Top 6 leuke tweedehandswinkels van Den Haag

O, o, Den Haag! Deze heerlijke stad behoort zeker tot het lijstje steden waar je perfect kunt winkelen. Duurzaam winkelen welteverstaan. Den Haag is rijk aan tal van leuke hotspots waar je vintage fashion items, unieke woonaccessoires en andere secondhand musthaves kunt scoren. Door te shoppen bij tweedehandswinkels geef je producten een tweede leven. Wij dragen er graag aan bij! Ontdek hieronder de top 6 leuke tweedehandswinkels van Den Haag. Happy Shopping!

>>> Lees hoe je de mooiste pareltjes kunt vinden in de tweedehandswinkels

Winkel 1: ReShare Store

ReShare Store Den Haag is een tweedehands kledingwinkel van het Leger des Heils, je kunt deze winkel vinden in de Oosterstraat. Jaarlijks zamelen zij zo ongeveer 20 miljoen kg tweedehands kleding, schoenen en textiel in. Wow, dat is niet niks! Ben jij een vintage lover? En staat duurzaamheid bij jou hoog in het vaandel? Dan kun jij jouw hart ophalen bij deze shop. Snuffel tussen alle rekken naar de verborgen pareltjes, want ja, die vind je daar zeker. Vintage jasjes, jeans, warme truien, gave schoenen en meer. Alles om je garderobekast winterproof te maken voor een prikkie. Het assortiment is zo divers en wisselt regelmatig. Loop af en toe eens binnen! 

Wil jij ook jouw steentje bijdragen en jouw kleding “resharen”? Goed bezig! Je kunt jouw kleding, die je niet meer draagt, maar wat er nog wél goed uitziet, inleveren bij verschillende partijen waar ReShare mee samenwerkt. Je kunt de kleding inleveren bij alle ReShare Stores en op deze inleverpunten. Zo gun je jouw kleding een tweede kans.

ReShare Store Den Haag
Paviljoensgracht 35 E.V.
2512 BL Den Haag
T: 088-0657540 

E: info@reshare.nl
@groningenresharestore (Insta en FB)

Fotograaf: Denn

Winkel 2: Used Products 

MacBooks, iPhones, smartwatches, speakers, Playstations, fotocamera’s… Je kunt het zo gek niet bedenken of je vindt het bij Used Products aan de Rijswijkseweg in Den Haag. Een ruim assortiment aan apparatuur tegen een leuke prijs, sounds interesting, nietwaar? Uiteraard worden alle producten uitvoerig getest voordat ze in de winkel worden aangeboden. Zo weet je zeker dat je een goed product aanschaft. Bovendien bieden ze bij Used Products altijd garantie aan, let wel: de duur van de garantie is afhankelijk van het product. Kortom, zeker een bezoekje waard als je gek bent op apparatuur. Heb je weinig tijd? No excuses, ze hebben ook een online webshop waar je alle pareltjes kunt scoren.  

Wist je al dat jij jouw producten ook kunt verkopen bij Used Products? Zo werk je mee aan een duurzamere maatschappij én je verdient gemakkelijk een zakcentje bij. Heb jij nog een telefoon die in goede staat verkeerd? Een tablet, televisie of misschien zelfs gereedschap? Ga langs bij de winkel (kijk naar een vestiging bij jou in de buurt), neem je product(en) en legitimatie mee. De producten(en) worden getest, men spreekt met jou een prijs af en je ontvangt direct contant het geld. Kassa! Sneller kun je het niet verdienen toch? 😉

Used Products
Rijswijkseweg 572
2516 HV Den Haag
T: 070 3030597
E: denhaag@usedproducts.nl

Top 6 leuke tweedehandswinkels van Den Haag

Winkel 3: Rueck Ontruimingen / Kringloop Laakhaven

Rueck Ontruimingen en Kringloop Laakhaven zijn samen een succes. Rueck Ontruimingen is een bedrijf gespecialiseerd in het ontruimen van woningen en bedrijfspanden. Dat ontruimen levert natuurlijk bijzondere vondsten op. Wij vinden dat dit een fantastisch concept is, want deze vondsten worden weer verkocht bij Kringloop Laakhaven. 

In deze winkel vind je heel veel verschillende tweedehands items. Denk aan: luxe designer meubels, kleding, bijzondere boeken, elektronica, keukenapparatuur, glaswerk, speelgoed en meer! Een heerlijke winkel om uren rond te struinen als je het ons vraagt. Met de opbrengsten van de verkoop steunt Kringloop Laakhaven o.a. de Voedselbank Den Haag, KIKA en de Dierenbescherming. Nóg een extra reden om hier eens om de hoek te kijken! Je gaat hier altijd iets leuks vinden, bijvoorbeeld om je interieur net dat beetje extra sfeer te geven, een heerlijk boek voor de lange winterse avonden of een compleet nieuwe outfit om je kast mee aan te vullen. Wees welkom en shop de pareltjes waar jij blij van wordt! Of verras iemand anders met iets moois.

