3 Gezellige thee hotspots die je niet mag missen

Ben jij ook een echte theeleut en mag je graag nieuwe smaakjes thee uitproberen? En ben je dol op een momentje genieten, alleen, samen met een vriendin of gezellig met je moeder? Geniet van het geluk in een kopje bij deze 3 gezellige thee hotspots die je niet mag missen!

1. 6tea6 ~  Taste the Inspiration

Een van de leukste thee hotspots die je niet mag missen is 6tea6 ~  Taste the Inspiration in Gelderland. John en Ilse Beemsterboer, zijn de bedenkers achter 6tea6. Ze zijn in het voorjaar van 2014 hun bedrijf begonnen als Barn16, in 2018 hebben ze de naam veranderd in 6tea6. De site Thee-Proeverij is een onderdeel van 6tea6. Ilse heeft haar hele leven al een passie voor thee, komt uit een goed jaar en is buiten de thee gek op reizen. Ze weet daarom ook veel van verschillende soorten thee uit diverse landen. Buiten de Theelanden is een van haar favoriete landen Amerika. Je ziet dit allemaal terug in het logo, want de vorm van het logo is de vorm van Route66. In het logo zit o.a. het Chinese teken voor thee en op de achtergrond zie je een theeveld. Bij 6tea6 worden de lekkerste thee workshops/proeverijen gegeven met allemaal verschillende soorten en smaken thee. Superleuk om samen met je gezin, vrienden of familie te doen. De workshops worden in de theeruimte in Empe, in Apeldoorn (Apeldoorn alleen bij een groep van 6 mensen) gegeven of op locatie naar wens. De workshop/proeverij is geschikt voor iedereen die meer te weten wil komen over thee, want je gaat een prachtige theereis tegemoet. Je komen dingen te weten over thee die je nog niet eerder wist, superleuk! Proef diverse theesoorten die zorgen voor een echte smaakexplosie. Tijdens een theeproeverij ga je ook thee met kleine hapjes proeven en ze beginnen natuurlijk met wat lekkers bij de thee. Wil je liever thuis een theeproeverij organiseren met je gezin of familie? Dat kan ook! Theesommelier “Ilse Beemsterboer” komt graag vertellen over de diverse soorten en smaken thee. Ga je mee op theereis?

6tea6 ~  Taste the Inspiration
Brederietweg 8a         
7399 RG Empe   

2. Theehuis Grootveen

Heb je zin in aangename ontspanning? Dan ben je Theehuis Grootveen in Gelderland aan het juiste adres. Dit theehuis is gelegen aan de bosrand tussen Ede en Lunteren in de provincie Gelderland en is zowel met de fiets als auto bereikbaar. Zo kun je bijvoorbeeld heerlijk wandelen of fietsen, voordat je gaat theeleuten. Theehuis Grootveen is onderdeel van Careander, een organisatie die mensen ondersteunt met een verstandelijke beperking of ontwikkelingsachterstand. Hierdoor kunnen cliënten het leven leiden dat past bij hun talenten en ambities. Careander ondersteunt bij wonen, werken en vrije tijd en is te vinden in diverse plaatsen in Gelderland. Het Theehuis wordt dus gerund door mensen met een verstandelijke beperking, die je maar wat graag in de watten leggen. Je kunt hier terecht voor een lekker kopje thee, maar vergeet vooral ook de high tea niet! Heerlijk op je gemak smullen van allemaal lekkernijen onder het genot van een goede kop thee en fijn gezelschap. Als dat geen genieten is? Het is een heerlijke plek voor het hele gezin, want vanaf elke zitplaats op het uitgebreide terras is er zicht op een groot terrein en een open ren met allerlei dieren. Superleuk en gezellig! Er is zelfs een grasveld met een speeltuintje waar de kids heerlijk hun energie kwijt kunnen raken. Is het minder mooi weer, dan kun je ook binnen in de gezellige boerderij vertoeven. Voorlopig zijn ze nu open op de dinsdag, woensdag en donderdag van 10.00-15.45 uur, maar willen in de toekomst vaker open. Ze vinden het bij Theehuis Grootveen belangrijk dat mensen met een verstandelijke beperking ook deelnemen aan de maatschappij. En dit maatschappelijke doel gecombineerd met smaakvol genieten, vinden wij dan ook bij uitstek een gelukzalig plekje!

Theehuis Grootveen
Goorsteeg 54 a
6718TA Ede

3. Theehuis Komkommerin

Wees welkom bij Theehuis Komkommerin in het prachtige Limburg! Hier voel je de warmte en de sfeer al direct bij aankomst. Je wordt direct vrolijk van de huiselijke sfeer van de Engels ingerichte theekamer. Je bent hier welkom voor een goede kop thee, met iets lekkers natuurlijk, maar Theehuis Komkommerin verzorgt ook heerlijke uitgebreide high tea’s die je niet mag missen! Smaakvolle scones met jam, rijk gevulde sandwiches, lekkere koekjes en cakejes en ga zo maar door. Heb je wel eens van keutelthee gehoord? Bij Theehuis Komkommerin wordt deze thee maar wat graag en veel gedronken. Durf jij het aan? Je kunt ook eerst lekker gaan wandelen of fietsen in Castenray en daarna genieten van een vers kopje koffie of thee met iets lekkers. Het theehuis ligt namelijk precies op knooppunt 50, dus je kunt hier alle kanten op in de prachtige natuur. De Nico van Melo route is een mooie fietsroute van ongeveer 40 km. Als je deze route fietst, heb je daarna zeker wel zin in een high tea. Bij mooi weer kun je lekker buiten zitten in de groene omgeving met prachtig uitzicht en genieten van diverse theesoorten en al dat lekkers dat op de kaart staat. Wil je even alleen genieten met een goed boek of een leuk magazine? Uiteraard is dat ook mogelijk! Genieten staat hier centraal, op welke manier dan ook. Komkommerin!

Theehuis Komkommerin
Castenrayseweg 30
5811 AM Castenray

Heb jij nog een aanvulling op deze 3 gezellige thee hotspots die je niet mag missen? Laat het ons weten!

Eén reactie op “3 Gezellige thee hotspots die je niet mag missen”

Geef een reactie

Blog at WordPress.com.

%d