5 Keer waarom het belangrijk is om je huid goed te reinigen

5keer-belangrijk-huid-reinigen-puurvangeluk

Een mooie, stralende en strakke huid. Dat klinkt als muziek in onze oren, toch? Daar moeten we onze huid goed voor reinigen en zo af en toe lekker verwennen kan ook geen kwaad. Maar is het echt efficiënt? JA! Geen tijd is no nonsense, het is binnen een mum van tijd gefixt. 5 Keer waarom het belangrijk is om je huid goed te reinigen en niemand aan jouw huid ziet dat jouw leven soms, rennen-vliegen-haasten is!

1. Reinig jij je huid ‘s ochtends en ‘s avonds?

Het beste is om twee maal daags je goed huid te reinigen, ‘s ochtends en ‘s avonds. ‘s Avonds reinig je je gezicht van al het vuil dat gedurende de dag op jouw huid terecht is gekomen. Denk bijvoorbeeld aan alle uitlaatgassen en pollen die in de lucht zweven. Maar ook ‘s ochtends kan er veel vuil van je gezicht afkomen, ook al zou je denken van niet. Tijdens het slapen scheidt je huid afvalstoffen en vet uit. Wanneer je met een wattenschijfje met tonic over je gezicht gaat, zul je zien dat er een vuil laagje op het wattenschijfje zit. Heel belangrijk dus om ‘s ochtends je huid goed reinigen!

2. Huid beschermen tegen invloeden van buitenaf

Naast uitlaatgassen krijgt onze huid het ook flink te verduren door uv-straling, warmte, kou, airco en zo zijn er nog meer factoren die onze huid beïnvloeden. Door je huid goed te reinigen is je huid beter bestand tegen al deze factoren. Bescherm je huid door het goed te reinigen!

5keer-belangrijk-gezicht reinigen-puurvangeluk

3. Huidproblemen kunnen ontstaan

Als het gezicht niet dagelijks wordt gereinigd, kunnen er huidproblemen ontstaan. Reinig je je huid niet, dan dringt vet en vuil door je huid je poriën binnen. Zo kunnen er huidproblemen zoals acne, roodheid, puistjes en mee-eters ontstaan. Dat willen we natuurlijk niet!

gezicht-reinigen-5keer-belangrijk-puurvangeluk

4. Doffe teint en verouderde huid

Door je huid dagelijks twee keer per dag te reinigen met een goede milk en tonic of face wash en tonic kunnen dode huidcellen beter worden verwijderd van de huid. Daardoor vernieuwen jonge huidcellen optimaler en sneller, wat zorgt voor meer glans op je gezicht en een jongere en gezondere uitstraling. Naast de dagelijkse reiniging kan je jouw huid twee keer per week verwennen met een scrub-masker. Een milde scrub-masker zorgt er ook voor dat de dode huidcellen jouw gezicht verlaten en geven je huid extra glans en zachte touch.

5. Er gaat niets boven een schoon en fris gezicht

Laten we eerlijk zijn, na een dag in de poeder (niet kunnen wrijven) gaat er niets boven dat gevoel van je bed induiken, met een schoon en fris gezicht. Naast alle feitjes waarom we ons gezicht moeten reinigen, is dit ook zeker een goed argument waarom je je huid moet reinigen.

Ariane Inden
Al meer dan 25 jaar is Ariane Inden één van de eerste merken wereldwijd, het vegan cosmeticamerk in het luxe segment dat dier – & natuurvriendelijk is, geen dierlijke grondstoffen gebruikt en niet getest is op dieren. De verpakkingen zijn 100% recyclebaar en multifunctioneel. Ariane Inden is vooruitstrevend en werkt met de meest innoverende en vernieuwende grondstoffen. Kwaliteit is voor het merk Ariane Inden het allerbelangrijkste wat telt. Daarom produceert Ariane Inden geen cosmetica in derdewereldlanden en goedkope productielanden maar in eerste wereldlanden binnen Europa en de Verenigde Staten.

Meer beauty inspiratie >>>

5keer-huid-reinigen-puurvangeluk

3 reacties op “5 Keer waarom het belangrijk is om je huid goed te reinigen”

Geef een reactie

Blog at WordPress.com.

%d bloggers liken dit: