Deze accessoires zijn ideaal en essentieel tijdens een work out

sporten-tips-musthaves-workout-puurvangeluk.web

Thuis sporten is een uitkomst wanneer de sportschool te ver weg is, of wanneer het mentaal een té grote stap is om daar een voet binnen de deur te zetten. Ook voor mensen met weinig tijd is een quick workout tussen het thuiswerken door een uitkomst. Met youtube-video’s of de juiste kennis van oefeningen kun jij thuis net zo goed aan je killerbody werken als in de sportschool. Wij zetten hieronder de onmisbare accessoires op een rijtje die van jouw woon- of slaapkamer je eigen home-gym kunnen maken. Deze accessoires zijn ideaal en essentieel tijdens een work out.

Een (yoga-)matje

Een matje is de basis van elke thuissporter. Of je nou rek en strek-oefeningen, yoga, of buikspieroefeningen doet. Het is altijd lekker om niet op de koude, harde vloer te hoeven liggen of zitten. Investeer in een fijne mat en je kan er jaren mee vooruit. 

sportmat-sporten-tips-puurvangeluk.web

Fijne work-out kleding

Kies kleding die je mooi vindt, lekker zit en die zweet-proof is. Een mooie nieuwe sportoutfit werkt motiverend om van de bank te komen en aan de slag te gaan. Schoenen zijn voor de thuissporter niet per se nodig, maar mocht je het prettig vinden, schaf dan ook een paar mooie en fijne sportschoenen aan. Voor sommige oefeningen kunnen schoenen namelijk wel handig zijn, vooral bij oefeningen waar je grip moet hebben met je voeten. 

>>> 3 Tips voor het kiezen van de juiste sportkleding

Halters met lifting straps

Schaf een paar fijne halters aan zodat je ook thuis aan krachttraining kan doen. Begin zo licht mogelijk en pak steeds net iets meer gewicht erbij wanneer je merkt dat je meer aankan. Lifting Straps zijn de ideale toevoeging op je halters. Lifting Straps bindt je om je polsen en halters zodat je meer grip krijgt. Hierdoor kun je zwaarder tillen en meer herhalingen doen. Dit versnelt het proces van spiergroei en krachtopbouw. Er zijn nog veel meer apparaten om krachttraining mee te doen. Je zou het zelfs bij krachttraining met je eigen lichaamsgewicht kunnen houden, zoals met push-ups.

sporten-dumbells-tips-puurvangeluk-web

Ab-wheel

Een ab-wheel is een ideaal accessoire om je buikspieren en schouders mee te trainen. In het begin kan het schrikken zijn, omdat het voor de ongetrainde buik erg zwaar is, maar op termijn zul je er beter in worden en kun je kijken of je variaties kunt vinden op de standaard-oefeningen. Zeg maar hallo tegen de lijntjes in je buik. Kortom: als je gemotiveerd bent, de ruimte hebt en de juiste spullen aanschaft, is dat sportschoolabonnement helemaal niet nodig!

>>> 6 Keer waarom sporten goed voor je is 

sporten-buikspieren-tips-puurvangeluk.web

Deze accessoires zijn ideaal en essentieel tijdens een work out

 

Geef een reactie

Blog at WordPress.com.

%d bloggers liken dit: