Reisgeluk, hotspots en highlights van Praag 

reisgeluk-travel-highlights-hotspots-praag

Romantischer dan Parijs kan niet toch? Wel dus! Praag behoorde voor mij bij de meest romantische citytrips. De oude stad van Praag heeft zo veel bijzonders te bieden. Het is lekker cheap en heel veelzijdig. Ik heb alleen de oude stad bezocht, omdat de nieuwe stad voor mij minder interessant leek. Neem je fancy wandelschoenen mee, want ik had na 3 dagen op mijn laklaarsjes gigantische blaren. 😉 Ik neem je mee… reisgeluk, hotspots en highlights van Praag.

Reizen als een trein met een ov-ticket

Mijn eerste dag was ik kwijt aan de reis ernaartoe, maar tegelijkertijd was het een hele belevenis. Lekker een koffietje op Schiphol en een serietje in het vliegtuig. Tip: zoek goed naar een goedkoop retourtje, want die zijn er! Ik was voor een super-de-luxe appartement € 130,- kwijt voor 3 dagen en 2 nachten met zijn tweeën. Nog een tipje: koop op het airport in Praag een ov-ticket voor het aantal dagen dat je er bent. Je kunt overal met een ov-ticket reizen. Ik heb 3 dagen rondgereisd voor € 7,-, het werkt letterlijk als een trein!

hotspots-highlights-praag-puurvangeluk

Indisch eten, kerstmarktjes en een gezellig sfeertje

De eerste avond heb ik Indisch gegeten in een klein restaurantje en daarna de metro gepakt. Halte: Mustek. Hier stap je uit en kom je direct op het grote plein vol winkels en warenhuizen. Ik was er in de decembermaand waardoor er overal kleine kerstmarktjes waren. Een heel romantisch en gezellig tafereeltje. Wandel over de Karelsbrug naar Malá Strana. Het heeft ‘s avonds een spookachtige uitstraling, heel bijzonder.

highlights-praam-hotspots-puurvangeluk

Pancakes, pizza en warme choco

De tweede dag, eigenlijk mijn eerste dag heb ik ontbeten bij Cafe No. 3, pancakes! Daarna heb ik weer de wandelschoenen (not) aangetrokken om de stad te verkennen. Tussendoor een Ubertje, om op te warmen, want het was superkoud. Op naar de Sint-Vituskathedraal. Hier kun je naar binnen maar je moet wel op het juiste moment gaan anders staat er een gigantische wachtrij. 🙁 Tussen de middag geluncht bij een tentje buiten de stad, mmm… heerlijke pizza. En ‘s avonds aan de warme choco op het gezellige plein bij het stadhuis van Praag. 

praag-hotspots-highlights-reizen-puurvangeluk

Eiffeltoren kan van de bucketlist af

Last day, ontbijten bij VENUE. AANRADER! Heerlijk eten en goede koffie voor weinig en een fancy sfeertje. Een paar marktjes afstruinen op zoek naar kleine souvenirtjes voor familie. JA, iedereen krijgt prut, so what? Het gaat om het gebaar! 😉 Door naar de Eiffeltoren. Eiffeltoren? Praag was je toch? Daar is er ook één! Je kan met een soort skilift omhoog, DOEN!! Ik was eigenwijs en wilde per se lopen. Op de helft van de tocht bedacht ik mij maar helaas kon ik niet meer met de lift. Dat werd verder lopen dus. Vandaar die blaren. Eenmaal boven aangekomen moet je de Eiffeltoren ook echt beklimmen, love it! Maar als je dan het topje hebt bereikt heb je een bijzonder uitzicht over Praag. Na deze heerlijke dag werd het weer tijd om naar huis te gaan. Weer een mooie ervaring rijker, reisgeluk! Praag kan ook van mijn bucketlist. What’s next? VIETNAM, stay tuned!

X Shar

Geschreven door blogger Sharon van Beek

Lees meer travel inspiratie <<<

eiffeltoren-praag-hotspots-highlights-puurvangeluk
reizen-graag-puurvangeluk
reizen-travel-hotspots-highlights-puurvangeluk

Geef een reactie

Blog at WordPress.com.

%d bloggers liken dit: