7 Tips om meer tijd aan jezelf te besteden

JA… het mag! Je mag zo nu en dan echt wel even tijd aan jezelf besteden. Fijn om nieuwe energie op te doen, om je te laten inspireren en gewoon, omdat je het nodig hebt. Vind je het lastig om tijd aan jezelf te besteden en heb je geen idee hoe je dat kunt doen? Lees, laat je inspireren en ga aan de slag met de volgende 7 tips om meer tijd aan jezelf te besteden. Geniet van de kleine dingen, ze maken echt een groot verschil! 

Tip 1: Blok een moment in je agenda

Hier begint het allemaal mee: plan tijd voor jezelf in. Wanneer je geen momentje voor jezelf blokt, gaat het waarschijnlijk niets worden. Je hoeft echt geen hele dag te blokken, al blok je een uurtje of een ochtend. Pak je agenda er dus bij en blok een momentje vrij voor jezelf. Jij bent nu aan de beurt! Doe dit op een moment dat iedereen de deur uit is en jij je volledig kunt ontspannen. Laat gerust alle huishoudelijke klusjes even voor wat het is, die blijven wel liggen. Niets moeten is het nieuwe genieten!

Tip 2: Sluit je op in de badkamer

Een bekende tip: sluit je op in de badkamer. Neem een lekker bad of een uitgebreide douche en ga helemaal los met peelings, maskertjes en andere fijne producten. Je mag het jezelf echt gunnen. Moet zelfs! Gun jezelf dat lekkere badproduct, koop een keer het masker wat je altijd al graag wilde uitproberen of verwen jezelf met mooie make up. 

Of beter nog, laat je maandelijks verrassen met een beautybox vol verwennerij van StyleTone! StyleTone is ontstaan met het idee om, ons vrouwen, een momentje voor zichzelf te geven en te gunnen. Met de beautybox willen ze vrouwen kennis laten maken met nieuwe merken en producten. We vergeten vaak de rust en tijd in te plannen om te genieten van een momentje voor jezelf. Met StyleTone heb je gelijk een stok achter de deur om jezelf maandelijks lekker te verwennen. Een fijne lipgloss, een mooie blusher en verschillende tintjes oogschaduw geven gelijk kleur aan je dagelijkse leven. In de beautybox vind je maandelijks 5 full-size producten (geen testers of samples) die bovendien ook nog eens 100% dierproefvrij zijn. Hoe fijn klinkt dat!? Een betere wereld begint bij jezelf, dus draag jij ook je steentje bij? Als dat geen brievenbusgeluk is!? 

Tip 3: Pak een (oude) hobby op

Heb je ooit eerder aan een hobby gewerkt? Pak het op of ga op ontdekking naar een nieuwe hobby. Er is vast wel iets wat je ontzettend leuk vindt om te doen of wat je al heel lang niet meer gedaan hebt. Een moestuintje aanleggen, puzzelen, schilderen, sieraden ontwerpen, kaarten maken, whatever! Het gaat erom dat je er voldoening en plezier uit kunt halen en het je energie geeft. That’s it!

Tip 4: Niets doen is ook iets doen

Je hoeft echt niet altijd maar ‘AAN’ te staan en iets te doen. Je kunt ook lekker niets doen, dat is ook iets doen. Al lig je languit op de bank, zit je in een schommelstoel, in de tuin, aan het strand of lig je in een luie stoel in de zon… Doe waar jij blij van wordt en waar je energie van krijgt, het is tijd voor jou! 

Tip 5: Boeken lezen

Ben je gek op boeken lezen, maar gun je jezelf er geen tijd voor? Dat gaat vanaf nu dus anders! Blok elke dag een momentje om een hoofdstuk te lezen. Vaak denken mensen geen tijd te hebben om te lezen, maar wat kost een half uurtje of een uurtje van je dag om even lekker te bladeren en te lezen? Je kunt natuurlijk ook lekker een tijdschrift doorbladeren als je dat fijn(er) vindt. Of ga aan jezelf werken door mooie boeken te lezen over persoonlijke groei en andere toffe onderwerpen. Daar laad je helemaal van op. TIP: wissel eens boeken uit met familie, vrienden of buren. 

Tip 6: Ga er even uit

Het maakt niet uit waarheen, maar ga er af en toe even uit. Misschien wil je graag met je vriendin kletsen zonder kinderen erbij, een vriend opzoeken die je al lang niet meer hebt gezien of misschien heb je zin om op een terrasje te zitten, de fiets te pakken en een blokje om te fietsen, een flinke wandeling te maken. Alles wat je doet of niet doet is goed, zolang je er maar plezier in hebt en ervan kunt genieten. 

Tip 7: Ga in gesprek met jezelf

Klinkt misschien wat gek, maar ga eens in gesprek met jezelf. Hoe gaat het met je? Ben je bijvoorbeeld nog blij met de dingen die je doet, waar zie jij jezelf over een aantal jaren, wil je nog groeien, wat kan er anders en ga zo maar door? Door zo nu en dan even stil te staan bij jezelf, worden er dingen duidelijk en maak je bewust even tijd voor jezelf. Gun het jezelf!

>>> Meer ontspannen? Zo doe je dat

Geef een reactie

Blog at WordPress.com.

%d