Voor- en nadelen van een halfhoogslaper en een hoogslaper

Kinderen vinden het geweldig! Een halfhoogslaper of een hoogslaper is namelijk net even anders dan een laag kinderbed. Kinderen kunnen klimmen, een hut bouwen en er soms ook nog onder zitten aan een bureau om huiswerk te maken. Kortom een halfhoogslaper en hoogslaper brengen plezier en vertier! Wij zetten de voor- en nadelen van een halfhoogslaper en een hoogslaper in de kinderkamer voor je op een rijtje.

Halfhoogslaper

Zeker wanneer je een kleine kinderkamer hebt is een halfhoogslaper een uitkomst. Het is één meubelstuk waarin geslapen, gewerkt of gespeeld kan worden en soms kun je ook nog je speelgoed en/of kleding opbergen. Hoe fijn is dat!? Een halfhoogslaper is niet zo heel hoog en ideaal voor kleine kinderen vanaf een jaar of 6. Je kunt de kinderen gemakkelijk staand instoppen, met ze kletsen en het bed opmaken zonder dat je moet bukken of klimmen.

>> Maak de kinderkamer gezellig met de leukste accessoires

Voordelen halfhoogslaper

Een halfhoogslaper verklapt het al. Het is een halfhoog bed waar je met gemak bij kunt. Het is juist ideaal, want je hoeft niet te bukken om je kind een kusje te geven of een verhaaltje te vertellen. We zetten de voordelen op een rijtje.

 • Je kunt gemakkelijk staand het bed verschonen, zonder te bukken.
 • Je bespaart ruimte door onder de halfhoogslaper een kastje of opbergdozen voor het speelgoed neer te zetten.
 • Je kunt een superleuke hut of knusse leesplek met allemaal kussens creëren onder de halfhoogslaper.
 • Je kunt gemakkelijk stofzuigen onder het bed.

Nadelen halfhoogslaper

Uiteraard kleven er ook nadelen aan een hoogslaper. Die zetten we ook even op een rijtje zodat je een goed beeld krijgt wat bij jou past.

 • Als je kind uit bed wil, moet het via het trapje. Dus ook als ze heel snel moeten plassen ‘s nachts.
 • De kinderkamer lijkt kleiner vanwege het grote gevaarte, maar je bespaart wel degelijk ruimte.

Hoogslaper

Een hoogslaper is nog een stuk hoger dan een halfhoogslaper. Het is met name geschikt voor iets oudere kinderen die zich goed kunnen redden met het klimmen en klauteren en ook niet meer ingestopt hoeven of willen worden. 😉 Willen ze dat nog wel? Dan mag je als ouders ook even klimmen en klauteren. Stiekem best leuk! Met een beperkte ruimte is een hoogslaper ideaal! Het geeft de kinderkamer een speels effect en je hebt niet veel andere meubels meer nodig.

Voordelen hoogslaper

Een hoogslaper is een top item voor de kinderkamer of tienerkamer. Ook de voordelen van een hoogslaper zetten we op een rijtje.

 • Bespaart ruimte in de slaapkamer, omdat je onder een hoogslaper een bureau kunt plaatsen waar je heerlijk aan kunt zitten en huiswerk kunt maken.
 • Meestal hebben de hoogslapers een kast waar je je kleding en speelgoed in kunt opbergen.
 • Geen overvolle kamer met bed, apart bureau en kast.
 • Het ziet er superstoer en gezellig uit!
 • Je spieren worden goed getraind door het trapje wat je elke ochtend en avond op en af moet.
 • Je kunt gemakkelijk stofzuigen onder een hoogslaper.

Nadelen hoogslaper

En ook een hoogslaper kent nadelen. We zetten ze voor je op een rijtje:

 • Bed opmaken is een uitdaging! Door de hoogte heb je wel een keukentrap nodig of moet je zelf op het bed klimmen.
 • Door de hoogte zit je dichter bij het plafond, dus pas op dat je je hoofd niet stoot.
 • De warmte gaat altijd omhoog, de ruimte tussen de hoogslaper en het plafond is minimaal dus het kan warm worden boven in bed.
 • Het is een groot meubel, dus optisch gezien maakt het je kamer kleiner.
 • Uit bed komen is iets minder gemakkelijk. Je moet immers al die traptreden af.

Toffe muurstickers voor de baby- en kinderkamer 

Mijn ervaring

Wij hebben een halfhoogslaper gehad vanwege een relatief kleine kinderkamer destijds. Ik moet eerlijk bekennen dat het best een gevaarte was, maar ondanks dat de kamer klein was, werkte het absoluut ruimtebesparend. Het opmaken van het bed viel me reuze mee! Zolang je om het bed heen kunt is het supergoed te doen! Er werden regelmatig gezellige hutjes gemaakt onder het bed met vriendjes en vriendinnetjes. Kies waarvan jij denkt dat het beste bij jullie past, het is natuurlijk maar net waar je prioriteit ligt. Het is en blijft een supergaaf item, speels voor de kinderen en tevens ruimtebesparend. Wat vond jij van dit artikel over voor- en nadelen van een halfhoogslaper en een hoogslaper? Laat het ons weten!

Geef een reactie

Blog at WordPress.com.

%d bloggers liken dit: