6 Tips om productief thuis te werken

thuiswerken-tips-puurvangeluk

Thuiswerken, het lijkt soms zo lekker. En ja, ik spreek uit ervaring dat het ook echt heel erg lekker is. Maar uiteraard zijn er ook keerzijdes. Er zijn ook meestal wel aanpassingen nodig om het allemaal op rolletjes te laten verlopen, dat thuiswerken. We gaan je helpen met de volgende 6 tips om productief thuis te werken. Kom op, ga ervoor en geniet van het thuiswerken! 

1. Fijne werkplek

Wat heel belangrijk is voor het productief thuis kunnen werken: zorg voor een fijne werkplek, een plek waar je je volledig kunt afsluiten en waar je focus kunt houden. Kies een ruimte waar je zo min mogelijk gestoord wordt en waar je zo min mogelijk ruis van buitenaf hebt. En heel belangrijk: vergeet niet te ventileren! Zet ramen en/of roosters iets open, zodat je voldoende frisse lucht in de ruimte krijgt. Hiermee voorkom je dat je hoofdpijn krijgt, weinig energie hebt en zere ogen krijgt. Ook de juiste werkattributen zijn fijn om lekker thuis te kunnen werken. Denk aan een goed bureau, een fijne stoel, handige spullen, zoals memoblokjes, stickers, markeerstiften en andere handige tools. Goed werkmateriaal kan immers een grote impact hebben op je productiviteit. 

Vind je het belangrijk om groen en duurzaam te werken? Denk dan aan het plaatsen van groene planten in je werkruimte, want deze voorzien je van extra zuurstof in de ruimte. Bovendien krijgt je geluksgevoel een boost en dat is weer prettig bij het productief werken. Denk ook aan duurzame materialen in je werkruimte, zoals een duurzaam bureau, duurzame stickers, uitwisbare agenda’s en andere duurzame materialen. Hierbij verklein je de impact op het milieu en het geeft je gelijk een goed gevoel. En een goed gevoel zorgt weer voor productief werken. 

2. Telefoon aan de kant 

Ja ik weet het, het is soms (lees vaak) best lastig. Maar als er iets is wat ons snel doet afleiden, dan is het wel de mobiele telefoon. Elk berichtje, riedeltje, pingeltje zorgt er nou eenmaal voor dat we toch even snel kijken. Weg focus! Waar was ik ook alweer gebleven, wat moet ik doen, toch nog even kijken, want jeetje wat een leuke blouse zag ik ineens op Facebook voorbij komen en ohhh… is dat niet de buurman van die vriend die we vorige week gesproken hadden en en en… de tijd tikt door. Dus hop hop telefoon aan de kant en hocus pocus focus!!!

3. Gezond eten

Het volgende puntje van aandacht: gezond eten. Nu we veel thuiswerken, is het net alsof je de hele dag trek hebt. Alle lekkernijen in de kastjes kijken je smekend aan; EET MIJ, NU! Niet in huis halen is natuurlijk de makkelijkste weg, maar dat gebeurt in de praktijk niet. Wel is bewezen dat gezond eten je productiviteit opkrikt en je energielevel naar een hoger niveau tilt, dus ook hier weer hop hop… weg met de drop en maak plaats voor gezond eten. Weet je soms niet waar je moet beginnen? Struin 1x per week het internet af voor lekkere gezonde ontbijtjes, tussendoortjes en maaltijden. Maak een lijstje voor een week en haal de boodschappen in huis. Variatie is een must! Dus niet elke dag een appel of brood met pindakaas, maar varieer met lekkere exotische fruitsoorten, snack tussendoor een handje ongezouten en ongebrande noten, worteltjes en verschillende kleuren paprika. Maak desnoods voor elke dag een voedingsschema. Ga vooral ook lekker zelf aan de bak en experimenteer met lekkere en gezonde recepten. En kies voor tussendoor voor de kleine snack groenten, zoals mini komkommers en mini paprika’s. Die eet je gemakkelijk weg, zonder dat je ze eerst hoeft te snijden. 

>>> Recept gezonde ontbijt/tussendoor repen 

4. Op tijd naar bed

Makkelijk zeggen als je een ochtendmens bent, maar die vlieger gaat hier niet op. Gevolg: wallen onder m’n ogen van hier tot Tokio en weer terug. Niet alleen wallen worden blij van op tijd naar bed gaan, het is ook superfijn voor je huid en haar. Maar nog belangrijker, je energieniveau en focus schieten behoorlijk de lucht in. Ideaal voor het thuiswerken! Tip: Ga elke avond een half uurtje eerder naar bed dan je gewend bent. Een goede nachtrust is key! Je zult zien dat je daar aan gaat wennen en je misschien zelfs over een poosje een uurtje eerder naar bed gaan lekker vindt.

5. Sporten is een must

Iets wat hier 2/3 keer per week vaste prik was, is ineens radicaal omgeslagen. Sporten zonder sportschool, hoe doe je dat? En vooral, waar haal je de motivatie vandaan? Doe ook dit weer samen met iemand om ervoor te zorgen dat het gezellig is om te gaan sporten. Sporten kan perfect in de buitenlucht, in het bos, op de hei en zelfs in je achtertuin. Buiten sporten zorgt er namelijk gelijk voor dat je frisse lucht inademt en dus meer zuurstof naar je hersenen en lichaam wordt getransporteerd. Win-win! Je kunt heel eenvoudig oefeningen doen, gewoon op zolder, in de woonkamer of in je tuin. Doe ook dit weer lekker in de ochtend nadat je bent opgestaan of samen met iemand om het gezellig te houden en de motivatie er vooral in te houden. Zo heb je gelijk energie, ritme en focus te pakken voor het thuiswerken.

6. Ga buitenspelen 

De laatste tip van de 6 tips gezond en productief thuiswerken is: buitenspelen. Buitenspelen is leuk voor jong en oud. Maak een fijne wandeling of ga een rondje fietsen. Doe dit bij voorkeur samen met een vriend, familielid of buur. Heb je gelijk even de sociale contacten weer bijgewerkt en het is gewoon veel gezelliger. Je mag uiteraard ook gezellig met je kids naar de speeltuin en je ook even uitleven. Kinderen vinden het fantastisch als hun ouders ook meespelen in de speeltuin. Begin elke ochtend met een korte wandeling, dit zorgt ervoor dat je fris, fruitig en vol energie aan de bak kunt. Heb je nog andere tips voor gezond en productief thuiswerken? Deel ze met ons!

 

 

Geef een reactie

Blog at WordPress.com.

%d