Nieuwe peuter sneakers kopen: hier moet je op letten! 

peutersneakers-kopen-tips-puurvangeluk.web

Vanaf het moment dat kinderen hun allereerste stapjes zetten is het belangrijk dat ze goede kinderschoenen dragen. Bovendien groeien kindervoeten als kool en hebben ze regelmatig nieuwe schoenen nodig. Maar waar moet je nou precies op letten als je nieuwe peuter sneakers wil kopen voor jouw dreumes? Want hoe zit het precies met de ontwikkeling van kindervoeten? En hoe kies je de juiste schoenmaat als je kindje nog niet alles kan zeggen? 

peutersneakers-kopen-2-tips-puurvangeluk.web

De ontwikkeling van kindervoeten

Kindervoeten ontwikkelen zich snel in de eerste jaren van het leven. Bij de geboorte zijn de botten nog zacht en buigzaam, waardoor de voeten gemakkelijk kunnen vervormen. Naarmate kinderen groeien, worden de botten harder en ontwikkelen de voeten hun karakteristieke vorm. Het is belangrijk om kinderen schoenen te laten dragen die passen bij hun leeftijd en activiteiten, om te voorkomen dat de voeten worden belemmerd in hun natuurlijke ontwikkeling. Bovendien is het aanmoedigen van blote voeten lopen op een veilige ondergrond een hele goede manier om de voeten van kinderen te stimuleren om zich te ontwikkelen.

peutersneakers-kopen-3-tips-puurvangeluk.web

5 tips voor het kopen van nieuwe peuter sneakers

  • Maat en pasvorm. Meet de voeten van je peuter regelmatig op, bij voorkeur staand en aan het einde van de dag wanneer de voeten wat opgezet zijn. Zorg ervoor dat er voldoende ruimte is bij de tenen – minstens 1 cm – zodat de voeten goed kunnen bewegen. Controleer ook of de hiel goed aansluit en de voet niet uit de schoen kan glijden. Een goede schoen zit niet te strak en veroorzaakt geen drukpunten. Vermijd schoenen met harde stiksels of naden die kunnen schuren of irriteren. 
  • Materiaal en kwaliteit. Kies voor ademende materialen, zoals leer of mesh. Met ademende materialen voorkom je overmatig zweten. Controleer ook altijd de kwaliteit van het materiaal, zorg ervoor dat het duurzaam is en goed bestand is tegen slijtage. Je wil tenslotte dat een schoen langer meegaat dan drie maanden. 😉
  • Flexibiliteit en steun. Kies voor sneakers met een flexibele zool zodat de voeten van je peuter zich vrij kunnen bewegen en de natuurlijke voetafwikkeling niet verstoord wordt. Zoek naar schoenen met voldoende steun rond de hiel en enkel om de voeten van je peuter te stabiliseren en te beschermen. De zool moet voldoende grip bieden om uitglijden te voorkomen.
  • Veiligheid. Controleer of de sneakers voldoen aan de veiligheidsnormen voor kinderschoenen. Vermijd schoenen met veters of andere losse onderdelen die verstikkingsgevaar kunnen opleveren. Zoek naar schoenen met reflecterende elementen om de zichtbaarheid van je peuter in het donker te vergroten.
  • Stijl en ontwerp. Kies een stijl die past bij de persoonlijkheid van je peuter en die hij of zij graag zal dragen. Let op kleur, patronen en andere details om ervoor te zorgen dat de schoenen passen bij de outfits van je peuter. Overweeg schoenen met klittenbandsluitingen voor extra gemak bij het aan- en uittrekken.

Op zoek naar nieuwe peuter sneakers voor jouw dreumes? Dan ben je bij Shoesme aan het juiste adres! Neem een kijkje in de collectie en neem bovenstaande tips mee in het maken van de juiste keuze!

>>> 5 Handige tips voor de eerste schooldag van je kind 

>>> Handige tips voor een goede overgang van peuterkamer naar kleuterkamer

peutersneakers-kopen-1-tips-puurvangeluk.web

Geef een reactie

Blog at WordPress.com.

%d bloggers liken dit: