Huidverzorging voor mannen: dit zijn 5 handige tips!

De mannelijke huid is niet te vergelijken met de vrouwelijke huid. Wist je bijvoorbeeld al dat het hogere testosterongehalte bij mannen ervoor zorgt dat de huid van een man gemiddeld 25% dikker is dan die van een vrouw? Leuk feitje! Daarnaast produceert de mannelijke huid gemiddeld meer talg dan de vrouwelijke huid. Dat verklaart waarom mannen andere huidverzorging nodig hebben dan vrouwen. Hieronder vind je huidverzorging voor mannen: dit zijn 5 handige tips! 

Tip 1: Slim scheren

Een mannenhuid heeft veel te verduren, want het scheren van de huid brengt risico’s met zich mee. Je kunt de huid beschadigen en uitdrogen. Onze tip is dan ook, ga voor ‘slim scheren’. Maak gebruik van fijne scheerschuim. Houd het scheermes een beetje schuin en laat het met zachte druk over het gezicht glijden. Probeer niet té vaak over dezelfde plek te gaan. Verwijder na elke beweging het schuim en de haartjes uit het mesje met water. Heb je snel last van een gevoelige en geïrriteerde huid na het scheren? Dan kun je het beste je scheermes met de richting van de haargroei meebewegen en na het scheren een verzorgende olie gebruiken. Hiermee voorkom je een rode huid en uitdroging. En bovendien houd je je huid soepel en elastisch.

 

Tip 2: Kies de juiste producten

Kies de juiste producten om de huid beter te verzorgen. De producten van Rossberck, speciaal voor mannen, zijn een aanrader! Het advies is om de huid goed te reinigen met een face wash, zowel ’s ochtends als ’s avonds, één keer in de week te scrubben en iedere dag goed te hydrateren met crème. Deze routine zorgt ervoor dat je huid wordt gereinigd van vet en vuil. Zo voorkom je dat de huid kwetsbaar wordt voor huidirritaties en ontstekingen. Verder zorgt deze routine ervoor dat dode huidcellen worden verwijderd, de aanmaak van nieuwe huidcellen wordt gestimuleerd en de huid gezond blijft!

Tip 3: Voed je huid van binnenuit

Het is belangrijk je huid te voeden van buitenaf, met de juiste huidverzorgingsproducten zoals beschreven in de alinea hierboven. Maar daarnaast is het ook belangrijk om je huid te voeden van binnenuit. Dit doe je simpelweg al met de juiste voeding. Zorg ervoor dat vitamine D, C, B8, B5, B2 en vitamine A zijn verwerkt in je voeding. Lukt dat niet? Neem het dan in de vorm van een supplement*, puur als aanvulling. Wil je je huid, haren en nagels versterken? Dan is Vital Skin Caps een mooie aanvulling op je dagelijkse voedingsschema.

(*een voedingssupplement is bedoeld als aanvulling op je dagelijkse gezonde voedingspatroon, niet ter vervanging van gezonde voeding)

Tip 4: Verbeter je zuurstofcirculatie 

Deze tip geldt trouwens voor iedereen, voor zowel mannen als vrouwen. Sporten heeft heel veel impact op de huid. Door de hogere zuurstofcirculatie tijdens het sporten krijgt de huid de kans om zich te beschermen tegen slechte invloeden van buitenaf én te herstellen van eventuele huidschade. Op naar de gym! Of lekker joggen of wandelen in de natuur. 

Tip 5: Facials, facials, facials 

Voor wie denkt dat een facial alleen geschikt is voor vrouwen heeft het mis. Er zijn zelfs behandelingen speciaal gericht op mannen. Hierbij wordt gekeken naar het huidtype van de man en er worden producten gebruikt die aansluiten op de mannelijke huid. Het zorgt voor een stralende huid, maar ook voor een ontspannen gevoel. Dat draagt ook weer bij aan een gezonde huid. Bij Rossberck weten ze precies wat mannen nodig hebben. Ideaal want dan hoef je zelf niet op zoek! Vraag gerust advies voor een stralende en gezonde huid.

>>> Lees ook: leuke weetjes over de man

 

Huidverzorging voor mannen: dit zijn 5 handige tips!

Geef een reactie

Blog at WordPress.com.

%d bloggers liken dit: