Natuurtuin, pluktuin en bijen in De Gatherhof

Ben jij ook zo gek op de natuur en wil je er meer over weten en ervan genieten? Dan is De Gatherhof het perfecte (familie)uitje. Hier ontdek je wat natuurgeluk is en wat het met je doet. Door bijvoorbeeld een kijkje te nemen bij de bijenkasten of door het plukken van een bosje kleurrijke bloemen in de zomer. Maar dat niet alleen! Er valt nog veel meer te beleven, van pluktuin, natuur en leuke excursies (ook DIY). Natuurtuin, pluktuin en bijen in De Gatherhof. Deze prachtige natuurtuin hoort bij Imkerij de Werkbij.

Plukken in de pluktuin

Heerlijk even de hectiek achter je laten en mooie bloemen bekijken en plukken in de pluktuin. Of maak er een gezellig uitje van samen met het gezin. Kinderen vinden het fantastisch! Vanaf 21 juli is een gedeelte van de tuin een pluktuin en kun je komen plukken van woensdag t/m zaterdag, als de winkel (tegenover de tuin) open is. In de winkel kun je een instructieblad en een schaartje lenen, zo kun je op je gemak genieten van de prachtige bloemen om je heen en de mooiste uitzoeken die jij op je vaas wilt hebben. Of misschien wil je juist wel een bosje bloemen aan iemand cadeau geven. Je kunt het bosje na het plukken betalen in de winkel van de Werkbij.
Het is superleuk om zelf je bloemen te plukken. En nog leuker om dagen na het plukken nog te genieten van de kleurrijke bloemen in de vaas. Je geeft gelijk je interieur een boost met je zelf geplukte geluk. In de winkel bij de pluktuin heeft de Werkbij ook stekjes en vaste (bijen)planten te koop, en goede biologische potgrond, zodat je thuis nog langer kan genieten van het moois wat de natuur te bieden heeft.

Natuurgeluk alom 

Bij De Gatherhof staat bewondering voor de natuur centraal! Het voormalige grasland van ca. 2500 m2 is een bijzonder mooie plek voor natuurliefhebbers. Maar ook voor dieren en planten. De tuinders zaaien en planten allerlei bloemen en planten die aantrekkelijk zijn voor insecten, zoals bijen en vlinders. Zo houden ze de populatie goed op gang. Er is bovendien veel aandacht voor het bodemleven door het gebruik van goede compost, zodat het een gezonde bodem is voor planten, kruiden, bloemen, fruit en groenten. Een bezoekje aan de tuin vol mooie pareltjes: laat je inspireren. Je gaat met een heleboel informatie op zak naar huis en wellicht kan je kind er een spreekbeurt over maken. Als dat geen natuurgeluk is!

In de tuin staat ook een BEE-Buzz, waarin je zelf tegen een kleine vergoeding een kopje koffie, thee of limonade kunt drinken. Drink het lekker op onder de bomen aan de picknicktafel!

Educatie en verbinding

Maar er is nog meer! De Gatherhof wordt ingezet als educatietuin. Hoe tof is dat!? Ze geven graag rondleidingen, workshops, organiseren lessen, zaaidagen en meewerkdagen. Ze organiseren ook op verzoek natuurmiddagen en rondleidingen voor verenigingen, scholen en andere groepen. Verbinding met de natuur vinden ze super belangrijk en dat ga je hier zeker beleven. Het is heel leerzaam en ook voor kinderen superleuk om te ontdekken waar hun eten vandaan komt en vooral hoe het allemaal tot stand komt.

Op ontdekking

In de winkel van de De Werkbij, tegenover de tuin kun je een DIY-excursie halen om bloemen, bijen en kriebelbeestjes in de tuin te ontdekken. Een bezoekje aan de tuin vol mooie pareltjes: laat je inspireren. Je gaat met een heleboel informatie op zak naar huis en wellicht kan je kind er een spreekbeurt over maken. Super interessant!

>>> Laat je inspireren door nog meer natuurgeluk

Natuurtuin, pluktuin en bijen in De Gatherhof

Geef een reactie

Blog at WordPress.com.

%d bloggers liken dit: