Heeft een sapkuur voordelen in een veganistisch dieet?

detox-detoxkuur-sap-3-puurvangeluk

Ben jij veganist? Dan weet je vast als geen ander wat een uitdaging het kan zijn om de juiste vitamines en mineralen binnen te krijgen. Gelukkig zijn er naast allerlei voedingsmiddelen, waaruit we alle belangrijke voedingsstoffen kunnen halen, ook verschillende supplementen die hierbij kunnen helpen. Zo is het voor een veganist nu eenmaal net even wat uitdagender om alles uit de dagelijkse voeding te halen, aangezien niet alles mogen of willen eten. Een van de manieren om te zorgen voor wat extra vitamines en mineralen is door te beginnen met een sapkuur. Het voordeel is dan niet alleen dat je direct extra vitamines binnenkrijgt, maar ook dat je lichaam kan ontgiften. Hoe dit precies werkt en of een sapkuur voordelen heeft voor een veganist bespreken we nu met je. Heeft een sapkuur voordelen in een veganistisch dieet?

Detoxen met een sapkuur

Als veganist eet je natuurlijk alleen maar plantaardige voedingsmiddelen. Dat houdt dus ook in dat je geen dierlijke producten zoals melk, eieren en eventuele andere producten eet. Het voornaamste voordeel van het volgen van een veganistisch dieet is met name omdat het gezond is. Toch blijkt wel dat het voor veel veganisten soms lastig is om voldoende voedingsstoffen binnen te krijgen. Het volgen van een detox sapkuur kan je hierbij helpen. Het voordeel van een sapkuur is dat je een hoge concentratie aan groente en fruit binnenkrijgt, die direct door het lichaam opgenomen worden. Door een sapkuur te volgen krijg je een stuk gemakkelijker grote hoeveelheden antioxidanten, vitaminen en mineralen binnen. Dit zijn voedingsstoffen die belangrijk zijn voor een sterk immuunsysteem en onze algehele gezondheid. Bovendien bevatten groentesappen vezels, wat helpt bij het verbeteren van de spijsvertering en het bevorderen van een gezonde stoelgang.

detox-detoxkuur-sap-puurvangeluk

Gewichtsverlies

Sapkuren hebben allerlei gezondheidsvoordelen. Zo krijg je relatief eenvoudig de juiste voedingsstoffen binnen die via voeding vaak wat lastiger zijn. Naast dit voordeel kan een sapkuur je ook helpen bij het verliezen van wat overtollige kilo’s. Het voordeel aan deze sapjes is namelijk dat ze relatief weinig calorieën bevatten waardoor je automatisch een calorietekort creëert. Op het moment dat je meer verbruikt dan binnen krijgt, verlies je gewicht. Wel geven we je graag mee dat sapkuren niet gedurende een langere periode gevolgd mogen worden. Daarom zijn ze niet geschikt als langdurig dieet. Deze kuren zijn met name geschikt om te detoxen en het lijf binnen een periode van 3, 5 of 7 dagen helemaal te ontgiften.

Goed om te weten

Dat een sapkuur goed is voor je gezondheid staat als een paal boven water. Wel is het goed te weten dat je als veganist vaak meer nodig hebt dan alleen dat. Twijfel je nu over het feit of je wel voldoende voedingsstoffen binnenkrijgt en of dit ook de juiste zijn? Dan is het verstandig eens in gesprek te gaan met je huisarts of een diëtist. Jullie kunnen dan samen kijken wat er eventueel nog nodig is ter aanvulling op de huidige voeding. Zo zorg jij ervoor dat je alle belangrijke voedingsstoffen binnenkrijgt.

>>> 4 Manieren om beter voor jezelf te zorgen

detox-detoxkuur-sap-2-puurvangeluk

Geef een reactie

Blog at WordPress.com.

%d