10 Tips voor het kopen van een nieuwe keuken

10-tips-keuken-kopen-puurvangeluk

Een nieuwe keuken aanschaffen roept geheid vragen op. Welke smaak past bij je, welke kleur moet de keuken gaan worden, welk aanrechtblad kies je en hoeveel ruimte is er beschikbaar voor de keukenopstelling? Ga je voor een houten keuken, een keuken in landelijk sfeertje of wordt het een glanzende keuken? Een nieuwe keuken uitzoeken doe je niet zomaar even, neem gerust de tijd. Maar goede voorbereiding is het halve werk! Check deze 10 tips waar je op moet letten bij het kopen van een nieuwe keuken.

 

1. Meten is weten

Zorg dat je vooraf goed weet welke maten de keukenopstelling heeft. Dit is handig wanneer je een nieuwe keuken gaat uitzoeken en ze een passende offerte kunnen maken. Sommige modellen zullen afvallen, omdat het niet handig is of gewoonweg niet past in je ruimte. Laat je goed adviseren wat de verschillende opstellingen en opties zijn.

nieuwe-keuken-kopen-tips-puurvangeluk

2. Wensenlijstje in kaart brengen

Breng ook gerust je wensenlijstje in kaart en maak het kenbaar bij de keukenzaak waar jij een offerte laat maken. Het is belangrijk dat de keuken volledig voldoet aan je wensen en eisen. Laat je inspireren door magazines en online platforms, zoals Pinterest

3. Welk aanrechtblad wil je?

Het aanrechtblad is een belangrijk onderdeel van de keuken. Er zijn veel verschillende soorten aanrechtbladen met elk hun eigen voor- en nadelen. Kijk niet alleen naar de uitstraling van het aanrechtblad, maar houd ook rekening met het onderhoud en de eigenschappen van het aanrechtblad.

4. Voor welke kleur en materiaal kies je?

Er zijn ontzettend veel verschillende kleuren en materialen keukens verkrijgbaar. Kies wat het beste bij je past en laat je niet beïnvloeden door specifieke trendkleuren. Je kijkt toch een aantal jaren tegen dezelfde keuken aan en als de kleur niet helemaal naar wens is, zal het je snel gaan vervelen. Wellicht kun je de offerte van je droomkeuken in verschillende kleuropties en materialen laten maken. Wordt het een u keuken, een mat-zwarte keuken, ga je voor hoogglans wit of ben je meer van de luxe keukens?

keuken-tips-inspiratie-puurvangeluk

5. Welk apparatuur moet de keuken bevatten?

Bedenk vooraf goed welke apparatuur je in de keuken wilt hebben. Ben je een echte bak-freak en wil je een grote oven of ben je meer van makkelijk en snel en wil je een combi-oven? Wil je een elektrische kookplaat, een inductie of ga je voor gas? Kies wat het beste bij je past.

6. Hoeveel opbergruimte heb je nodig?

Je weet als geen ander hoeveel opbergruimte je nodig hebt in je keuken. Voor hoeveel kastjes ga je, kies je voor bovenkastjes of alleen onder? Heb je voldoende opbergruimte als je alleen bovenkastjes doet? Ga je voor uitschuif lades, kastjes of kies je voor een lange opbergkast? Bedenk vooraf wat je het meest prettig vindt.

keuken-kopen-10-tips-puurvangeluk

7. Houd je aan het budget

Bijna alles wat mooi is, is ook behoorlijk prijzig. Stel vooraf je budget samen voor de keuken en houd je ook aan het budget. Wellicht komt de keuken duurder uit dan je jezelf hebt voorgenomen. Probeer een korting te regelen om aan je budget te komen of laat eventueel opties achterwege als het te duur wordt.

8. Denk aan de levertijd

Een belangrijk punt is de levertijd van een keuken. Iets waar je niet direct bij nadenkt, maar wel handig is om te weten. Misschien heb je een bepaalde tijd in je hoofd wanneer je de keuken wilt hebben of zelfs nodig hebt. De levertijd van een keuken kan het maken van een keuze beïnvloeden.

9. Denk er rustig over na

Je hoeft echt niet tijdens het eerste gesprek een keuze te maken of je akkoord gaat met het voorstel dat ze je geven. Denk er rustig over na. Je koopt geen pakje boter, het is een keuken waar jij de komende jaren tegenaan zult kijken en waar je in gaat werken. Je mag gerust even nadenken over de offerte die je krijgt.

10. Maak goede en duidelijke afspraken

Maak duidelijke afspraken (en laat ze vastleggen) met het bedrijf waar je de keuken koopt. Denk bijvoorbeeld aan afspraken over wie de keuken installeert, wanneer en hoe. Zorg bijvoorbeeld dat je bij het installeren van de keuken aanwezig bent. Dit voorkomt dat de keuken verkeerd wordt geïnstalleerd of niet netjes wordt afgeleverd. Maak ook duidelijke en schriftelijke afspraken rondom de voorwaarden en garanties.

Dit waren de 10 tips waarop je moet letten bij het kopen van een nieuwe keuken. Heb jij nog aanvullende tips?

>>> Je meer thuis voelen in je eigen huis: 3 tips

photo-1556910638-6cdac31d44dc

Geef een reactie

Blog at WordPress.com.

%d bloggers liken dit: