Moeite met opstaan uit je bed? Met deze 6 tips gaat het je lukken 

Je ligt nog heerlijk in dromenland als die vervelende wekker afgaat. Hellup … ik moet eruit. Persoonlijk vind ik dit een dingetje, want hey … het bed ligt nog zo lekker warm. Maar goed, de dag roept en eerlijk is eerlijk, ik ben ook altijd dankbaar dat er weer een nieuwe frisse dag op me te wachten staat. Dus hop hop … gas erop en eruit. Heb jij net als ik ook moeite met opstaan uit je bed? Met deze 6 tips gaat het je lukken. En als ervaringsdeskundige kan ik het weten. 😉

1. Goede nachtrust 

Het is uiteraard heel belangrijk dat je een goede nachtrust hebt, zodat je energiek wakker kunt worden. Slaaptekort zorgt ervoor dat je in de ochtend echt nog niet voldaan en bijgetankt bent, waardoor je langer wilt blijven liggen. Hoe je kunt zorgen voor een goede nachtrust?

  • Zorg dat je op tijd naar bed gaat en ongeveer 8 uur slaap kunt pakken. De behoefte verschilt uiteraard per persoon, maar ga na hoeveel slaap je zelf nodig hebt om uitgerust wakker te worden.
  • Comfortabel beddengoed is een must wanneer je wilt genieten van een goede nachtrust. Heb je het te warm of te koud onder je dekbed, dan is het goed om hier eens naar te kijken en eventueel nieuwe aan te schaffen. 
  • Je staat er misschien niet direct bij stil, maar kijk ook eens naar het soort dekbed(enkel dekbed, 4-seizoenen dekbed of koel zomerdekbed) dat je hebt. Misschien ligt het te koud of te warm of is het niet comfortabel genoeg voor een goede nachtrust. 
  • Zet altijd een raam open wanneer je gaat slapen. Frisse lucht doet je nachtrust goed. 
  • Zorg voor een sfeer in je slaapkamer waar jij je goed bij voelt, dus koop een dekbedovertrek die jouw slaapkamer de juiste sfeer geeft.

2. Niet snoozen 

Het is makkelijker gezegd dan gedaan, maar het werkt wel als je een beetje streng bent voor jezelf. Laat die wekker niet elke keer opnieuw afgaan, dat maakt het uit bed komen alleen maar lastiger. Leg de wekker een eind bij je bed vandaan, zodat je je bed uit moet om het uit te zetten. Dan ben je er al uit en is het eerste stapje al gezet.

Moeite met opstaan uit je bed? Met deze 6 tips gaat het je lukken 

 

3. Dansen op muziek 

Wordt wakker met een muziekje op de achtergrond. En dan het liefst muziek waar je dol op bent. Dit stimuleert gelijk je gelukshormoon en het geeft je zin en energie voor de nieuwe dag. Maak een dansje om mee te beginnen en maak je lichaam even lekker los van je bed en je slaperigheid. Een paar yoga/fitness oefeningen op muziek doen het altijd goed, wedden!?

4. Zet ramen en gordijnen open 

En dan bedoelen we niet in de ochtend, maar juist in de avond als je naar bed gaat. Zet ramen en gordijnen vast open, zodat het de volgende ochtend lekker licht en fris is in de slaapkamer. Je wordt gemakkelijker wakker dan wanneer alles donker is. 

 

5. Leg ochtendjas of kleding naast je bed

Als je slaapkamer fris is door de open ramen, is het wel zo prettig als je zo in je ochtendjas of kleding kunt schieten. Dan is de drempel om naar je kledingkast te lopen ook uit de weg geholpen en kun je gelijk even lekker opwarmen. 

6. Doe wat voor jou goed voelt 

En last but not least, doe wat voor jou goed voelt. Vind je het prettig om langzaam wakker te worden en een hoofdstuk uit een boek te lezen? Wil je direct opstaan, omdat het anders te lastig wordt? Wil je wakker worden met een zen muziekje op de achtergrond of juist met harde rock muziek? Liever met een kop koffie of een glas water ontwaken? Doe het op jouw manier! Jij weet na een poosje uitproberen wat het beste past bij jouw ochtendritueel, waar jij je goed bij voelt en vooral waar je gemakkelijker mee uit je bed kunt komen om de dag te starten. Go for it!

>>> Tips en tricks wanneer je last hebt van muggen op de slaapkamer

Moeite met opstaan uit je bed? Met deze 6 tips gaat het je lukken 

Geef een reactie

Blog at WordPress.com.

%d