Kringloop Laakhaven
Neherkade 1852 
2521 RJ Den Haag 
T: 070 444 820

E: tonyrueck@outlook.com

Winkel 4: Kringloopwinkel ‘De Kerketuinen’

Kringloopwinkel ‘De Kerketuinen’ is niet zomaar een kringloopwinkel, maar eentje met een maatschappelijk doel. En daar houden we van! Het doel is dat iedereen, ongeacht de beperking, achtergrond en sociale status, kan deelnemen aan de maatschappij. Voor jou is de Kerketuinen een plek om de leukste tweedehands items te scoren en voor de ander is het een plek voor dagbesteding, een plek om te leren werken en deel uit te maken van de maatschappij. Dat maakt deze winkel extra uniek! Het assortiment is zeer uiteenlopend. Je gaat hier echt van alles vinden. Van boeken, kleding, interieur artikelen, fietsen, kinderspeelgoed en meer. Voor iedereen is er wat wils.

Bovendien zorgt de Kerketuinen ook voor ontruimingen. Woningen, bedrijfsruimtes, kamers en verpleeghuizen worden netjes leeggehaald en de spullen krijgen op die manier een tweede leven in de winkel. En misschien later wel bij jou thuis! Prachtig concept en waardevol voor het milieu.

Kringloop ‘De Kerketuinen’
Kerketuinenweg 45 (b.g.)
2544 CV Den Haag
T: 070 – 217 70 92
E: info@kringloopdekerketuinen.nl

Winkel 5: Emmaus

In een pand aan de Prinsegracht vind je Emmaus, een tweedehandswinkel, woon- en werkgemeenschap. In deze winkel werken alleen vrijwilligers en met de opbrengst van de verkoop wordt ieder lid van de gemeenschap voorzien van levensonderhoud. Kosten, inwoning en zakgeld. Een prachtig initiatief! Je kunt het zo gek niet bedenken of je gaat het in deze winkel vinden. Van heerlijke warme winterjassen en truien tot aan speelgoed, glasservies, oude tijdschriften, hoedjes, oude elpees, muziekinstrumenten en ga zo maar door. Bijzondere pareltjes met een verleden die een tweede leven verdienen.

Het pand van Emmaus is groot en bestaat uit verschillende kamers vol met mooie schatten. Superleuk om hier eens te snuffelen. Wees welkom in de winkel en shop jouw unieke vondsten bij elkaar. Tof voor jezelf, maar ook leuk om iemand anders te verrassen met iets moois. Zo helpen we allemaal mee aan een duurzamer milieu en het scheelt bovendien in je portemonnee.

Emmaus
Prinsegracht 36
2512GA Den Haag
T: 070 – 363 92 73

E: emmaus.denhaag.welvaartsresten@gmail.com

 

Winkel 6: Schroeder (7 vestigingen)

Heb je het over Schroeder, dan heb je het over een prachtig totaalconcept! Want Schroeder heeft niet alleen maar mooie winkels in Den Haag, ze zijn tevens een maatschappelijke onderneming. Ze hebben ongeveer rond de 150 deelnemers en 80 medewerkers bij Schroeder, waarvan een deel een gesubsidieerde baan heeft. Staffuncties, het begeleidings- en jobcoachteam, team- en werkbegeleiders, (assistent) filiaalleiders, facilitair medewerkers en transport- en logistiek medewerkers, allemaal met een groot maatschappelijk hart. Ze bieden werk- en begeleidingstrajecten, dagbesteding en werkplaatservaring aan.

Schroeder heeft maar liefst 7 vestigingen in Den Haag, dus er is altijd wel een winkel in jouw buurt te vinden. Maar we raden je sowieso aan om alle winkels een keer te bezoeken, want elke winkel heeft een eigen smaak en een uniek karakter. Je vindt in alle winkels de mooiste items om je interieur, je slaapkamer of werkkamer te pimpen. Maar ook voor trendy kleding, antieke meubels en kinderspullen ben je hier aan het juiste adres. Heb je zelf mooie spullen die je graag een ander huisje gunt? Je kunt ze inleveren bij een van de kringloopwinkels van Schroeder of gewoon gratis bij je thuis op laten halen. Mooier en makkelijker dan dit wordt het niet.

Kijk hier voor alle vestigingen en openingstijden van het unieke concept van Schroeder!

>>> 9 Tweedehandswinkels en webshops van Rotterdam 

Top 6 leuke tweedehandswinkels van Den Haag

Eén reactie op “Top 6 leuke tweedehandswinkels van Den Haag”

Geef een reactie

Blog at WordPress.com.

%d