Top 5 gezellige gezinsuitjes van Amsterdam

top-5-leukste-uitjes-van-Amsterdam-Puur-van-Geluk

Wie is er niet gek op gezellige uitjes? Amsterdam is ‘the place to be’ als het gaat om leuke uitjes. Samen met vrienden, gezellig met familie of lekker op pad met je gezin… een uitje is gewoon altijd een goed idee! Even ontsnappen aan de hectiek van alledag, samen zijn en de mooiste herinneringen maken voor later met deze top 5 gezellige gezinsuitjes van Amsterdam. Be there!

1. Questomatica

Bij Questomatica in Amsterdam kun je helemaal losgaan in geweldige spelactiviteiten voor zowel beginners als gevorderde groepen. Durf jij te strijden in de escape room zonder cijfers en sloten? Dit is een ultieme uitdaging voor jou en je team. Samenwerken, goede communicatie en vertrouwen komen aan bod. De twee escape rooms van Questomatica zijn ontworpen voor volwassenen, maar het is bewezen dat het een geweldige groepsactiviteit is voor het gehele gezin (2 volwassenen en kinderen boven de 8 jaar). Minimale leeftijd voor een kinderteam is 16+, omdat een soepele ervaring in een escape room concentratie, focus en volwassen inzicht vergt. De Arcade Invasion is de nieuwste creatie van Questomatica. Het heeft maar liefst 15 maanden bouwen gekost om teams in een spelcomputer uit de 20e eeuw te kunnen laten stappen. Met een gepixelde lasergeweer loop je rond in 8bit landschappen en versla je de invaders. Hoe gaaf klinkt dat!? In ‘Wake Up’ waan je je in de droomwereld van Matilda, een jong meisje van 7 jaar oud. Dit avontuur is gevuld met magie, verrassingen en plaatst je in een droom die jeugdherinneringen ophaalt. (geschikt vanaf 8 jaar onder toezicht van ouder) Om de echte wereld weer te zien, moet je de knoop van haar mysterieuze fantasieën ontrafelen, met ongebruikelijke raadsels puzzelen en een manier zien te vinden om haar weer wakker te maken! De adrenaline borrelt omhoog, de spanning is om te snijden en je gaat met opperste concentratie te werk. Superleuk om samen met het gezin de teamspirit hoog te houden. Je gaat samenwerken, overleggen, luisteren, begrijpen maar vooral genieten van één van de gezellige gezinsuitjes van Amsterdam. LET OP: Dit uitje is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar en in teamverband vanaf 16+.
Questomatica
Foeliestraat 16
1011 TM Amsterdam 

2. Amsterdam Museum

Het Amsterdam Museum is de schatkamer van Amsterdam. Het museum aan de Kalverstraat midden in het centrum van de hoofdstad zit boordevol mooie tentoonstellingen en activiteiten voor het hele gezin. Zo kun je je hier de hele dag vermaken en laten inspireren. Ga samen met je gezin op avontuur in Het Kleine Weeshuis, waarin de geschiedenis van het gebouw tot leven komt. De plek waar tienduizend Amsterdamse weeskinderen vroeger gewoond en gespeeld hebben. Ontdek in een uur de geschiedenis van Amsterdam met het Amsterdam DNA familiespoor of wandel in de gratis toegankelijke Amsterdam galerij (een overdekte museumstraat) over de 40 meter lange loper gemaakt door kunstenaar Barbara Broekman.  Deze prachtige loper laat alle 179 nationaliteiten zien die wonen in Amsterdam. Tussen alle mooie bezichtigingen en activiteiten door kun je genieten in ‘Museumcafé Mokum’ van een heerlijke lunch of ander lekkers op het sfeervolle terras op de binnenplaats van Amsterdam Museum. In de schoolvakanties worden er bovendien leuke activiteiten georganiseerd voor het hele gezin. Te leuk! Vergeet ook 18 oktober niet. Dan staat Amsterdam Museum in de spotlights met de tentoonstelling ‘Opslaan als.. – Hoe verzamel je de stad?’ Deze tentoonstelling staat in het teken van 100.000 objecten die allemaal een verhaal vertellen over de stad Amsterdam en haar bewoners. Een greep van 750 objecten in 1 tentoonstelling laat de diversiteit en massaliteit van de collectie goed aan de bezoeker zien. In een audiotour vertellen museummedewerkers op een leuke manier en vol passie over deze schatten. Wat verzamelt een stadsmuseum allemaal? Wat dacht je bijvoorbeeld van te gekke items, vreemde snuisterijen en iconische werken? Je komt bijvoorbeeld menselijke haarlokjes tegen, maar ook waardevolle schilderijen, barbiepoppen met zelfgemaakte kleertjes, vondelingenkleding, penningen en ga zo maar door. Super fascinerend. Een prachtige tentoonstelling die je absoluut niet mag missen!
Museum Amsterdam
Kalverstraat 92
1012 PH Amsterdam

