Tips om je haar te verzorgen tijdens je zonvakantie 

haar-verzorgen-tijdens-zonvakantie-tips-puurvangeluk.web

Ga je binnenkort op zonvakantie? HEERLIJK! Niets is lekkerder dan afschakelen, genieten van een andere omgeving, lekker zwemmen en de warme zon op je bolletje voelen. Maar … uiteraard heeft de zon, het zwembad en het zeewater ook een keerzijde. Niet alleen voor je huid, maar ook voor je haar. Check de volgende tips om je haar te verzorgen tijdens je zonvakantie. Zo blijft je haar gezond, zacht en glanzend, zonder dat het afbreekt of droog wordt. Lees en pas de volgende tips toe!

Verzorging van je haar tijdens het zwemmen 

Wie is er niet dol op zwemmen, baantjes trekken of drijven op een luchtbed in het water? Zeker tijdens een warme zonvakantie is zwemmen een aangename verkoeling. Met onderstaande tips verzorg je je haren optimaal en kun je voorkomen dat je mooie lokken uitdrogen of verkleuren door zee- of chloorwater. 

  • Maak je haren nat onder de douche of kraan voordat je gaat zwemmen. Dan is je haar volgezogen met schoon water en zal het minder snel zee- en chloorwater opnemen. Je kunt ook een beetje conditioner in je haar doen, want dit zorgt ervoor dat haarschubben worden gesloten. Hierdoor kan chloor en zout minder snel je haar binnendringen. Zorg dat je na het zwemmen je haren afspoelt met schoon water, zodat er geen zout of chloor achterblijft in je haar. 
  • Was je haar na het zwemmen met een goede shampoo afgestemd op jouw haartype of gebruik een speciale shampoo voor de zon en chloor. Verzorg het daarna met een conditioner of masker om de haarschubben te sluiten en je haren te beschermen tegen invloeden van buitenaf. 
  • Wil je je haren liever niet nat maken tijdens het zwemmen? Dan biedt een badmuts uitkomst. Je kunt je haren onder de badmuts verstoppen, zodat zout, chloor en zon geen kans krijgen om bij je haren te komen.

haar-verzorgen-tijdens-zonvakantie-1-tips-puurvangeluk.web

Bescherm je haar tegen de zon 

Niet alleen het chloor- of zeewater kan je haar beschadigen, uitdrogen en doen verkleuren, ook het zonlicht kan er wat van. Zorg dat je ook je haren bescherming biedt tegen de zon, want deze heeft een krachtige UV-straling. Hoe je je haren kunt verzorgen en beschermen, dat leggen we je hieronder uit:

  • Blijf zoveel mogelijk weg uit de brandende zon en zoek liever schaduwrijke plekken op om te zitten. 
  • Ga onder een parasol zitten bij het zwembad of bij de zee. Hierdoor heb je geen direct zonlicht op je haar. Maar wees er wel van bewust dat je huid toch echt wel kan verkleuren onder een parasol, dus dan weet je ook dat het je haren kan bereiken. 
  • Draag liever een pet of hoed wanneer je in de zon of onder de parasol zit. Ongemerkt wandel je regelmatig bij je parasolletje vandaan. 
  • Gebruik elke dag tijdens je zonvakantie (en natuurlijk ook thuis wanneer de zon enigszins schijnt) een UV-protection milk voor je haar. Gebruik deze voordat je naar buiten gaat om je haar van een beschermd laagje te voorzien. Hiermee voorkom je uitdroging en verkleuring door UV-straling van de zon. Wist je dat er ook UV-straling is als de zon achter de wolken zit? Wees dus op je hoede!
  • Gebruik reinigings- en verzorgingsproducten, zoals shampoo, conditioner, haarmasker etc. speciaal voor de zon, chloor- en zeewater en met een UV-filter. 
  • Vermijd zoveel mogelijk het gebruik van een stijltang, föhn, krultang etc. Zeker tijdens de warme periode. Dit maakt je haren namelijk nog breekbaarder waardoor het sneller uitdroogt, uitvalt of afbreekt. 

haar-verzorgen-tijdens-zonvakantie-2-tips-puurvangeluk.web

Ik ga op reis en neem mee … 

Zoals we al hadden uitgelegd is het verstandig om je haar goed te beschermen tijdens je zonvakantie. En hoe kun je dit nu beter doen dan met de juiste producten! Kies bijvoorbeeld voor de SU Travel Duo set van Davines met een Hair & Body Wash en een Leave-in crèmespray. Deze set is handig mee te nemen, neemt weinig ruimte in beslag en is de perfecte basis om je haren te beschermen tijdens je zonvakantie. Maar ze hebben ook andere travel sets en summer essentials, afgestemd op jouw haartype. Check welke producten jij mee wilt nemen in je koffer!

Dit waren onze tips om je haar te verzorgen tijdens je zonvakantie. Heb je nog aanvullende tips, laat het ons gerust weten! Geniet van een heerlijke zonvakantie!

>>> 3 Keer waarom het belangrijk is om zonbescherming te gebruiken 

haar-verzorgen-tijdens-zonvakantie-4-tips-puurvangeluk.web haar-verzorgen-tijdens-zonvakantie-3-tips-puurvangeluk.web

 

Tips om je haar te verzorgen tijdens je zonvakantie 

 

Geef een reactie

Blog at WordPress.com.

%d bloggers liken dit: