Twijfel over een dakraam? Dit zijn de voordelen!

dakraam-1-inspiratie-puurvangeluk.web

Veel mensen vergeten vaak hun zolder net zo goed bij te houden als de rest van de woning. Dit is vaak de ruimte in huis waar het wat donker is en waar veel spullen verzameld worden. In veel gevallen is dit erg zonde, omdat het vaak een mooie ruimte is die je nog goed kunt gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan ruimte voor je kantoor. Daarbij is het wel praktisch, wanneer de ruimte niet te donker is en enigszins zou kunnen ventileren. Mensen overwegen dan om een dakraam aan te schaffen, maar twijfelen, omdat ze dit soms zonde van hun geld vinden. Twijfel over een dakraam? Dit zijn de voordelen!

Goed voor de frisse lucht

Wanneer je bijvoorbeeld kijkt naar bijvoorbeeld velux dakramen, dan is het goed om je te realiseren dat deze ramen ook nog eens een bijdrage kunnen leveren aan de isolatie. Deze houden de warmte binnen en de kou buiten en dit kan uiteindelijk weer geld schelen, maar wanneer het in de zomer warm is en ook in huis de temperaturen stijgen, dan kun je juist goed ventileren met een dakraam. Sommige ramen hebben een speciale ventilatieklep, zodat er altijd genoeg frisse lucht de zolder binnen kan komen. 

dakraam-inspiratie-2-puurvangeluk.web

Een extra ruimte in huis

Een dakraam wordt natuurlijk in het dak geplaatst en dat betekent dat het raam schuin geplaatst wordt. Dat heeft als voordeel dat er nog veel meer licht naar binnen kan komen en dat de zolder al snel veel lichter lijkt. Dit geeft een mooiere sfeer aan de ruimte, maar zorgt er ook voor dat de zolder nog ruimtelijker lijkt. Daardoor zou de waarde van je woning zelfs nog wel een beetje kunnen stijgen. Door het vele licht, wordt het een ruimte waar je liever wilt zijn en dat zorgt dat de zolder niet alleen meer een opslag is, maar gewoon meer ruimte in huis. Dat is natuurlijk altijd mooi meegenomen en zo is het dakraam een goede keuze. 

>>> 3 Simpele tips om meer leefruimte te creëren 

Goed voor stroomkosten

Doordat de ruimte goed verlicht wordt door het grote raam, hoef je bijna niet de verlichting te gebruiken om de kamer te verlichten en dat scheelt geld op je stroomkosten. Daarnaast is het leuk aan een schuin raam, dat je er ook lekker onder kunt slapen en ‘s nachts naar de sterrenhemel kunt kijken. Dat is natuurlijk ontzettend sfeervol en een mooi bijkomend voordeel dat een dakraam te bieden heeft. Zo zijn er veel voordelen waar je van kunt profiteren wanneer je een dakraam laat plaatsen en deze zijn zeker het overwegen waard.

>>> Zo bespaar je gemakkelijk geld op je vaste lasten 

dakraam-inspiratie-puurvangeluk.web

Twijfel over een dakraam? Dit zijn de voordelen!

 

Geef een reactie

Blog at WordPress.com.

%d bloggers liken dit: