Kledingkast opruimen in 5 stappen

Je herkent het vast wel: “ik heb niks om aan te trekken”, maar zodra je de kastdeur opent, komen de stapels kleding je tegemoet. Of je hebt echt niet veel, dat kan natuurlijk ook een probleem zijn óf je hebt genoeg, maar het is het allemaal nét niet. Anyway, veel of weinig kleding in je kast, het blijft een struggle. Je gelooft het of niet, maar als je kast geordend is vind je die ene toffe broek of tule rok voor dat feestje vanavond gewoon in je eigen kast. Ja, echt! Is jouw kledingkast ook toe aan een opfrisbeurt? Maar weet je niet waar je moet beginnen? Hieronder vind je een stappenplan! Kledingkast opruimen in 5 stappen.

 

 1. Start met een lege kast

  Trek alles wat je in je kast hebt hangen eruit. Als je thuis een kledingrekje hebt, dan kun je alles ophangen of leg het op de grond. Sorteer alles per categorie, alle broeken bij elkaar, alle tops, blazers enzovoort. Starten met een lege kast maakt je bewust van wat je hebt. Bovendien is de kans groot dat je items tegenkomt waarvan je niet eens wist dat je ze had.
 1. Combineren is de key

  Combineer kleding met elkaar op een andere manier dan hoe je het normaalgesproken draagt, want dat geeft nieuwe inzichten. Items die je lang niet hebt gedragen worden dan ineens weer tof. Maak leuke setjes en hang deze in de kast bij elkaar, dat maakt het heel eenvoudig om je outfit te kiezen. Zeker in de ochtend wanneer je haast hebt. Zo hoef je niet te zoeken wat bij elkaar past op het moment dat je jezelf gaat aankleden. Je pakt het zo uit de kast, dus minder stress gegarandeerd.

 1. Shopping list

  Als je lekker aan het opruimen en sorteren bent, kom je vast dingen tegen waar je niet echt een setje mee kunt maken. Wil je het item wel graag houden? Scroll dan even op Pinterest en ga op zoek naar inspiratie. Wat zou leuk passen bij die ene grijze broek? Of die lange roze rok? Iets gevonden? Maak dan een shopping list. Hier schrijf je alles op wat je nog nodig hebt om dat ene leuke setje compleet te maken. Zo zorg je ervoor dat je alleen koopt wat je nodig hebt! Efficiënt winkelen noemen we dat.
 1. Sorteer op kleur

  Hang de setjes die je hebt gemaakt zo veel mogelijk op kleur. Dit zorgt voor een rustig beeld, want rust in je kledingkast is rust in je hoofd! Dit maakt het kiezen van de perfecte outfit overigens ook een stuk eenvoudiger. Heb je een keer geen zin in zwarte kleding, dan hoef je daar dus niet tussen te kijken. Maak het jezelf gemakkelijk! Alles wat niet kan hangen, dat vouw je op. Dit kan op kleur, maar is handiger op categorie.

>>> Lees ook: Feit of fabel? Zorgt een opgeruimd huis voor meer rust in je hoofd?

 1. Tweede leven

  Twijfel je over bepaalde items? Heb je iets echt nooit meer aan? Hang het dan niet meer terug in je kast! Kan het niet meer gedragen worden? Stop het in een zak en gooi het weg. Geef alles wat je niet meer draagt, maar wat nog wel bruikbaar is een tweede leven. Nu je toch zo lekker in de ‘opruim mood’ bent, kun je de kleding die je weg wilt doen het beste even aantrekken, een foto ervan maken en op Vinted zetten. Van dat geld kun je zelf namelijk weer nieuwe items shoppen om je garderobekast mee aan te vullen. Wist je dat je ook heel goed kleding kunt shoppen bij tweedehands winkels? Zo ben je ook nog eens lekker duurzaam bezig. Win-win! Met dit stappenplan kun jij vast lekker je kast opruimen en leuke setjes maken zonder veel geld uit te geven. Succes!
Zijn we nog belangrijke tips vergeten of heb jij de ultieme opruimtip, laat het ons weten!
Kledingkast opruimen in 5 stappen

Geef een reactie

Blog at WordPress.com.

%d