Shop je geluk bij deze 4 tweedehandswinkels in Haarlem

Oehlalaa … ik weet niet hoe het met jullie zit, maar als ik ergens een tweedehandswinkel zie, dan wil ik graag even snuffelen tussen al die mooie spulletjes met een verhaal. Je vindt altijd wel iets bijzonders, iets waar je niet naar op zoek was en toch meeneemt, omdat de prijs zo leuk is en omdat je het gewoon een tof item vindt. Enne… het leuke daarvan is ook nog eens dat bijna niemand het heeft. Shop je geluk bij deze 4 tweedehandswinkels in Haarlem.

1. Het Brocante Pakhuis

Hier wil je maar wat graag even lekker naar binnen om te struinen. Overal waar je kijkt zie je toffe items om je interieur een goede upgrade te geven, om je tuin gezellig aan te kleden of om een uniek cadeautje te scoren. Je kunt het zo gek niet bedenken of het is aanwezig! Eigenaren Karin en Frank hebben van hun hobby en liefde voor brocante en vintage hun werk kunnen maken en zo is “Het Brocante Pakhuis” ontstaan. Ze kopen al hun spullen voornamelijk in Frankrijk en België en gaan altijd op zoek naar de mooiste vondsten en pareltjes voor jou.

Pareltjes shoppen 

Een heerlijke snuffelwinkel waar je uren kunt neuzen. Daarnaast heeft ze ook een webshop waarin je allemaal toffe pareltjes kunt shoppen. Dit moet je ook beslist even zien! Kun je je alvast laten inspireren voordat je naar de winkel gaat of natuurlijk gewoon lekker online shoppen als je niet in de gelegenheid bent om naar Haarlem te komen. Alleen maar oh’s en ah’s voor deze gave brocante en vintage shop! We willen allemaal ons steentje bijdragen aan een duurzamer leven en dat gaat je gewoon al lukken door lekker te shoppen bij Het Brocante Pakhuis.

Voor een prikkie

Shop een leuk kastje die je kunt pimpen, een mooie schaal om je gerechten mee op te dienen, een houten serveerplank om te gebruiken als borrelplank, een toffe vintage lamp, een emaille kan voor in de keuken, een glazen gistfles om op een tafel te zetten en ga zo maar door! En weet je wat zo leuk is? Je koopt het allemaal voor een prikkie. Dus help mee aan een duurzamer leven en check al die mooie vondsten gewoon in deze toffe tweedehandswinkel. Geef al die mooie spullen een tweede kans en een tweede leven, want ze zijn te mooi om te laten liggen. 

Het Brocante Pakhuis
Assendelverstraat 30
2013SK Haarlem
tel: 06 38733127
info@karinsbrocanteshop.nl

2. Via Tab Vintage

Wees welkom bij Via Tab Vintage! Dit toffe concept is ontstaan door een zoektocht die vroeger al met de paplepel is ingegoten, door als klein meisje met haar moeder door de Jordaan te struinen op zoek naar mooie kleding, materialen en accessoires. Via Tab heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Een tweedehands merkkleding winkel die inspeelt op de trend van nu en die duurzaamheid en fashion perfect met elkaar combineren. Via Tab heeft een mix van gangbare tweedehands merkkleding en high-end vintage kledingstukken. Zowel dameskleding, herenkleding, schoenen, accessoires als diverse curiosa ga je vinden in deze Haarlemse schatkist.

Wissend assortiment 

Het dagelijks wisselende assortiment zorgt ervoor dat je hier regelmatig naar binnen wilt wandelen. Laat je verrassen door de met zorg samengestelde collecties van Via Tab Vintage, je ziet de mooiste stijlvolle kledingmerken voorbij komen. Ben je zelf uitgekeken op je eigen kledingstukken en draag je bepaalde items niet meer, n kun je ze bij Via Tab inleveren, zodat ze een tweede leven krijgen. Zo help je mee aan een duurzame maatschappij en het levert je nog een leuk zakcentje op bij de verkoop van jouw kleding en accessoires.

Passend advies 

Je kunt dagelijks je kleding brengen en natuurlijk ook even zelf tussen de rekken snuffelen. Vind je het lastig om kleding met elkaar te combineren of wil je graag een goed advies, dan ben je bij Via Tab ook zeker aan het juiste adres. Je kunt zelfs een private shopping afspraak maken voor minimaal 2 personen, zodat je op je gemak alle kleding die je maar wilt of geadviseerd krijgt kunt passen. Enne.. het is ook nog eens heel gezellig om dit samen met je moeder of vriendin te doen. Need i say more?

Via Tab Vintage
Wagenweg 8 C
2012 ND Haarlem
viatabfashion@gmail.com

3. Kat & Ko

Kat & Ko is een tweedehands fashion winkel in het hartje van Haarlem. Inmiddels bestaan ze al ruim 20 jaar en zijn ze uitgegroeid tot een heus begrip in Haarlem. Ze hebben een groot aanbod in bekende en minder bekende merken en dit aanbod wisselt dagelijks door de inbreng van velen. Bij Kat & Ko vind je prachtige kleding, schoenen, tassen en accessoires. Eigenlijk alles waar een vrouw happy van wordt.

