Trouwjurk kopen, hoe kies je de mooiste trouwjurk?

Say yes to the dress! Waarschijnlijk fantaseer je al jaren over hoe jouw trouwjurk eruit moet komen te zien op je trouwdag. Groots met veel tule en glitters of juist een strakke kanten trouwjurk? Je hebt volmondig ‘JA’ gezegd tegen de man van je dromen en nu is het tijd om het fantaseren om te zetten in echte keuzes maken en een trouwjurk kopen, maar hoe kies je de mooiste trouwjurk uit voor de grote dag? Wij helpen je graag bij het maken van de juiste keuze! 

Right Timing

De ideale periode om je zoektocht te starten naar de mooiste trouwjurk is 11 tot 8 maanden vóór de bruiloft. Waarom? Het kan zijn dat jouw jurk op maat gemaakt wordt of besteld moet worden. Het zal je maar gebeuren, geen trouwjurk op de grote dag. Catastrofe! Start ook direct na de verloving met alle andere voorbereidingen. Het is een heerlijke periode, zeker als je op tijd begint zonder veel stress. Als je te lang wacht moet alles geregeld worden in een korte periode en dat betekent geen genot. Zonde wat ons betreft, want je trouwt – als het goed is, maar één keer. 

Inspiratie opdoen

Misschien weet je al precies wat je wil, maar het is nooit verkeerd om een beetje inspiratie op te doen. Dit kan bijvoorbeeld door te scrollen op Pinterest of in tijdschriften te kijken. Als je goed voorbereid aankomt bij de bruidswinkel, is het halve werk al gedaan. Bekijk naast jurken ook waar je naartoe zou willen voor het passen van trouwjurken. Het is altijd goed om hierin meerdere opties te hebben. Soms slaag je niet direct in de eerste bruidswinkel. 

De entourage

Het is natuurlijk retespannend, trouwjurken passen. Het is niet alleen praktisch als er iemand met je mee gaat, maar het is ook heel gezellig. In the end maak jij als bruid de beslissing, maar de mening van dierbaren om je heen is niet onbelangrijk. Weet je al wie je er graag bij wilt hebben? Wij raden aan om niet te veel mensen mee te nemen. Maximaal twee of drie personen die jou heel goed kennen en jouw mening voorop stellen. Deze dag draait tenslotte ook om jou! Als je weet welke bruidswinkels je gaat bezoeken, met wie en wanneer dan kun je een afspraak inplannen. 

Trouwjurken passen

Het moment van passen is aangebroken. Vertel de adviseuse in de winkel wat je wensen zijn en laat eventueel de inspiratie zien die je verzameld hebt. Op basis daarvan kunnen zij gemakkelijker jurken uitzoeken waarvan ze denken dat het in je straatje past. Sta ook open voor adviezen, je kunt zelf bepalen wat je ermee doet, maar wellicht geeft het je extra inzichten. Pas zoveel mogelijk jurken aan, want vandaag mag én kan het! Last but not least, probeer alle mogelijke bewegingen uit zodat je zeker weet dat de jurk als gegoten zit. Voel jij je een prinses in deze jurk? Past ‘ie perfect bij je lichaam? En gaat jouw aanstaande ‘speechless’ zijn? Dan is dit absoluut dé jurk! 

Nog een aantal extra tips voor de pasafspraak:

  • Draag huidkleurig ondergoed.
  • Zorg ervoor dat je haar naar wens is (als dit niet zit, zit de rest vaak ook niet).
  • Gebruik niet te veel make-up, dit maakt het passen een stuk lastiger. 
  • Neem schoenen mee met de gewenste hak om de lengte van de jurk te kunnen bepalen.

Geniet van alle voorbereidingen!

>>> 8 Leuke trouwlocaties op een boot/schip

>>> 4 Keer de mooiste trouwlocaties in een kasteel

Trouwjurk kopen, hoe kies je de mooiste trouwjurk?

 

Geef een reactie

Blog at WordPress.com.

%d