Dit zijn de lekkerste feestelijke drankjes voor oud & nieuw 

Oud & nieuw komt er weer aan … tijd om te proosten! En nog voordat de klok twaalf uur slaat, wil je natuurlijk klaarstaan met een lekker drankje in je hand. Meestal is het champagne wat er geschonken wordt tijdens oudejaarsavond, maar je kunt natuurlijk ook eens uit je comfortzone gaan en genieten van een ander smaakvol drankje. Dit zijn de lekkerste feestelijke drankjes voor oud & nieuw. Proost op een mooi, sprankelend en vooral gezond nieuwjaar! 

Feestelijke bubbels mogen niet ontbreken 

Uiteraard mogen de traditionele champagne bubbels niet ontbreken tijdens oud & nieuw. Een klassieker die graag gezien wordt. Maar … het mag dit jaar best eens in een ander jasje gegoten worden. Wat dacht je van een lekker bubbeltje met een gezellig kleurtje? Een sprankelende rosé of een mousserende wijn met een blauw of rood kleurtje? Superlekker van smaak en juist eens een keer iets anders dan anders.

>>> Receptje: Blauwe mousserende wijn met ijs en schijfje limoen. Kies je mooiste glas uit de kast en draai hem eerst door een schoteltje met citroensap en daarna door een bakje met suiker. Zo krijg je een gaaf gesuikerd randje op je glas. Vul het glas met ijsblokjes, doe de blauwe mousserende wijn erbij en druppel een beetje limoensap door de wijn. Als finishing touch bevestig je een schijfje limoen aan de rand van het glas. Cheers!  

 

BeGin van het nieuwe jaar 

Gin is een topper die het afgelopen jaar helemaal hot was en nog steeds is. Ook volgend jaar blijft Gin een graag te drinken drankje. Gin is te herkennen aan zijn kristalheldere kleur en frisse smaak boordevol kruidenaroma’s. Ze zijn in verschillende soorten, kleuren en smaken verkrijgbaar, dus er is voor ieder wat wils. Kies de lekkerste Gin door een paar dagen voor oud & nieuw een proeverij te organiseren met vrienden. Superleuk en vooral mmm … lekker! 

>>> Receptje: Winterse Gin. Serveer Gin in een glas en doe er tonic, ijsblokjes en een schil van de sinaasappel bij en maak het af met een kaneelstokje voor een feestelijke touch. Te lekker! 

 

>>> 4 Tips, ideeën en recepten voor een gezellige borrel 

Likeurtje, een zoete verleiding  

Oehlala … de likeurtjes zijn ook echt een must voor oud & nieuw. Likeuren zijn in verschillende smaken verkrijgbaar. Zo kun je een vruchtenlikeur kiezen en deze aftoppen met een paar verse vruchtjes of het eventueel vermengen met een vruchtensapje of smoothie voor een feestelijke en smaakvolle twist. Hier wil je toch mee proosten op een gezond nieuwjaar!? Je kunt er lekker je eigen draai aan geven en verschillende smaken met elkaar combineren. Een likeurtje kun je ook perfect gebruiken bij of op het ijs en bij een kopje koffie. Denk aan een lekkere chocolade likeur, een romige salted karamel likeur of wat dacht je van een red velvet cupcake likeur? Oelala … te lekker! Zoete verleidingen om heerlijk mee te proosten op het nieuwe jaar. 

Je kunt uiteraard ook zelf experimenteren met verschillende soorten fruit in lekkere likeurtjes in sapjes en smoothies. Staat zo gezellig! Heb jij nog lekkere en feestelijke recepten voor oud & nieuw? Laat het ons weten, dan delen we jouw unieke recept op onze website. 

>>> Heerlijke (kerst)hapjes die je ook met oud & nieuw kunt serveren

>>> Tips voor een gezellige en stressloze kerstvakantie

Rum met 7-up en limoensap. 

Bessen met scheutje citroensap en diepvriesfruit. 

Pina Colada met een klein beetje limoensap en verse stukjes ananas. 

Sprankelende rosé met verse frambozen en ijs. 

Mousserende wijn of Hugo met ijsblokjes, blaadjes verse munt, limoen en rode besjes.

Dit zijn de lekkerste feestelijke drankjes voor oud & nieuw 

Geef een reactie

Blog at WordPress.com.

%d bloggers liken dit: