Heb jij een gelukkige hond? Check deze 6 signalen!

Helaas kan je hond niet praten en aangeven of hij of zij gelukkig is. Dat zou het allemaal wel een stuk gemakkelijker maken. Maar toch kun je herkennen of je een gelukkige hond hebt. Heb jij een gelukkige hond? Check deze 6 signalen!

#1 Happy bij thuiskomst

Is je hond blij als je thuiskomt en groet hij of zij je enthousiast? Dat is een teken van blijheid. Of je nu 5 minuten weg bent geweest of een paar uur, een gelukkige hond wordt altijd blij als hij of zij jou weer ziet. 

#2 Eet en drinkt goed

Eet en drinkt hij of zij goed en wordt de hond blij van de hondenvoeding? Dan eet de hond meestal enthousiast de bak leeg. Er kan uiteraard best wel eens een dag tussen zitten dat je hond minder trek heeft, dat hebben wij mensen ook af en toe. Zolang er maar geen dagen achter elkaar volle baken met eten en drinken blijven staan.

#3 Poept en plast goed

Als er eten en drinken in de buik zit, moet er natuurlijk ook weer wat uit. Misschien niet iets waar je zelf direct gelukkig van wordt, poep opruimen, maar wees toch maar blij wanneer je hond goed poept en plast. Dat is in ieder geval een teken dat de spijsvertering goed werkt. En waarschijnlijk is je hond happy dat er weer iets uit is, want dan kan er weer iets lekkers in. 

#4 Altijd in voor een spelletje 

Een blije hond heeft zin om te spelen en nieuwe dingen te leren. Puppy’s vinden dit zeker leuk. Dus pak die rol smaakvolle hondenkoekjes bij de hand en ga samen lekker aan de slag. De interactie is superleuk en daar wordt niet alleen de hond gelukkig van, jij als baasje ook. 

#5 Relaxte houding 

Een hond die op zijn of haar rug ligt, is meestal relaxed en gelukkig. Ze willen vaak graag ook even gekriebeld worden over de buik. Maar ook een hond die op zijn buik ligt met de voorpoten naar voren gestrekt en eventueel de achterpoten naar achteren, heeft een relaxte en gelukkige houding. 

Kantoorhond James

#6 Schuin koppie en kwispelende staart

Je kent het vast wel, je kletst tegen je hond en het koppie gaat gelijk schuin en wisselt van kant. Hij of zij weet dat je alle aandacht hebt en luistert naar je. Dit gaat meestal gepaard met een kwispelende staart en enthousiaste bewegingen. Superleuk om te zien en het zorgt gelijk voor een gelukkige hond en een gelukkig baasje. 

Geeft jouw trouwe viervoeter andere ‘gelukkige’ signalen? Laat het ons weten, wij zijn benieuwd!

Wij (en onze hond) zijn super tevreden over BuddyBites en gunnen het ook jullie hond. Je kunt heel gemakkelijk een persoonlijk account aanmaken op de site. En we mogen maar liefst 50% korting aanbieden op je eerst bestelde pakket met de kortingscode: PUURVANGELUK55223. Geniet van je gelukkige hond!

>>> 10 Positieve redenen om een hond te verwelkomen

In samenwerking met BuddyBites.

Geef een reactie

Blog at WordPress.com.

%d