Overnachten in Boutiquehotel STAATS Haarlem

Ben je net als ik gek op mooie plekjes om te overnachten? Dan heb ik echt een hele toffe hotspot voor je. Wij namen de proef op de som met een overnachting bij Boutiquehotel STAATS in Haarlem. Een pareltje waar ik zeker nog eens een nachtje ga boeken. In dit hotel overnacht je in luxe en comfort voor een betaalbare prijs. Echt een dikke vette aanrader! 

Complimenten voor de styling 

Wat een fijne plek! Zodra ik de prachtige deur van het hotel open, valt alle stress en hectiek direct van me af. Alleen maar oh’s en ah’s voor dit fijne paleisje. Een heerlijke geur komt ons tegemoet en dit geeft gelijk het ‘warme-welkom-kom-gezellig-binnen’ gevoel.

Extra tipje: deze geur is speciaal ontwikkeld voor het hotel en is verkrijgbaar in een roomspray en verzorgingsproducten. Ze verzenden deze producten over de hele wereld.

Ik ben direct enthousiast en sta alleen nog maar in de hal naar een prachtige vaas met bloemen te kijken. We kunnen gelijk een glimp van het inpandige restaurant op links vangen en dat ziet er ook verdomd goed uit moet ik je zeggen. Na een vriendelijk ontvangst en het overhandigen van de kamersleutel lopen we richting onze kamer. En onderweg stop ik regelmatig om de mooie hoekjes te bekijken. Je kunt zelfs een potje tafeltennis spelen in de gezamenlijke ruimte of een boek lezen onder het genot van en kop koffie, thee met wat lekkers dat je mag pakken. Wat een heerlijke en relaxte sfeer ademt dit hotel! 

Verrassend mooie kamers 

Het hotel is gevestigd in een voormalig schoolgebouw aan de rand van het stadscentrum van Haarlem. Hoge plafonds, lange ramen die zorgen voor veel lichtinval en allemaal deuren, hoekjes en buitenpleintjes. Zoals op de website vermeld staat: “Het interieur van de kamers is een unieke combinatie van modern en vintage en biedt rijk gedecoreerde luxe met een speelse knipoog en af en toe een rafelrandje.” Het zijn verrassend mooie kamers, waar je je gelijk thuis voelt. Het ontbreekt je aan niets en de hoge plafonds geven een ruimtelijk gevoel zonder dat het kil en koud wordt. Integendeel! De kleuren en styling … om van te houden.

Bijzondere beleving in het restaurant

En weet je wat zo fijn is? In het hotel hebben ze een inpandig en prachtig leerwerk restaurant, De Ripper. Hier mag je dus lekker eten als je verblijft in het hotel. Ook hier is weer gekozen om modern te combineren met vintage en luxe items. Het klopt gewoon allemaal! En weet je wat ik een waardevolle toevoeging vind? Het heeft een maatschappelijk doel. In het restaurant worden namelijk van maandag tot en met vrijdag jongeren opgeleid die door een overvolle rugzak zijn uitgevallen in het reguliere onderwijs. Deze jongeren volgen hier een praktijkopleiding voor horeca en gastvrijheid. Ze worden maatschappelijk bijgestaan en geholpen hun leven weer op de rit te krijgen. Dat vind ik persoonlijk een mooie toevoeging. 

Wij mochten een avond culinair genieten van de lekkernijen van Pop-up Restaurant Olivijn, die deze avond in de keuken van De Ripper te gast mocht zijn. Soms hebben ze namelijk een aangename verrassing in petto. Even anders dan andere avonden. Dit was echt een bijzondere en smaakvolle belevenis in een te gekke setting! En het ontbijt … was echt niet normaal lekker en uitgebreid. Diverse broodjes, beleg, verse sapjes, vers fruit, gebakken eieren, gekookte eieren of met spek en er werden zelfs wentelteefjes gebakken door het vriendelijke personeel. Je voelt je echt welkom en ze leggen gasten volledig in de watten. Niets is lekkerder dan met een goed gevulde buik de omgeving van Haarlem te ontdekken.

We hebben ondertussen aardig wat hotels mogen bezoeken, maar Boutiquehotel STAATS staat zeker op mijn lijstje met favorieten. Overnachten in luxe en comfort voor een betaalbare prijs, als dat geen genieten is!

>>> Meer hotel inspiratie <<<

 

 

Eén reactie op “Overnachten in Boutiquehotel STAATS Haarlem”

Geef een reactie

Blog at WordPress.com.

%d bloggers liken dit: