Praktische tips om de muren in je huis mooi en egaal te verven

muren-glad-egaal-verven-tips-puurvangeluk

De muren in je huis zijn niet alleen belangrijk om de boel bij elkaar te houden, ze geven je huis ook sfeer! De indeling van je huis wordt bepaald door de muren. Maar hey… die saaie witte muren kunnen echt wel een likje verf gebruiken om de sfeer in je huis aan te pakken. Koop een emmer muurverf, rollers en kwasten en ga aan de slag met deze praktische tips om de muren in je huis mooi en egaal te verven. Op naar een gezellig sfeertje!

Goede voorbereiding is het halve werk

De belangrijkste stap voordat je de muren in je huis gaat verven, is het reinigen van de muren. Zet meubels aan de kant of dek alles af met een zeil en begin met het afplakken van het zeil en de randen van de muur. Zo kun je lekker aan de slag en hoef je niet bang te zijn dat er spullen onder de muurverf komen te zitten. Zorg daarna dat de muren goed worden ontvet om vet- en vuilresten te verwijderen. Dit zorgt ervoor dat de muurverf zijn werk kan doen en goed blijft hechten aan de muur.

TIP: check de muur ook op oneffenheden. Schuur dingen die bovenop de muur liggen weg en vul eventuele gaatjes met muurvuller om een mooi egaal geheel te krijgen. Vergeet het oppervlak niet glad te schuren nadat de muurvuller goed gedroogd is op de muur.

muurvuller-tips-puurvangeluk

Voorstrijken een must op onbehandelde muren

Heb je muren in je huis die onbehandeld zijn? Die moet je eerst voorstrijken met een voorstrijkmiddel om te voorkomen dat de muurverf in de muur wordt gezogen en je verschillende kleuren/effecten krijgt. Het voorstrijkmiddel zorgt ervoor dat de muurverf beter hecht aan de muur, zodat het mooi en egaal aangebracht kan worden.

Het grote werk kan beginnen

Yess… de voorbereidingen zijn klaar en het grote werk kan beginnen! Koop goede muurverf in je favo kleur met een hoge dekkwaliteit. Roer de muurverf in de emmer heel goed door om kleurpigmenten goed met elkaar te mengen voor een optimaal resultaat. Gebruik voor de hoeken en randen van de muur een acrylkwast en voor de grote oppervlakken een muurverfroller. Begin altijd met de hoeken en randen en werk van buiten naar binnen. De grote oppervlakken kun je het beste van links naar rechts en van boven naar beneden verven.

TIP: verf 2 tot 3 keer over elke baan heen voordat je weer aan de volgende baan begint. Dit geeft een betere dekking.

praktische-tips-muren-verven-puurvangeluk

Check dubbel check

Als de muur geverfd is, check je alles goed na. Haal afplaktape van plinten en kozijnen af als de muurverf nog nat is, anders trek je misschien hele delen gedroogde verf van de muren af. Laat daarna de muur goed drogen en check of je nog delen bent vergeten en kijk of de muur misschien nog een keer in de verf moet. Is dat het geval, doe dit dan op dezelfde manier als de eerste ronde.

TIP: wil je de kwasten de volgende dag weer gebruiken? Leg de kwasten in een luchtdicht plastic zakje of wikkel de haren van de kwast in afdekfolie en bewaar ze maximaal twee dagen in deze verpakking. Zo kun je de volgende dag gerust weer aan de slag. Succes!

Kijk hier voor meer interieur inspiratie >>>

muren-verven-praktische-tips-puurvangeluk

Praktische tips om de muren in je huis mooi en egaal te verven.

Geef een reactie

Blog at WordPress.com.

%d