Je meer thuis voelen in je eigen huis: 3 tips

interieur-inspiratie-vloer-huis-puurvangeluk

Je huis hoort een veilige plek te zijn. Dé plek waar je je even kunt terugtrekken. Even geen prikkels van buitenaf hoeft te ervaren. Je hoeft niet anders te zijn voor de buitenwereld. Gewoon lekker jezelf. Ontspannen, genieten en je rust pakken. Maar wat als je huis niet als een thuis voelt? Als dit niet de veilige haven is die je voor ogen had? Als het je door je onderbewustzijn maar niet lukt om volledig te ontspannen? Troost je dan met één gedachte: je bent namelijk zeker niet alleen.

Er kunnen natuurlijk veel redenen waarom je huis (nog) niet als een thuis voelt. Misschien woon je er pas net. Dan is het niet vreemd als je even moet wennen. Het kan ook zijn dat de woning niet op de juiste manier is ingericht. Misschien heb je wel heel veel van de basis van de woning behouden, maar voelt het daardoor helemaal niet als je eigen plekje. Gelukkig zijn er genoeg manieren waarop je dit kunt veranderen. Je meer thuis voelen in je eigen huis: 3 tips.

1. Nieuw laminaat

Als we denken aan de basis van de woning, dan denken we vooral aan de vloeren en muren. Hiermee geef je de gehele woning direct een andere uitstraling, zonder dat je ook maar iets aan de meubels hoeft te veranderen. Een ander laminaat kopen kan bijvoorbeeld al wonderen doen. Deze zijn in alle soorten en maten verkrijgbaar, zodat er altijd wel één is die echt bij jou past. Voordeel van laminaat is dat ze ook in verschillende prijsklassen verkrijgbaar zijn. Dit is dus een make-over die voor iedereen betaalbaar is.

Wist je dat laminaatvloeren door de jaren heen steeds meer verbeterd zijn? Zo gaan de vloeren langer mee en zijn ze zelfs in elke ruimte te gebruiken. Waar een gemiddeld laminaat voorheen niet in vochtige ruimtes gebruikt mocht worden, zijn er tegenwoordig zelfs laminaatvloeren die hier wel geschikt voor zijn. Zo creëer je dus direct een geheel andere basis in elke ruimte van de woning. Door het grote aanbod maak je het huis zo eenvoudig een stuk persoonlijker én sfeervoller.

vloer-huis-interieur-puurvangeluk

2. Begin met opruimen

Staan er dingen in huis die jou geen fijn gevoel geven? Vaak is lastig uit te leggen waarom dit zo is. Is het enkel een gevoel. Maar dat mag je niet weerhouden om juist deze spullen weg te doen. Misschien is het wel gewoon veel te rommelig in huis. Daarom is het goed om eens in de zoveel tijd even flink op te ruimen. Trek alle lades en kasten open en begin met ruimen. Wees erg kritisch met wat je wilt behouden en wat juist niet.

>>> 7 Tips om gemakkelijk orde en structuur in je leven te krijgen

3. Decoreer

De laatste jaren zien we steeds vaker Instagram perfecte interieurs. Alles wordt tot in de puntjes gestyled. Er wordt echter vergeten dat hier ook nog geleefd gaat worden. Een woning hoeft er niet uit te zien alsof hij uit een interieurmagazine is komen wandelen. Dat maakt de woning niet eigen. Daarom is het heel belangrijk om ook persoonlijke elementen toe te voegen en te decoreren.

>>> Meer toffe interieur inspiratie

interieur-inspiratie-instagram-puurvangeluk

Je meer thuis voelen in je eigen huis: 3 tips

 

Geef een reactie

Blog at WordPress.com.

%d