Coole zomer met makkelijke en smaakvolle recepten

Het is een heerlijke zomerdag met een lekker en warm zonnetje. Ik hoop dat we er nog veel van mogen krijgen de komende weken. Maar na een warme dag vliegen de kids regelmatig tegen de muren op of zitten ze bij elkaar in de haren, want dan is de energie op en is het uit met de (water)pret. Ze hangen met grote regelmaat voor de ijs- of vrieskast en smeken om iets lekkers of koels, zoals een ijsje, terwijl we bijna gaan eten. Ik ben dan zelf ook moe van het werken en sta me in de hete keuken af te vragen wat er vanavond weer verantwoord in de pan kan. Manlief komt thuis, iedereen vraagt ‘wat eten we…’ en ze trekken allemaal in koor de neus op. Pfff… het is zomer! Laten we er een coole zomer van maken met makkelijke en smaakvolle recepten.

Snelle bereiding

In de zomer ben ik vaak geneigd makkelijker te eten en ga ik het liefst voor een snelle bereiding. Je hebt dan minder zin in warm eten en ik heb al helemaal geen trek om lang in de keuken te staan. Zeker niet als we straks met een camper op pad gaan, want dan hanteer ik ‘campinglife rules’.  We eten daarom meer rauwkost en lekkere luchtige gerechten, zoals pastasalades. Het is makkelijk en snel te bereiden, we eten gezond en iedereen is blij. Het kost even wat inspiratie of tijd om lekkere zomerse recepten te zoeken en even langs de supermarkt te gaan, maar op het moment zelf kan ik maaltijden bereiden zonder dat het veel tijd kost. Zo blijft er meer energie en tijd over om te genieten van de lange avonden. 

Makkelijke zomerse recepten

Ik deel graag een aantal van mijn makkelijke en snelle zomerse recepten met jou voor een smaakvolle zomer. Eet smakelijk!

  • Zomerse witlofsalade: is makkelijk en snel klaar. Snijd witlof in fijne stukjes en voeg blokjes tomaat, komkommer, een gesnipperd (rood) uitje, kipstukjes of hamblokjes, appel in blokjes en een gekookt ei in stukjes toe. Maak de salade aan met frisse yoghurtdressing (yoghurt, kruiden, scheutje olijfolie, citroensap en lepel honing) en een twee flinke lepels curry. Bak er eventueel een stukje vlees naar keuze bij en voilà! 
  • Verse soep: is heerlijk om koud te eten. Misschien even wennen, maar het is echt lekker fris. Maak bijvoorbeeld een pan tomatensoep en voeg daar verse groente, gehaktballetjes en spaghetti aan toe. Zo hebben je binnen no time een gezonde maaltijdsoep. Voeg bij een pan groente of kippensoep rijst toe om er een vullende maaltijdsoep van te maken. Smeer een bagel in met roomkaas en beleg met zalm of smeer de bagel in met groene pesto en beleg het met carpaccio. Onze kinderen zijn er dol op. 
  • Pasta pesto: is snel klaar en ook nog eens super lekker. Zelfs koud smaakt het heerlijk! Kook pasta (naar keuze) en schep er (als het afgegoten is) een paar flinke lepels groene pesto doorheen. Fruit in een pan een rood uitje en doe er kipfiletblokjes bij. Voeg als laatste nog een paar cherrytomaatjes toe en schep het geheel om totdat het gaar is. Leg een laagje rucola op je bord en schep de pasta met het vlees er bovenop. Maak het af met een geraspte kaas en pijnboompitjes. Te lekker! 
  • Koude wraps: ik vul regelmatig een wrap met restjes van de (avond)maaltijd van de dag ervoor en gebruik deze als gezonde lunch of als tussendoortje. Onze kids worden hier heel blij van en nemen ze graag mee naar school. Zo hoeven we niets weg te gooien en is het elke keer weer een verrassing wat er in de broodtrommeltjes zit.

Vooruit koken of kliekjes invriezen 

Weggooien van eten vind ik zonde! Als ik restjes overhoud van de vers bereide maaltijden die ik gemaakt heb, bewaar ik ze voor de volgende dag of vries ik ze in voor een andere dag. Een grote vriezer is voor mij dan ook een must, omdat ik er ook maaltijden in kwijt kan die ik vooruit gekookt heb. Ideaal als je weer eens een dag hebt dat alles anders loopt of wanneer ik totaal geen zin of tijd heb om te koken. 

Op naar een coole en gezonde zomer met makkelijke en smaakvolle recepten! Wil jij je zomerse eettips of coole bewaartips met mij delen? Ik hoor ze graag! 

>> Meer food inspiratie <<

Geef een reactie

Blog at WordPress.com.

%d