BBQ tips en tricks voor puur genieten

We hebben de afgelopen weken al flink mogen genieten van het heerlijke zonnige weer, dus hierbij is het BBQ-seizoen ook weer geopend. De nodige BBQ-afspraakjes horen daar natuurlijk bij. Lekkere drankjes, salades en stokbrood, maar het belangrijkste is toch wel het vlees lekker bruin bakken op de BBQ. Genieten met vrienden en familie van lekker eten en veel gezelligheid. Wie is er niet gek op!? Met deze BBQ tips en tricks is het puur genieten.

Toffe BBQ’s

Natuurlijk wil je een toffe BBQ om helemaal ‘the men’ te kunnen zijn. Mannen vinden dit toch stoer en gaaf! Er zijn diverse BBQ’s verkrijgbaar met allemaal hun eigen functie. Het ligt maar net aan je wensen voor welk soort je kiest. Neem bijvoorbeeld de Big Green Egg BBQ, deze is helemaal hot deze zomer en een echte blikvanger in je tuin. Maar je kunt ook kiezen voor een Kamado Joe of een Bastard. Eveneens toffe BBQ’s. Wat je ook kiest, je wilt altijd dat je vlees, groente en vis lekker mals blijven en niet uitdrogen. Dat ligt natuurlijk grotendeels aan jezelf, maar uiteraard ook aan een goede BBQ. Met een keramische BBQ kun je grillen, bakken, koud en warm roken en stoven. Tevens kun je er perfect pizza’s in bakken. Genoeg mogelijkheden dus om te kiezen uit verschillende BBQ’s om al het lekkers helemaal naar eigen wens te bereiden. Voor welke BBQ kies jij of heb je al in je achtertuin staan?

tips-om-barbecueen-tot-een-feestje-te-maken-PuurvanGeluk

Goed materiaal

Maar niet alleen een BBQ is een must om optimaal te kunnen genieten van een lekker stukje vlees of vis. Goed materiaal is het halve werk! Zorg voor scherpe messen waarmee je vlees goed kunt uitbenen en groenten goed kunt snijden, net zoals een goede tang om het vlees op te pakken en een thermometer om te kunnen checken of het vlees goed gaar is. De Forged messen zijn ideaal om vlees uit te benen of om aan stukjes te snijden. Ditzelfde geldt voor het snijden van groenten, stokbrood en fruit. Een bot mes is namelijk een ergernis bij een goede BBQ, dus de Forged messenset mag zeker niet ontbreken. Dan heb je allemaal verschillende messen in één set en dus alles bij de hand voor een onvergetelijke BBQ.

>>> We mogen 10% korting weggeven op de Forged collectie met kortingscode: FORGED10.

Houtskool of briketten?

Sta je bij de supermarkt voor het schap en heb je geen idee of je houtskool of briketten mee moet nemen? Wat is nou eigenlijk het verschil? Houtskool geeft een hogere temperatuur dan briketten en verbrandt veel sneller, maar zorgt ook voor meer vlammen. Dit werkt perfect voor een open BBQ en wanneer je snel je vlees gaar wilt hebben. Heb je een BBQ die je kunt afsluiten met een deksel, dan kun je beter voor briketten kiezen. Briketten blijven namelijk langer op temperatuur dan houtskool, waardoor je het beter kunt gebruiken als je vlees hebt dat langzaam moet garen.

Recepttips BBQ 

Maak er een gezellig barbecuefeest van en nodig vrienden en familie uit om samen te smikkelen. Kun je nog wel wat tips voor lekkere en makkelijk recepten gebruiken?

  • Gevulde champignons → Borstel de champignons schoon en haal het steeltje eraf. Vul de champignons met roomkaas, doe er wat geraspte kaas over en leg ze, op of ingewikkeld in aluminiumfolie, op de barbecue. Check tussendoor of ze gaar zijn. Mmm…
  • Minimaiskolven met honing → Besmeer minimaiskolven met honing, wikkel ze in aluminiumfolie en leg ze een aantal minuten op de barbecue. Het geeft een heerlijk zoete bite!
  • Minipizza’s → Maak van kant-en-klaar pizzadeeg lekkere kleine pizza’s. Leuk voor de kinderen. Besmeer ze met tomatenpuree of pizzasaus en laat de kids zelf de minipizza beleggen met kaas, ham, ananas, etc. Even op de barbecue en voilà… eet smakelijk!
  • Maak gezonde (vegetarische) spiesjes van tomaat, paprika, uien, champignons, aubergine en courgette. Even grillen en klaar!

Maak er een onvergetelijke BBQ van en ga samen puur genieten!

>>> Meer lekkere en fijne BBQ tips <<<

Geef een reactie

Blog at WordPress.com.

%d