3 Gave hotspots van Almere om te ontdekken 

We gaan nog even verder met een rondje hotspots Almere. Een veelzijdige stad vol cultuur- en natuurbeleving. En met deze 3 interessante hotspots wordt een dagje Almere wel heel bijzonder! Lees en laat je inspireren met deze 3 gave hotspots van Almere om te ontdekken.  

1. Paviljoen De Oostvaarders

En omdat wij gek zijn op lekker eten in een bijzondere setting, kunnen we je deze heerlijke culinaire hotspot van Almere niet onthouden. Bij Paviljoen de Oostvaarders ben je welkom voor een kop koffie, lunch, high tea, high wine, borrel of diner. Genieten in een prachtige setting, met beleving van de natuur en met uitzicht over de Oostvaardersplassen. Paviljoen de Oostvaarders is namelijk gevestigd in het Natuurbelevingcentrum de Oostvaarders van Stad & Natuur en ligt naast Almere aan de rand van de Oostvaardersplassen. De perfecte plek om te starten, te pauzeren of om de dag af te sluiten. Je geniet hier van een uniek uitzicht vanuit het restaurant en kijkt op het schitterende moerasgebied tussen Almere en Lelystad.

Op de eerste etage van het Natuurbelevingcentrum kun je met verrekijkers de weidse natuur in kijken en dieren spotten. Er draait ook nog een informatieve en interessante film van Staatsbosbeheer over de Oostvaardersplassen. Op de eerste verdieping is er ook voldoende ruimte om te vergaderen, dat is toch tof in zo’n mooie omgeving! Op de bovenste verdieping van het centrum bevindt zich het Kraaiennest, vanuit hier heb je een prachtig uitzicht. Ben je gek op de natuur en mag je graag wandelen en/of fietsen? Dan is het zeker de moeite waard om vanuit het Paviljoen te starten met een van de mooie wandelroutes na een lekkere kop koffie, kop soep of lunch. Een heerlijke plek en zeker een toffe hotspot om te ontdekken! Er worden regelmatig activiteiten georganiseerd en je kunt zelfs struinen met een natuurgids door de Oostvaardersplassen. Kortom, vanuit deze hotspot wordt het genieten geblazen!

Paviljoen De Oostvaarders
Oostvaardersbosplaats 1

1336 RZ Almere
T: 036-2020902
E: info@paviljoendeoostvaarders.nl

2. Ditha Bonita Conceptstore 

Shoplovers opgelet! Ben je op zoek naar een pareltje met de mooiste items? Een plekje, buiten het centrum, waar je niet de massa gaat vinden? Dan is Ditha Bonita Conceptstore & webshop zeker leuk om te bezoeken. Ze geloven in het nieuwe winkelen, dus vragen ze om vooraf te bellen voor een afspraak om langs te komen in de winkel. Ze hanteren namelijk geen standaard openingstijden, maar willen je graag ontvangen wanneer het jou uitkomt. Dus mocht je een dagje Almere willen plannen, dan kun je ze gerust bellen en een afspraak maken om langs te komen. De producten die ze verkopen zijn kleurrijk, authentiek en duurzaam. Denk aan kleding, accessoires, cadeautjes, beautyproducten en meer. Een uniek concept waar alle producten zowel eco als vegan zijn. Elk item heeft een eigen, bijzonder verhaal. 

Ze vinden het bij Ditha Bonita belangrijk om te weten hoe een product gemaakt is, dat arbeiders onder goede omstandigheden werken en dat ze een eerlijk loon ontvangen. Dat klinkt uiteraard logisch, maar in werkelijkheid gebeurt dat helaas niet overal of wordt er niet op gelet. Bij deze conceptstore letten ze er wel degelijk op. Ze vinden het bovendien belangrijk dat fabrikanten controleren hoe er geproduceerd wordt en wat de impact op het milieu is. Ze verkopen duurzame kleding, accessoires en cadeautjes waar geen dierlijke ingrediënten of materialen voor zijn gebruikt. Zo weet je in ieder geval dat je hier altijd iets bijzonders en puurs kunt scoren. Voor jezelf of als souvenir/cadeautje na een dagje hotspots bezichtigen en struinen. Een bijzondere hotspot van Almere die je zeker niet voorbij mag lopen. 

Ditha Bonita Conceptstore 
De Binderij 60B
1321 EK Almere
T: 0365468041 of 0654375165
E: info@dithabonita.n

3. Odin 

En we hebben nog een bijzondere hotspot gevonden in Almere. Als je het leuk vindt om te neuzen in een duurzame en biologische winkel waar ze verse producten verkopen, dan ben je bij Odin aan het juiste adres. Een uniek concept (met oog op mens, dier en milieu) dat affiniteit heeft met lokaal inkopen bij boeren, tuinders, bakkers, slagers, wijnboeren, chocolatiers en nog veel meer producenten die kwaliteit waarborgen. Maar ze verkopen niet alleen food gerelateerde producten, je kunt er ook perfect terecht voor het non-food assortiment dat ze voeren. Of wat dacht je van een heerlijk en smaakvol cadeau?

Een tof concept met allemaal lekkere en vooral verse en gezonde producten. Zeker een bezoekje waard als je lekkers voor onderweg wilt scoren wanneer je bijvoorbeeld een mooie wandeling of fietstocht gaat maken in en rondom Almere. Maar ook als je een dagje hotspots gaat bezoeken. Bovendien is het gewoon superleuk om even binnen te wandelen en een kijkje te nemen als je in Almere bent. Ze hebben tevens een gezellig foodcafé, voor een heerlijk bakkie of sappie met uiteraard iets lekkers. Food is life!

Odin Almere
Goethelaan 163

1349 EG Almere
T: 036-303 1825

>>> Bekijk nog veel meer toffe hotspots van Almere en laat je inspireren

3 Gave hotspots van Almere om te ontdekken 

Geef een reactie

Blog at WordPress.com.

%d