Zorgverzekering vergelijken? Waar let je op?

vergelijken-zorgverzekering-waar-let-je-op-puurvangeluk

Het einde van het jaar nadert en daarmee komt ook het aanpassen of overstappen van je zorgverzekering in zicht, mocht je dit graag willen. Tijd om je eens goed te verdiepen wat nu wijsheid is. Blijf je bij je huidige verzekeringsmaatschappij of ga je voor een switch? Pas je het pakket aan door je aanvullend te verzekeren of laat je je zorgverzekering voor wat het nu is? Wil je toch je zorgverzekering vergelijken? Waar let je op?

Zorgvergelijker 

Zorgverzekering vergelijken? Waar let je op? Het is namelijk best lastig om van tevoren in te schatten wat je met je zorgverzekering moet doen voor het volgende jaar. Je weet natuurlijk nooit wat het komende jaar je te wachten staat. Je wilt je niet oververzekeren, maar uiteraard ook niet onderverzekeren. Wat is wijsheid? Het blijft een beetje koffiedik kijken maar zorg in ieder geval dat de basis goed in orde is van de zorgverzekering. Weet je welke extra kosten je sowieso te wachten staan in het nieuwe jaar, dan kun je goed afstemmen welke (aanvullende) verzekering je nodig hebt. Via zorgvergelijker kun je heel eenvoudig checken welke zorgverzekering het beste past bij jouw situatie.

zorgverzekering-vergelijken-waar-let-je-op-puurvangeluk

Betaal je te veel, kun je besparen of moet je juist aanvullend verzekeren?

Met de zorgvergelijker kun je heel gemakkelijk en overzichtelijk checken of je te veel betaalt, kunt besparen of dat je juist aanvullend moet verzekeren. Vink aan wat jij belangrijk vindt en waar je je extra voor wilt verzekeren. Je kunt zelfs je eigen risico bedrag verhogen waardoor je maandelijkse premie naar beneden gaat. Let daarbij wel op dat je meer risico loopt en meer moet betalen op het moment dat je zorg nodig hebt. Kijk ook altijd goed naar het aantal behandelingen voor fysiotherapie die vergoed worden. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor 6 behandelingen per jaar, maar je kunt ook gaan voor een zorgverzekering met onbeperkt fysiotherapie.

Daarnaast is het ook van belang de tandartsvergoeding en orthodontie tot 18 jaar goed te checken. Heb je een kind die waarschijnlijk volgend jaar een beugel moet, dan mag je je wel extra aanvullend verzekeren. Deze kosten kunnen behoorlijk oplopen wanneer je hier niet voor verzekerd bent. Hetzelfde geldt voor lenzen en brillen. Bekijk vooraf goed of je weet welke kosten er precies aan zitten te komen. Sommige extra kosten heb je niet in de hand natuurlijk, maar voorkom dat je oververzekerd bent of juist onderverzekerd.

zorgverzekering-vergelijken-polis-verzekeren-zorg-puurvangeluk

Vergelijk de polisvoorwaarden

TIP: Bespaar nooit op de kwaliteit van de zorg. Wil je snel veel geld besparen en kies je alleen voor een basisverzekering, dan kan je dat juist flink veel geld gaan kosten op het moment dat je zorg nodig hebt. Daar zit je natuurlijk niet op te wachten. Kies de zorgverzekering die het beste aansluit bij jouw wensen. Twijfel je tussen een aantal zorgverzekeringen? Leg ze naast elkaar neer en vergelijk ook altijd de polisvoorwaarden. Deze kunnen soms voldoende info geven voor het maken van een beslissing. Bij twijfel, bel gerust de desbetreffende zorgverzekeringsmaatschappij op om antwoord te krijgen op al je vragen en onzekerheden. Heb jij iets aan dit artikel: zorgverzekering vergelijken? Waar let je op?

 

zorg-zorgverzekering-vergelijken-puurvangeluk
Zorgverzekering vergelijken? Waar let je op?

Geef een reactie

Blog at WordPress.com.

%d