Tips en tricks wanneer je last hebt van muggen 

Lig je net lekker in je bed, hoor je ineens zoemende muggen op de slaapkamer. Helluppp … Niet alleen in de zomer zijn er muggen, ook in de winter kun je last hebben van die vervelende rondvliegende en zoemende beestjes om je oren. Want door de stijgende temperaturen blijven muggen ook in de winter actief. Niet zo prettig, want ze kunnen zelfs prikken in de winter, met jeukende bulten als gevolg. Om gek van te worden! Gebruik deze tips en tricks wanneer je last hebt van muggen en hopelijk blijven ze uit je buurt. 

Bevestig een klamboe 

Een simpele en vooral doeltreffende manier om muggen op afstand te houden is met een klamboe. Je kunt een klamboe gemakkelijk over/bij je bed bevestigen, zodat je in ieder geval geen last hebt van prikkende muggen. Ze zijn in verschillende soorten en maten verkrijgbaar. Dus of je nu een klamboe voor een eenpersoonsbed wilt kopen of een klamboe voor een tweepersoonsbed, het is allemaal mogelijk. Je kunt zelfs kiezen voor een ronde of vierkante klamboe. 

En ben je gek op het buitenleven en wil je zowel in de zomer als in de winter de hele avond genieten op het terras of onder je overkapping? Dan is een klamboe voor buiten ideaal, want hiermee kun je lekker lang buiten zitten en genieten van mooie lange avonden zonder dat je geprikt wordt. 

>>> Wist je dat muggen overdag veel slapen en pas in de avond actief op zoek gaan naar voedsel? Ze zijn op zoek naar jouw bloed, waar ze dol op zijn. En wist je dat muggen zelfs op grote afstand van wel 20 meter jouw lichaamswarmte weten te vinden? Zelfs als het donker is! Dus alle lampen uit, heeft helaas geen zin.

Plaats horren in ramen en deuren 

Wil je graag ’s avonds en ’s nachts ramen en/of deuren op de slaapkamer open zetten voor frisse lucht? Dan is het handig om horren in de ramen en/of deuren te plaatsen. Zo weet je in ieder geval dat alle ongenodigde gasten buiten en op afstand blijven. 

De ouderwetste vliegen/muggenmeppers werken perfect en hiermee kun je gelijk je opgekropte woede kwijt, maar … je kunt muggen beter verjagen met een elektrische vliegenmepper. Hiermee voorkom je dat er bloedvlekken op muren en plafonds komen van het meppen. 

Lege dakgoten 

Klinkt misschien gek, maar kijk of je dakgoten leeg zijn en niet vol staan met water. Stilstaand water trekt namelijk muggen aan. En de muggen ruiken in de dakgoot al dat jij lekker aan het slapen bent en komen gezellig bij je binnen buurten. Zorg dus dat de dakgoten leeg blijven. 

Ventilator of airco 

In de zomer is een ventilator of airco op de slaapkamer een must. Niet alleen voor de warmte, maar ook om de muggen op afstand te houden. Muggen zijn geen hele sterke vliegers en kunnen door de luchtverplaatsing van een ventilator niet gemakkelijk vliegen en jou als prooi daardoor niet vinden. 

Heb jij nog een gouden tip om muggen op afstand te houden? Laat het ons weten!

>>> Wil je lekker slapen en uitgerust wakker worden? Check deze tips voor een goede nachtrust

Geef een reactie

Blog at WordPress.com.

%d