5 Keer waar je arganolie voor kunt gebruiken

Je hebt er misschien al wel eens van gehoord of over gelezen: arganolie. Het is niet zomaar een olie, arganolie wordt ook wel ‘vloeibaar goud’ genoemd en kent waardevolle toepassingen. We vertellen je er alles over. 5 Keer waar je arganolie voor kunt gebruiken. 

Wat is arganolie?

Arganolie is afkomstig van de Arganboom en hier komt de naam dus ook vandaan. De Arganboom is alleen maar te vinden in het zuidwesten van Marokko. De harde noten, die in de arganvruchten zitten, worden tijdens het productieproces geperst. Hierbij wordt goed gelet op de temperatuur, dit is namelijk een belangrijke factor voor de kwaliteit van de olie. De arganolie wordt vervolgens verkocht in flesjes of toegevoegd aan cosmetische producten. Door de vele toepassingen is arganolie een van de meest bijzondere en rijke olie die we kennen. 

 

1. Last van pluizig haar en droge haarpunten?

Arganolie is een olie die rijk is aan voedende bestanddelen. Deze olie voed je haar bij droge en gespleten haarpunten, maar ook bij pluizig haar. Gebruik een druppel olie, wanneer je haar droog aanvoelt. Maar let op! Gebruik niet te veel, want dan word je haar juist heel vet. Door het gebruik van arganolie is je haar in staat langer vocht vast te houden. Hierdoor word je haar minder snel droog en pluizig en kan het zelfs de natuurlijke glans terugkrijgen. Wil je de arganolie liever uitwassen? Dat kan natuurlijk ook! Gebruik een aantal druppels arganolie en masseer dit goed in op je hoofdhuid of vermeng het met je shampoo. Was het vervolgens goed uit en je hoofdhuid is optimaal gereinigd en gevoed.

 

2. Broze en zwakke nagels worden weer sterk 

Heb je last van broze en zwakke nagels? Wrijf een beetje arganolie over je nagel of neem een lekker warm nagelbadje waarin je een aantal druppels arganolie in water oplost. Je nagels worden optimaal gevoed, waardoor ze sterker en harder worden. Je hoeft niet veel arganolie te gebruiken, het is een geconcentreerde olie. Vergeet ook je nagelriemen niet mee te nemen, wanneer je de olie in je nagel masseert. Deze worden lekker zacht en soepel, waardoor er minder losse velletjes zullen ontstaan. Je hoeft het niet alle dagen te gebruiken. De nagels hebben en herstellend eigen vermogen en kun je ondersteunen door af en toe arganolie te gebruiken. 

 

3. Last van droge of kapotte lippen?

Heb je last van droge of kapotte lippen of heb je last van losse velletjes op je lippen? Krijg je van de winterse kou last van groefjes en gebarsten lippen? Smeer je lippen in met een klein beetje arganolie. Dankzij de omega vetzuren en de vitamine E in de olie, worden je lippen voorzien van de juiste verzorging en bescherming. De arganolie zorgt ervoor dat de natuurlijke vochtbalans in je lippen wordt hersteld en legt gelijk een laagje over je lippen die je beschermd tegen de kou. 

4. Ideaal om je huid te voeden 

Heb je last van een droge huid? Gebruik arganolie om je huid optimaal te voeden en te verzorgen. Arganolie heeft een hydraterend vermogen, wat wil zeggen dat het vochtinbrengend werkt. Dit zorgt voor een goede bescherming van de huid. Let op! In pure arganolie zit geen beschermingsfactor tegen Uv-straling. Zorg dus dat je de arganolie onder je dagverzorging gebruikt, zodat je optimaal beschermd bent. Breng het aan en laat het even intrekken, doe vervolgens de dag- of nachtverzorging er overheen. 

5. Gebruik arganolie bij het scheren 

Heb je snel last van huidirritaties bij het scheren? Probeer eens arganolie te gebruiken. Dit maakt de haartjes zacht en soepel, zodat ze gemakkelijk verwijderd kunnen worden zonder snel en veel huidirritaties te geven. Tip: Scheer ook altijd met de richting van de haargroei mee. Doe je dit niet, dan is de kans groot dat je last krijgt van wondjes en huidproblemen. En weet je wat zo fijn is? Het zit allemaal in 1 potje en het hele gezin kan arganolie gebruiken. 

>>> Meer beauty inspiratie <<< 

Geef een reactie

Blog at WordPress.com.

%d