Duurzaam en verantwoord shoppen 

Een tof adresje waar je voor elke dag een andere outfit shopt tegen een goede en eerlijke prijs, want ook hier shop je niet alleen voor je plezier, je bent ook nog eens heel duurzaam en verantwoord aan het shoppen. Je belast het milieu minder door tweedehands kleding en accessoires te shoppen. En dat niet alleen! Het is ook nog eens heel fijn voor je portemonnee. Hoef je eindelijk een keer niet te twijfelen of je allebei de outfits wel kunt kopen.

Ben je meer van het online shoppen? Shop je mooiste vondsten gewoon lekker online op bykatenko.nl Zeker in deze tijd is het heerlijk om rustig en op je gemak te shoppen. En dat kan zelfs gewoon vanuit je luie stoel met een lekker kopje thee of onder het genot van een goed glas wijn. Ook de webshop wordt net als de winkel regelmatig aangevuld met nieuwe aanvoer van tweedehands pareltjes. In de webshop zie je enkel een greep uit de uitgebreide collectie. Snel op de hoogte van nieuwe aanvoer? Volg ze dan op Instagram @katenkohaarlem. Laat je alvast lekker inspireren en kom gerust een keertje langs om de rest van de collectie in de winkel te bekijken. Dan kun je namelijk tussen alle tweedehands pareltjes neuzen en je laten voorzien van een goed kledingadvies. 

Kat & Ko
Gedempte Oude Gracht 85
2011 GN Haarlem
tel: 023 551 8660
haarlemkatenko@gmail.com

4. Snuffelmug

Haerlemsch enige echte kringloopwarenhuis is Snuffelmug. Snuffelmug is een kringloop leer-/werkbedrijf gevestigd aan de Surinameweg in Haarlem. De doelstelling is hergebruik van goederen en grondstof wat ten goede komt aan re-integratie. Ze hebben een breed assortiment aan tweedehands goederen en er is voor ieder wat wils te vinden voor een eerlijke prijs. Speelgoed, meubels, fietsen, glaswerk, boeken, kleding en nog veel meer unieke en waardevolle pareltjes. Je kunt het zo gek niet bedenken of ze hebben het. Snuffelmug wil door de verkoopactiviteiten producten een tweede kans geven en zo de belasting op het milieu verminderen. En dat vinden we een mooi initiatief! Heb je zelf items die je niet meer gebruikt, dan kun je deze brengen of laten ophalen, zodat ze een tweede kans verdienen bij Snuffelmug.

Bijzonder concept 

Naast al die prachtige items vind je hier ook veel gezelligheid en kun je hier ook gewoon even een kopje koffie drinken. Daarnaast zijn er ook ambachtelijke producten te vinden uit eigen kaarsenmakerij of naaiatelier. De medewerkers van het naaiatelier laten hun creativiteit en ervaring de vrije loop en maken van jassen bijvoorbeeld hele mooie bodywarmers. Van het restmateriaal van de andere helft van de bodywarmers is een nieuwe productlijn met tassen, etuis en kussens gemaakt. Hoe tof is dat!? En weet je wat ik ook een waardevolle toevoeging van Snuffelmug vind? Snuffelmug biedt sociale activering en leer-/werktrajecten aan mensen die om fysieke en/ of psychische redenen de aansluiting met de reguliere arbeidsmarkt missen. Hoe mooi en bijzonder klinkt dat?

De organisatie is erop gericht om de stagiairs middels trajecten vakkennis bij te brengen, maar ook competenties bij hen te ontwikkelen die, onder andere, het gevoel voor verantwoordelijkheid, zelfstandigheid en samenwerking verhogen. Daarnaast vinden ze het belangrijk om op een laagdrempelige manier activiteiten aan te bieden, maar tegelijkertijd ook om een ontmoetingsplek te zijn voor mensen in Haarlem. Ze vinden het gewoon vooral belangrijk dat iedereen zich hier thuis voelt. Ben je in de buurt? Ga dan zeker even een kijkje nemen!

Wil je met ze samenwerken, heb je een idee, wil je vernietiging voorkomen of iets anders, dan kun je contact opnemen met info@snuffelmug.nl. “

Snuffelmug
Surinameweg 9b
2035 VA Haarlem
tel: 023 5434344

info@snuffelmug.nl

>>> Wil je meer tweedehands en duurzaam geluk? <<<

Shop je geluk bij deze 4 tweedehandswinkels in Haarlem

Eén reactie op “Shop je geluk bij deze 4 tweedehandswinkels in Haarlem”

Geef een reactie

Blog at WordPress.com.

%d