 

3. Ballorig

Lekker klimmen, klauteren en springen… welk kind is er niet dol op? Bij Ballorig in Amsterdam kan je kind de energie en de creativiteit de vrije loop laten op te gekke labyrints, trampolines en kleurrijke glijbanen. Een heerlijk uitje voor kids en dus ook voor ouders. Ouders kunnen gezellig zitten, kletsen met andere ouders en genieten van een kop koffie terwijl ze de kids goed in de gaten kunnen houden. Bij deze overzichtelijke binnenspeeltuin beleeft ieder kind op zijn of haar eigen manier een actieve en geweldige dag. De speeltoestellen bij Ballorig zijn zelfs ingericht op de ontwikkeling van een kind. Ouders kunnen op de borden bij het speeltoestel lezen op welke manier het desbetreffende speeltoestel bijdraagt aan de ontwikkeling van een kind. Het is dus niet alleen maar superleuk om te spelen bij Ballorig, het komt de ontwikkeling ook nog eens ten goede. Klinkt als dubbel genieten! TIP: Bij Ballorig Amsterdam Arena worden de leukste indoor kinderfeestjes gegeven. Handig voor de winterse periode en ook fijn voor de ouders. Heb je geen rommel, geen gedoe, geen geregel, alles wordt uit handen genomen en de kinderen genieten van een onvergetelijk feestje! Bestel eenvoudig een actief feestje vanuit je luie stoel op de website van Ballorig.
Ballorig Arena
ArenA Boulevard 240
1101 DJ Amsterdam
020 365 1100

4. Black Cat Theatre

Black Cat Theatre is een te gekke plek in Amsterdam, waar ze theater speciaal richten op de allerkleinsten. Een ideale locatie om de kleinsten van de familie op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met theater. Bij Black Cat Theatre proberen ze de verbeeldingskracht van het kind zelf en het spelen met “gewone” dingen te stimuleren. Klinkt prachtig in de digitale en hectische wereld waarin we leven. De voorstellingen zijn al geschikt voor kinderen vanaf 1 jaar, hoe leuk is dat? In de foyer is een ruimte waar kinderen heerlijk kunnen spelen met uniek speelgoed en tussen de voorstellingen en het spelen door kun je genieten van een lekker drankje en heerlijke versnaperingen in het Black Cat Café. Er worden geregeld inspirerende, kleurrijke en vrolijke voorstellingen georganiseerd voor de kids en hun ouders. Wat dacht je van Vlindertuin, De Regenboog of de Vier Seizoenen? Klinkt heerlijk relaxed en het is superleuk om samen met je gezin te genieten in alle rust van een prachtige voorstelling. Na de voorstelling worden de kinderen (en ook ouders die willen) uitgenodigd om op het podium te komen. Dan kunnen ze hun fantasie de vrije loop laten en spelen met de spullen die gebruikt zijn in de voorstelling en met de actrices/acteurs/muzikanten.
Black Cat Theatre
Schakelstraat 2
1014 AW Amsterdam

5. Entrée

De laatste van de top 5 gezellige gezinsuitjes van Amsterdam is Entrée. Welkom in de wereld van klassieke muziek. Ze willen jongeren hier kennis laten maken met klassieke muziek en het adembenemende Concertgebouw in Amsterdam. Het prachtige gebouw, de sfeer en de gezelligheid zorgen voor een bijzondere concertbeleving. Dankzij Entrée ontvangen jongeren tussen de 18 en 35 tot wel 75% op een concert. Daarnaast organiseren ze diverse events zoals rondleidingen, interviews en borrels. Enne… je krijgt het eerste concertkaartje voor jou en je introducé helemaal gratis wanneer je een lidmaatschap afneemt. Klinkt dit niet als muziek in de oren? Ben je nog niet bekend met klassieke muziek? Dat hoeft ook helemaal niet! Met Entrée kun je super voordelig ervaren wat klassieke muziek met jou doet. De kleine muziekliefhebbers onder ons kunnen hier hun muzikale hart ook ophalen. Ga met het Entrée Junior-lidmaatschap op muziekavontuur, geniet van een familieconcert of kom naar één van de leuke events, zoals de instrumententuin, die worden georganiseerd. Er wordt bijvoorbeeld Jazz voor kinderen gespeeld, maar ook de Fabeltjeskrant blijft een regelrechte hit of wat dacht je van Romeo & Julia? Superleuk, interessant en leerzaam. Bij Entrée vind je voor ieder wat wils! 
Entrée
Gabriël Metsustraat 16
1071 EB Amsterdam

>>> Meer leuke en gezellige uittips

 

Eén reactie op “Top 5 gezellige gezinsuitjes van Amsterdam”

Geef een reactie

Blog at WordPress.com.

%d bloggers liken dit: