Dit is waarom kunstgras de beste keus voor jou is

kunstgras-tips-1-puurvangeluk.web

De aanleg van de tuin is een leuk project en vaak gaat hier veel voorbereiding aan vooraf. Zo heb je bijvoorbeeld al wel iets in je hoofd wat je ongeveer mooi zou vinden, maar weet je nog niet helemaal hoe je dit vorm zou willen geven. Toch kun je een aantal basiselementen van de tuin al vroeg in het ontwerp toepassen. Denk bijvoorbeeld aan het aandeel groen in de tuin. Daarbij kun je denken aan de planten in bakken bijvoorbeeld, maar ook eventueel gras in de tuin. Veel mensen willen dit wel graag zodat hun kinderen hier lekker kunnen spelen, maar dan is kunstgras misschien wel een betere optie.

Onderhoudsvrij grasveld

Kunstgras leggen zie je steeds vaker voorbij komen, omdat kunstgras eigenlijk helemaal geen onderhoud vereist. Je hoeft het gras natuurlijk niet te maaien of onkruid te plukken en dit kan nogal tijdrovend zijn. Daarnaast hoef je niet bang te zijn dat het gras dood zal gaan, dus je hoeft niet langer in de vieze geur van mest te zitten en je hoeft geen buren te regelen die je gras zullen sproeien wanneer je op vakantie gaat. Je planten water geven met een gieter is dan ook voldoende. Ook is kunstgras een mat die bestand is tegen verschillende weersomstandigheden. Je hoeft je hier dus geen zorgen over te maken. 

kunstgras-tips-puurvangeluk.web

Kunstgras voor kinderen

Zeker wanneer je kinderen hebt, is kunstgras een goed idee, omdat je hier gemakkelijk je zwembad op kunt zetten, zonder dat deze een lelijke plek in de tuin achter zal laten aan het einde van de warme dagen. Het gras zal daarnaast ook niet verkleuren als het langer warm is, omdat het geen water nodig heeft. Een ander bijkomend voordeel is dat je het risico op teken verlaagt. Teken leven graag in gras, maar kunstgras verlaagt het risico en dat is een fijn gegeven om te weten. Het is een zachte ondergrond waar kinderen veilig op kunnen spelen en dat is altijd fijn. Je kunt er gemakkelijk een glijbaan op zetten of op voetballen. Kinderen kunnen er altijd lekker op spelen. 

kunstgras-inspiratie-tips-puurvangeluk.web

Een praktische optie

Kortom, kunstgras leggen is een goede optie wanneer je geen groene vingers hebt en je tuin toch wat groener wilt houden. Zeker met kinderen is kunstgras zeker aan te raden, omdat het veilig is en alle speeltoestellen gemakkelijk op het kunstgras kunnen staan. Kunstgras kan makkelijk en snel gelegd worden, is vaak iets prijziger in de aanschaf dan gewoon gras, maar daarbij heb je de garantie dat het kleurvast is en dat je nog ontzettend lang kunt profiteren van het veldje. 

>>> Een aantal ideeën voor jouw droomtuin 

Geef een reactie

Blog at WordPress.com.

%d bloggers liken dit: