4 Tips om je trap een complete metamorfose te geven

Wist je dat de trap het meest gebruikte object is in huis? We lopen er wat af, van boven naar beneden en weer terug. Misschien niet direct een heel leuk object om aan te pakken en op te knappen. Maar… als je je trap eenmaal hebt aangepakt, is het een echte blikvanger in huis. En wist je dat je ook heel eenvoudig de trap een andere sfeer kunt geven door alleen een andere trapleuning te bevestigen? Dus hop… aan de slag met de volgende 4 tips om je trap een complete metamorfose te geven.

Tip 1: Eenheid of mixen en matchen?

Meestal springt de trap in huis bij binnenkomst gelijk in het oog. Dus waarom zou je de trap niet een metamorfose geven, zodat het een echte blikvanger wordt? Ga je voor eenheid of ben je meer van het mixen en matchen van kleuren? De kleuren van de muur, de trapleuning en de bekleding op de trap maken van de trap echt wel een tof object. Wanneer je alles mooi met elkaar matcht, geeft het eenheid, rust en sfeer. Mag het wat speelser? Mix en match met verschillende tinten. Grijs, zwart en wit staan bijvoorbeeld supermooi bij elkaar. Leef je uit!

Tip 2: Welk materiaal kies?

Er zijn ontzettend veel mooie materialen te kiezen om je trap mee aan te pakken. Ga je voor stoffen bekleding, kies je voor beton of ga je voor een mooie houten trap? Je kunt tegenwoordig zelfs kiezen voor leer en staal! Of wat dacht je van stootborden met schoolbord structuur? Kun je leuke teksten op schrijven of dingen die je niet moet vergeten mee te nemen naar kantoor. Stoerder en hipper dan dit wordt het niet! Kies wat het beste bij jou en de sfeer van de rest van je huis past.

Tip 3: Een trapleuning op maat

Niets is belangrijker dan een goede en stevige trapleuning. Een trapleuning geeft naast veiligheid ook een stuk sfeer. Door te kiezen voor een trapleuning van het hetzelfde materiaal als de trap, creëer je eenheid. Heb je meer lef en mag het creatiever? Kies dan voor de toffe decoratietakken trapleuning. Dit geeft een supertof en stoer sfeertje en je haalt gelijk een stukje natuur in huis. Decoratietakken.nl verkoopt onder andere houten trapleuningen vervaardigd van natuurlijke houten stammen. Deze stammen kun je onbehandeld laten, maar kun je ook ter bescherming beitsen of in de olie zetten. Dit kan in de kleur naturel, maar ook in andere gewenste kleuren. Je kunt de leuning bevestigen met bijpassende beugels, die zelfs op maat te maken zijn.

Tip 4: Maak de trap compleet met verlichting

Last but nog least, maak de sfeer compleet met verlichting. Naast het stukje sfeer geeft het bovendien extra veiligheid op de trap. Ideaal wanneer het donker is in de gang en je veilig naar boven of beneden wilt lopen. Er zijn speciale LED verlichtingsbronnen voor trappen die sfeervol licht geven en ook nog eens energiezuinig zijn.

Heb jij nog toffe tips voor ons die we niet mogen vergeten? Laat ze gerust achter in de reacties onder dit artikel.

>> Meer interieur inspiratie <<

Geef een reactie

Blog at WordPress.com.

%d bloggers liken dit: