6 Duurzame schoonmaaktips en lifehacks

Wat elke keer weer een struggle is, is je huis schoonmaken. Niet het leukste klusje en ook niet altijd het makkelijkste klusje. Soms geen tijd, vaak geen zin. Maar met deze lifehacks en schoonmaaktips wordt schoonmaken een stuk makkelijker kan ik je vertellen! Ideaal wanneer je je huishouden moet combineren met een drukke baan en je gezinsleven. En met de producten van Marcel’s Green Soap … wordt schoonmaken bijna een feestje. Check deze 6 duurzame schoonmaaktips en lifehacks voor een heerlijk schoon en fris huis. Make it easy! 

1. Strijken overbodig

Heb jij net als ik ook zo’n hekel aan strijken? Haal dan je kleding direct uit de wasmachine nadat je het hebt gewassen met een heerlijk geurend en Eco-Friendly wasmiddel. Doe de was niet in de droger, maar klop de kleding goed uit, hang het op een hangertje (evt. aan je wasrek) en laat het aan de lucht drogen. Je zult merken dat je veel minder kreukels hebt dan wanneer je het in de droger zou drogen. Hierdoor wordt het vervelende strijkklusje overbodig. Tip: laat je wasmachine af en toe draaien op 90 graden met half vaatwastablet om het goed te reinigen en fris te laten ruiken. 

2. Schone en fris ruikende vaat

Wist je dat je ook maar een half vaatwastablet nodig hebt voor je vuile vaat in de afwasmachine? Je vaat wordt blinkend schoon en je voorkomt verstopping van je afwasmachine. Bovendien ben je duurzamer bezig en dit is weer beter voor het milieu en voor je portemonnee. Tip: wanneer je een halve citroen bovenin je vaatwasser legt, worden glazen schoner en ruikt de schone vaat heerlijk fris. Vergeet ook niet elke dag even het zeefje schoon te maken van de afwasmachine. Hiermee voorkom je eveneens verstopping. Check, dubbelcheck!  

3. Dag vieze toiletborstel

Als er iets vies en vuil is in huis, dan is het wel de toiletborstel. Maar niet alleen de borstel is vies, vooral het bakje waar de toiletborstel in staat, zit boordevol bacteriën. Doe standaard een beetje hygiënische toiletreiniger met een laagje water in het bakje om te voorkomen dat het vies wordt, gaat stinken en bacteriegroei zich verder kan ontwikkelen. Tip: de Orange & Jamin variant ruikt allemachtig lekker. 

4. Verspil geen extra water 

Wil je even snel je wasbakje, toilet of wastafel schoonmaken? Maak dan geen hele emmer sop voor kleine oppervlakken klaar, maar kies voor hygiënische wegwerpdoekjes. Hiermee reinig je gemakkelijk en snel kleine oppervlakken. Bovendien bespaar je een hoop tijd, water en geld. Win win win! Enne… bovendien ideaal wanneer er weer eens gemorst wordt door de kids. 

5. Bye bye plastic flessen

Wil je duurzame producten gebruiken in je badkamer? Maak dan zeker even kennis met de shower bar in plaats van al die plastic flessen douchegel. De shower bar is een natuurlijk stuk zeep die vegan en plasticvrij is, waardoor je niet alleen het milieu spaart, maar ook je portemonnee. Wist je dat 1 shower bar net zo lang mee gaat als 3 flessen douchegel? Als dat geen forse besparing is!? Je kunt de shower bar trouwens ook ideaal als handzeep gebruiken. En heb je nog kleine restjes shower bar over? Dit kun je perfect gebruiken als scheerschuim. Leg de restjes in een zeepbakje, maak ze nat en wrijf het schuim over je lichaam of doe de scheerkwast met draaiende bewegingen door het bakje om schuim te verkrijgen. Shave it baby!

6. Vervelende geurtjes in de badkamer of het toilet?

Dit los je gemakkelijk op! Je hebt namelijk geen toiletverfrisser meer nodig met de heerlijk geurende vloeibare handzeep. Je wast je handen na ieder toiletbezoek en het ruikt gelijk heerlijk fris en fruitig in de badkamer of het toilet. De vloeibare handzeep is in verschillende geuren verkrijgbaar en je kunt ook gemakkelijk je eigen zeeppompje vullen met een navulzakje. Zo belast je het milieu en je portemonnee minimaal. Je kunt het zelfs gebruiken als sopje om je wasbak mee schoon te maken. Duurzamer dan dit wordt het niet! 

Wij zijn absoluut fan van deze vrolijk gekleurde en duurzame producten. Ze ruiken heerlijk en nog belangrijker, ze zijn heel zuinig in gebruik. De was ruikt lekker, ik ben weg van de hygiënische doekjes die je effe snel kunt pakken als er weer een beker drinken gemorst is en de shower bar … daar heb ik een stukje van in mijn kledingkast liggen. Elke keer als ik de deur open … ruik ik de heerlijke geur. Extra tipje van Flipje. 😉 

Zijn we nog belangrijke lifehacks of tips vergeten, laat het ons weten! 

6 Duurzame schoonmaaktips en lifehacks

Geef een reactie

Blog at WordPress.com.

%d