Top 4 toffe badkamertrends van 2023

Elk jaar komen er weer nieuwe toffe trends op de markt. Zo ook op het gebied van badkamers. Misschien ga je binnenkort je badkamer aanpakken, wil je een compleet nieuwe badkamer of vind je het gewoon leuk om op de hoogte te blijven van de nieuwste trends, dan is deze top 4 toffe badkamertrends van 2023 zeker een inspiratiebron voor jou!

1. Duurzame badkamer realiseren

In de tijd van verduurzaming is een duurzame badkamer niet meer weg te denken. Daarom trekken we deze trend ook aankomend jaar door. Maar wat is een duurzame badkamer? En hoe kun je dit realiseren?

  • Gebruik van duurzame producten die lang meegaan, zoals een thermostaatkraan van RVS die ook nog eens waterbesparend is. 
  • Zorg voor voldoende ventilatie(roosters), zodat vocht goed weg kan en er weinig tot geen kans is tot groei van schimmels op verfwerk, tegels en badkamermeubels. Zo gaan ze langer mee.
  • Maak gebruik van een inloopdouche van glas. Het geeft een ruimer gevoel, het is een duurzaam product en gaat lang mee. 

2. Gebruik van natuurlijke materialen

We zien ook het gebruik van natuurlijke materialen terug in de badkamertrends van 2023. Denk bijvoorbeeld aan de volgende materialen:

  • Natuursteen
  • Marmer
  • Hout 

Deze materialen combineren perfect met diverse stijlen en kleuren. Ze geven ons bovendien een wellness gevoel en dat betekent kalmte en rust. Relax …. Dit wil je toch in de badkamer!? 

3. Natuurlijke ton-sur-ton kleuren

Naast de natuurlijke materialen, zien we ook de natuurlijke kleuren terug in de badkamertrends voor 2023. Zachte tintjes, zoals terracotta, zand, beige en bruin. Dit kun je natuurlijk perfect combineren met zwart, de trend van 2022, maar toch zien we het natuurlijke kleurgebruik meer en meer terugkomen. Daarnaast wordt ton-sur-ton ook een graag geziene trend voor 2023. Dit betekent dat kleuren op elkaar afgestemd mogen worden en perfect in elkaar mogen overlopen. Dus donkere tinten terracotta mogen gecombineerd worden met lichte kleuren terra en overlopen in zachte bruine tinten. Dit trekken we ook door in de badkamermeubels, zoals toilet en waskom. Durf jij het aan?

4. Zachte organische vormen

Het tijdperk van vierkant en rechthoekig is voorbij, it’s al about organic shapes! Zachte afgeronde hoeken en ovale vormen gaan we zien in 2023. Zacht, rustig en kalm, een heerlijke combinatie. Een ovale waskom op een badmeubel met afgeronde hoeken, hoe tof is dat? Weer eens iets anders dan rechthoekig. Maar ook ronde of ovale spiegels worden een hit! Deze organische vormen mogen zelfs terugkomen in de tegels aan de wand en op de vloer. Need we say more?

>>> Handige tips om je huis en badkamer snel en gemakkelijk schoon te maken

Wat vond jij van deze top 4 toffe badkamertrends van 2023? Wij zijn benieuwd, laat het ons gerust weten in de comments onder dit artikel.

Geef een reactie

Blog at WordPress.com.

%d