Waardevolle ondersteuning bij prikkelverwerkingsproblemen

ondersteuning-prikkelverwerkingsproblemen-kinderen-volwassenen-puurvangeluk

Tegenwoordig hebben we te maken met heel veel prikkels die we allemaal moeten verwerken. Lastig? Ja, soms wel. Zowel kinderen als volwassenen kunnen hier problemen van ondervinden. Educadora, specialist in sensorische producten en materialen bij prikkelverwerkingsproblemen, biedt de juiste waardevolle ondersteuning bieden.

Kinderen en volwassenen met prikkelverwerkingsproblemen

De sensorische producten van Educadora zijn bij uitstek geschikt voor kinderen die problemen ervaren met prikkelverwerking zoals bijvoorbeeld ADHD, autisme of hooggevoeligheid. Niet alleen kinderen kunnen hier hinder van ondervinden. Ook volwassenen kunnen hier last van hebben en deze klachten als zeer vervelend ervaren. Het is ook niet zo gek, want tegenwoordig ligt de lat vrij hoog, zijn er veel verwachtingen binnen onze samenleving en speelt erfelijkheid uiteraard ook een grote rol.

Kinderen en volwassenen met prikkelverwerkingsproblemen leven en beleven alles intens. Zo intens dat af en toe goede ondersteuning en afleiding essentieel is. Om je op andere gedachten te brengen, om je uit te dagen, juist te ontspannen en tot rust te komen of om alle prikkels van de dag een plekje te geven.

prikkels-verwerken-kinderen-ondersteuning-puurvangeluk

Producten en materialen ter ondersteuning

Educadora biedt absoluut uitkomst, je kunt het zo gek niet bedenken of Educadora heeft het! Chewigem kauwsieraden, therapeutische putty met een prachtige glitter en glans, motorische hulpmiddelen, coachingskaarten, informatieve boeken, creatief en uitdagend speelgoed én snoezelmaterialen. Kinderen vinden deze producten supergaaf, want je kunt je fantasie en creativiteit de vrije loop laten. Stuk voor stuk prachtige producten die goede ondersteuning bieden voor kinderen en volwassenen.

Regenboog stenen

De gekleurde regenboog stenen zijn superleuk om mee te spelen en te ontdekken. Met deze stenen (rainbow pebbles) stimuleer je kinderen spelenderwijs de fijne motoriek, het creatief denken en vaardigheden op het gebied van tellen en sorteren. Bovendien kunnen ze met deze regenboog stenen ook leren stapelen. Er zijn opdrachtkaarten bijgevoegd voor nog meer uitdaging.

regenboog-stenen-spelenderwijs-kinderen-prikkels-verwerken-puurvangeluk

Voel memory spel

Iets heel anders is het voel memory spel. Supergoed voor het denkvermogen en lekker uitdagend om te spelen. Het is weer eens wat anders dan een standaard memory spel. Kinderen vinden dit fantastisch om te spelen. Ze moeten goed voelen en nadenken, hiermee train je optimaal je geheugen. Niet alleen kinderen vinden dit fantastisch, ook voor volwassen en ouderen met dementie is dit een prachtig spel.

voel-memory-spel-puurvangeluk

 

Elkaar beter leren begrijpen

Soms heb je geen idee wat er in een kind, partner of familielid omgaat. Om elkaar beter te leren begrijpen kun je gebruikmaken van de invulboeken van Gezinnig en de coachingsproducten. Niet alleen binnen eigen kring is dit een waardevolle toevoeging en ondersteuning. Ook op scholen, kinderdagverblijven, verenigingen en andere instellingen zijn dit prachtige producten om in te zetten. Door met de materialen aan de slag te gaan opent zich een hele creatieve wereld vol mooie kansen. Voor kinderen en volwassenen die uitdaging nodig hebben of die meer rust en balans willen vinden. Voor een kind, ouder(s), leerkrachten, therapeuten, ga zo maar door. Educadora, voor iedereen!

Meer kids inspiratie >>>

ondersteuning-spelenderwijs-kinderen-volwassenen-prikkelverwerking-puurvangeluk
photo-1458134580443-fbb0743304eb
Waardevolle ondersteuning bij prikkelverwerkingsproblemen.

Geef een reactie

Blog at WordPress.com.

%d