Tuingeluk, dit zijn de tuintrends van 2021

We hebben een bijzonder jaar achter de rug en het duurt nog wel even voort. Dure vakanties worden ingeruild voor de aankleding van je huis, hippe meubels en een fijne leefomgeving. Daar hoort de tuin ook zeker bij. En met het voorjaar in het vooruitzicht, kunnen we niet achterblijven om de nieuwste trends voor dit jaar met jullie te delen. Dit zijn de tuintrends van 2021. Laat je inspireren en geniet van het groene geluk. 

Tuin als verlengstuk van je woonkamer

Tuintrends van 2021 die we zeker gaan zien: maak van je tuin een leefruimte. Zie het als verlengstuk van je woonkamer. Dit deed je misschien al wel, maar is nu misschien nog meer aan de orde nu we veel aan huis gekluisterd zijn. Wellicht is je huis, slaapkamer en/of woonkamer inmiddels helemaal naar wens aangepakt in de Corona periode en is nu de tuin aan de beurt. Zeker als we even een paar weken verder zijn gaan we weer meer naar buiten om ons tuintje lekker aan kant te maken. Trek binnen naar buiten en maak van je tuin een echte leefruimte.

  • Kies voor een mooie tuinstoelen set om comfortabel op te kunnen zitten, te relaxen en misschien zelfs aan te kunnen werken;
  • Overweeg een overkapping om je woonkamer extra te verlengen;
  • Maak het gezellig met potten, plantjes en gekleurde bloemen;
  • Kies voor hippe en trendy accessoires om je tuin mee aan te kleden;
  • Werk met knusse en gekleurde kussentjes om het huiselijke gevoel naar buiten te halen;
  • Koop een vloerkleed speciaal voor buiten die tegen regen kan;
  • Maak de tuin helemaal af met leuke fakkels en gezellige verlichting.
tuinontwerp-aankleding-puurvangeluk

Investeer in ontspanning 

Aangezien we onze tuin meer gaan gebruiken als verlengstuk van de woonkamer is een extra hoekje om te relaxen een must! Dit doe je heel eenvoudig met een goede tuinstoelen set, een hangstoel en/of hangmat om je lekker in te nestelen na een drukke (thuis)werkdag. Heb je nog meer plek en budget, overweeg een jacuzzi, sauna of zwembad waarin je lekker kunt ontspannen. We kunnen voorlopig toch nog geen geld uitgeven aan dure vakantie en leuke uitstapjes, maar je kunt natuurlijk wel een keer de tuintrends volgen en het geld nuttig besteden. Je krijgt er een mooie tuin voor terug met de nodige luxe en ontspanning, zodat het geen enkele straf is om vaker thuis te zijn of om je vakantie rondom huis te vieren. 

Laat groen geluk groeien

Nederlanders zijn echte tuinliefhebbers die graag lekker in de aarde wroeten. Geef ze eens ongelijk, het werkt namelijk heel ontspannend. Uit onderzoek (Tuinmonitor 2020) is zelfs gebleken dat Nederlanders 1 tot 4 uur per week besteden aan het tuinieren in hun tuin. We zijn dol op het planten van bloemen en ander mooi groen en gekleurd geluk. En wist je dat groen een goede werking heeft op onze psyche? Groen maakt namelijk gelukkig! Niet zo gek dus dat we graag in de tuin aan het werk zijn. En dit past perfect bij 2021, nu we ons meer thuis moeten vermaken. We kunnen wel een beetje extra geluk gebruiken, toch? Het mag ook allemaal minder strak en gestyled dan andere jaren. De natuur mag zijn gang gaan, zodat alle planten en bloemen de tijd krijgen om te groeien en ontwikkelen. Hier worden ook vooral de bijtjes, vlinders en insecten helemaal happy van! Bovendien helpen we het klimaat hier ook op een positieve manier mee. Puurder dan dit wordt het niet!

>>> Meer tuingeluk inspiratie en tips <<<

Dit zijn de tuintrends van 2021

Geef een reactie

Blog at WordPress.com.

%d