrouwen leuk is en het een positief effect heeft.

2 reacties op “Waarom boksen voor vrouwen leuk is en het een positief effect heeft”

Geef een reactie

Blog at WordPress.com.

%d