5 Tips voor dames die in de winter gaan mountainbiken of wielrennen 

Mountainbiken en wielrennen is niet alleen heerlijk in het voorjaar en in de zomer, het is ook heerlijk om in de winter je stalen ros te pakken en je conditie nieuw leven in te blazen. En nee, niet alleen mannen vinden dit heerlijk. Ook onder vrouwen wordt het steeds populairder en vinden dit superleuk! Want ook in de winter is de natuur prachtig en is het fijn om lekker door de bossen te crossen. En met deze dames fietskleding en accessoires gaat het zeker lukken. 5 Tips voor dames die in de winter gaan mountainbiken of wielrennen. 

1. Kleed je lekker warm 

Ja, dat is een ding dat zeker is in de winter. Draag comfortabele, maar vooral ook lekkere warme dames fietskleding. Draag desnoods een setje thermo ondergoed onder je fietsbroekje en fietsshirt als je een echte koukleum bent. Werk ook altijd met laagjes. Draag een shirt onder je fietsjack en trek het eventueel uit als je opgewarmd bent. Heb je snel last van een koud hoofd of een koude nek? Dan is een nekwarmer ideaal! Deze geeft net dat beetje extra bescherming tegen kou en wind. Je kunt het zelfs oprollen en als haarband gebruiken om zweet op te vangen of je haren uit je gezicht te werken. En wie snel last van koude handen, armen en/of benen heeft, kan deze extra verwarmen met handschoentjes en arm- en beenwarmers.

2. Zorg voor goede banden

Altijd een must dames! Maar zeker in de winter met gladde herfstbladeren die op de grond liggen. Zorg dat je voldoende profiel op je banden hebt, zodat je minder snel kans hebt op uitglijden. Want als je de vaart er goed in hebt zitten, kan het behoorlijk gevaarlijk zijn om onderuit te gaan. Voldoende profiel op de banden betekent meer grip. Ligt er sneeuw, dan is het raadzaam om je bandenspanning iets te verlagen, zodat je gemakkelijker door de sneeuw fietst en meer grip hebt. 

3. Veiligheid boven alles 

Veiligheid is natuurlijk heel belangrijk. Ga niet als een malle tekeer op de fiets, maar gebruik je verstand. Neem enkele spulletjes mee die je onderweg nodig zou kunnen hebben, wanneer je bijvoorbeeld ten val komt. Een thermo dekentje is zo’n tool die je eigenlijk niet mag vergeten, zeker niet in de winter. Maar ook pleisters, wondontsmettingsmiddel, verband, bidon, iets te eten en je telefoon zijn handig om mee te nemen. Je weet immers maar nooit. Vergeet ook vooral geen lampje of opvallende reflecterende items te dragen wanneer het donker wordt. 

>>> Meer tips voor veilig wielrennen?

4. Drink voldoende water

Water drinken is niet alleen in de zomer belangrijk, ook in de winter is het een must. Zeker wanneer het koud is, is water drinken van belang. Je transpireert van het fietsen, waardoor je veel vocht verliest. Dit moet natuurlijk aangevuld worden. Hiermee zorg je dat je goed gehydrateerd bent, je fris en fruitig blijft en bovendien verminder je spierpijn wanneer je veel water drinkt. 

5. Onderhoud van je fiets

Wil je de volgende keer weer lekker op de fiets kunnen stappen om een mooie buitenrit te maken met vriendinnen? Zorg dan dat je na elke fietstocht de fiets helemaal schoonmaakt. Er kunnen bladeren en takjes tussen het frame en de banden zitten en er kan zout op de weg liggen van het strooien wanneer er sneeuw ligt. Dit kan gaan invreten, wanneer je het er niet afhaalt. Zorg er dus altijd voor dat je even een doek over je fiets haalt, voordat je hem in de schuur stalt. Want door je fiets goed te onderhouden, gaat hij langer mee, kun je er mooie ritten mee blijven maken en vooral genieten! 

>>> Meer sportieve tips en inspiratie

5 Tips voor dames die in de winter gaan mountainbiken of wielrennen 

Geef een reactie

Blog at WordPress.com.

%d bloggers liken dit: