5 Tips om je interieur praktisch, maar sfeervol in te richten

Je kent het vast wel: je wil je huis graag zo praktisch mogelijk indelen, zeker met een gezin. Maar je wil tegelijkertijd ook dat het gezellig en sfeervol is in je huis. En dat is soms best wel een zoektocht. Geen idee waar je moet beginnen? In samenwerking met Zen Lifestyle helpen we je graag met de volgende 5 tips om je interieur praktisch, maar toch sfeervol in te richten. 

1. Kastruimte kun je niet genoeg hebben

Kastruimte is in iedere ruimte ideaal en kun je niet genoeg hebben. Zo kun je gemakkelijk rommeltjes en speelgoed wegwerken, zonder dat het een chaos of troep wordt in huis. En gelukkig zijn de kasten tegenwoordig mooie blikvangers voor je interieur. Wat dacht je bijvoorbeeld van de World Uniques kasten uit India. Dit zijn bijzondere en unieke kasten met veel sfeer! 

Heb je mooie vondsten die je graag terug wilt zien in je interieur? Kies dan voor een kast met een glazen deur of ga voor een open kast waarin je je mooie vondsten tentoonstelt. Zo kun je regelmatig wisselen met kleuren en accessoires om weer een ander sfeertje neer te zetten in je interieur. 

2. Grote of lange keukentafel 

Onze dag begint meestal aan de keukentafel. Ik vind het een heerlijke plek om te vertoeven en lekker te eten, lezen, borrelen met vrienden, knutselen en werken. Het is het centrale punt van het huis. Een lekkere grote of lange keukentafel is daarom ook echt een must voor ons. Tegenwoordig werken we steeds meer vanuit huis aan de keukentafel, dus wellicht is het voor jou ook een belangrijk deel van je huis.

Vertoef en werk je ook graag aan de keukentafel? Kies dan voor comfortabele en sfeervolle eetkamerstoelen met goede zitcomfort. Hier heb je optimaal plezier van, zeker wanneer je lange dagen moet werken aan de keukentafel. Je maakt de keukentafel altijd sfeervol door een grote vaas met mooie bloemen neer te zetten. Misschien nog aangevuld met een mooi object, maar that’s it! Het is praktisch, want je hebt genoeg werk/zitruimte en het ziet er tegelijkertijd super sfeervol uit. 

3. Lekkere grote bank 

Misschien denk je dat een grote bank log en ongezellig is in een woonkamer. Maar niets is minder waar! Een grote bank is praktisch, want je hebt voldoende zitplaatsen voor je gezin of wanneer er visite of logees komen. Bovendien is het heerlijk om af en toe eens lekker languit en met de voetjes van de vloer te liggen op de bank. Je kunt de bank in de woonkamer extra sfeervol maken door een mooi plaid/schapenvacht over de leuning te leggen en de bank te stylen met heel veel kussentjes in verschillende tintjes en motieven. Of houd het mooi strak voor meer rust en eenheid.

4. Warm en knus vloerkleed 

Maak de zithoek helemaal af en sfeervol met een warm en knus vloerkleed. Het maakt de ruimte gelijk gezellig op een praktische manier. Maar niet alleen in de woonkamer is een vloerkleed een must. Je kunt een vloerkleed ook perfect in slaapkamers leggen. Heerlijk wanneer de ochtenden frisser worden en je je voetjes kunt warmen op een lekker warm vloerkleed. Enne … het staat gelijk zo gezellig.

5. En dan is er licht 

Niet alleen met meubels en accessoires maak je je interieur praktisch en sfeervol, ook verlichting speelt een belangrijke rol en wordt vaak vergeten. Gelukkig is verlichting tegenwoordig allesbehalve saai! Er zijn juist hele toffe lampen verkrijgbaar die je van goed en sfeervol licht kunnen voorzien met een dimmer en tegelijkertijd als gave interieur accessoire fungeren. Hanglampen met mooie glazen vazen, bamboe lampen in de vorm van een windlicht en prachtige wandlampen die je als interieur accessoire aan de muur hangt. Zoals je leest heb je helemaal niet veel nodig voor een praktisch en sfeervol interieur! Ga lekker aan de slag met deze 5 tips om je interieur praktisch, maar sfeervol in te richten.

>>> Kijk voor meer interieur inspiratie

5 Tips om je interieur praktisch, maar sfeervol in te richten.

Geef een reactie

Blog at WordPress.com.

%d