Het lijkt tegenwoordig wel een ware trend om eens in de twee jaar een nieuwe telefoon aan te schaffen. Sterker nog: uit onderzoek blijkt dat de meeste smartphones niet langer dan drie jaar worden gebruikt. Drie jaar! En dat terwijl de gemiddelde smartphone tegenwoordig ruim vijfhonderd euro kost. Dat lijkt wel een hele dure investering te zijn voor een apparaatje dat slechts enkele jaren goed blijft.
Opvallend genoeg zien we dat smartphones zeker niet alleen vervangen worden omdat ze het niet meer doen, maar meestal omdat er gewoon een beter exemplaar uit is. Hierdoor stapt men al snel over. Helemaal wanneer ze over een abonnement met toestel beschikken, deze afloopt en ze de mogelijkheid krijgen om deze te vernieuwen en een nieuwe telefoon te nemen. Zonde, want bij goed gebruik kan een smartphone veel langer mee en hier bespaar je op de lange termijn ongelooflijk veel geld mee. Wij adviseren dan ook om niet altijd direct een nieuwe telefoon te willen. Er zijn namelijk genoeg redenen om dit niet te doen.
Goedkoper met een sim only abonnement
Een van de grootste voordelen van het behouden van je huidige telefoon is dat je geen abonnement met toestel meer af hoeft te sluiten. Wees je ervan bewust dat je hier flink wat voor moet betalen. Gemiddeld ben je toch wel tussen de veertig en vijftig euro per maand kwijt. Soms zelfs nog veel meer. Dit terwijl je met een sim only abonnement meestal niet meer dan twintig euro per maand hoeft te betalen. Zo kun je dus aanzienlijk besparen op je maandelijkse kosten.
Wist je dat het kopen van een nieuwe telefoon ook goedkoper is dan een abonnement met toestel? Dit omdat je met een abonnement met toestel logischerwijs ook rente moet betalen. Het is gewoon een leningsvorm.
Je bent dan ook goedkoper uit wanneer je voor sim only kiest en het maandelijkse bedrag dat je bespaart telkens opzij zet. Zodra je telefoon dus echt aan vervanging toe is, kun je dit gespaarde geld gebruiken om een nieuwe telefoon te kopen. Zo ben je nooit meer afhankelijk van een langdurig en duur abonnement.
Zo doe je langer met je telefoon
Toch kunnen we niet ontkennen dat een smartphone ook gewoon op kan zijn. Het is een feit dat mobiele telefoons tegenwoordig gewoon veel minder lang mee zullen gaan. Dat komt ook doordat ze heel intensief gebruikt worden en ze ongelooflijk veel moeten kunnen. Er zijn wel enkele manieren waarop je dit gegeven kunt uitstellen.
Veel hangt af van het eigen gebruik. Een veelgehoord probleem is bijvoorbeeld dat de batterij van een oudere smartphone snel leeg gaat. Hierdoor is het soms nodig om de telefoon meerdere malen op een dag op te laden. De accu gaat achteruit vanaf het moment dat deze in gebruik wordt genomen. De manier waarop je hem oplaadt, kan verschil maken in de levensduur. Wacht bijvoorbeeld nooit tot hij helemaal leeg is en laat je telefoon ook nooit de hele nacht aan de oplader hangen. Kies eventueel voor een telefoon waarbij de batterij te vervangen is.
Dit waren onze redenen om niet altijd een nieuwe telefoon te willen. We hopen dat je door dit artikel bent geïnspireerd.
Redenen om niet altijd een nieuwe telefoon te willen