Geen wegwerpbekers meer op kantoor maar wat is nu de beste oplossing?

koffiebeker-plastic-vervangen-kantoor-tips-retulp-1-puurvangeluk

Heb je zojuist een kop koffie gepakt op je werk, dan is de kans groot dat je hebt stilgestaan bij de bekende wegwerpbeker. Want zoals je misschien al had vernomen, is er sinds 1 juli 2023 veel veranderd in de Nederlandse kantoren en openbare ruimtes. Dankzij de nieuwe wetgeving is het gebruik van single-use plastics (SUP), zoals de traditionele wegwerpbeker, niet langer toegestaan. En dat brengt de nodige veranderingen met zich mee. Geen wegwerpbekers meer op kantoor, maar wat is nu de beste oplossing?

Het gesprek van de dag: Herbruikbare koffiebekers

Het meest actuele gespreksonderwerp op het werk bij de koffieautomaat is vast de afschaffing van de wegwerpkoffiebeker. Wat vind jij? Is deze verandering, gedreven door de wens om onze planeet te beschermen en onze afvalberg te verminderen, een stap in de juiste richting? Wij vinden van wel! Want wist je dat er dagelijks ongeveer 5 miljoen koffiebekers in Nederland worden weggegooid? Dat is natuurlijk absurd en daarom is het geen wonder dat er dringend behoefte is aan verandering.

koffiebeker-plastic-vervangen-kantoor-tips-retulp-puurvangeluk

Op zoek naar de perfecte herbruikbare beker

Deze verandering zorgt ervoor dat we op zoek moeten gaan naar de perfecte herbruikbare beker. Gelukkig heeft het KoffiebekerPact, een samenwerking tussen 67 belanghebbende partijen, een onderzoek gedaan. Hun conclusies, gepresenteerd tijdens het Koffiebeker Kennisfestival, wezen op een duidelijke winnaar voor kantoorgebruik.

De dikke PP bekers, in het bijzonder de Travelcup van Retulp, kwamen als beste uit de test. Ze bieden niet alleen een hoog drinkcomfort, maar zijn ook gemakkelijk af te wassen en hebben een minimale impact op het milieu. Glazen bekers werden als tweede beste beoordeeld. En voor degenen die hun koffie graag onderweg meenemen, zijn roestvrijstalen bekers en flessen de topkeuze vanwege hun lange levensduur. Je kunt ze gemakkelijk laten bijvullen en je produceert geen afval.

koffiebeker-plastic-vervangen-kantoor-tips-retulp-4-puurvangeluk

De nieuwe koffie norm

De verschuiving naar herbruikbare koffiebekers op de werkvloer is meer dan alleen een verandering in drinkgewoonten. Het is een statement, een beweging en een kans voor ons allemaal om een actieve rol te spelen in het creëren van een duurzamere toekomst. Dankzij initiatieven als Retulp en het KoffiebekerPact worden we goed geholpen om de juiste keuzes te maken. En zoals Retulp terecht zegt: “eenmalig is schandalig”. De toekomst ziet er helder uit met mission indisposable van Retulp: het tijdperk van wegwerpplastic de prullenbak in, het is tijd voor herbruikbare oplossingen.

Het is tijd om onze oude gewoonten opnieuw te evalueren en een stap te zetten naar een duurzamere levensstijl. En waar beter te beginnen dan met onze dagelijkse koffie?

>>> Geld besparen op je vaste lasten? Check deze tips

>>> Zo richt je je eigen kantoor in 

koffiebeker-plastic-vervangen-kantoor-tips-retulp-2-puurvangeluk

Geef een reactie

Blog at WordPress.com.

%d bloggers liken dit: