10 Tips wanneer je last hebt van verkoudheid

Het is weer herfst en dat betekent dat snottebellen, hoestbuien en verstopte neuzen weer  om de hoek komen kijken. Welkom verkoudheid. Vervelend? Ja nogal, maar je kunt de klachten van een verkoudheid gelukkig verlichten. Check deze 10 tips wanneer je last hebt van verkoudheid.

1. Drink voldoende water

Misschien niet iets waar je gelijk aan denkt, maar voldoende water drinken is een must wanneer je last hebt van verkoudheid. Door veel water te drinken blijft je lichaam goed gehydrateerd en kan je lichaam optimaal aan het werk om bacteriën en virussen aan te pakken en op te ruimen.

2. Gebruik een neusspray

Krijg je niet voldoende lucht en wil je een neusspray gebruiken wanneer je bijvoorbeeld onderweg bent of wilt gaan slapen? Gebruik een neusspray op natuurlijke basis of gebruik een zoutoplossing. Wil je liever een gewone neusspray gebruiken met xylometazoline als werkzame stof? Let wel: gebruik deze neusspray niet langer dan 7 dagen achtereen. Je kunt namelijk gewenning krijgen wanneer je deze neussprays langer dan 7 dagen achter elkaar gebruikt.

3. Reinig je neus met een spoeling

Misschien heb je er al wel eens van gehoord: je neus spoelen met water en keukenzout. Door de holtes van je neus goed te spoelen met Rhino Horn en een oplossing van water en keukenzout, reinig je je neusholtes optimaal. → Gebruik keukenzout (zonder jodium) en kraanwater op lichaamstemperatuur!

» Neus spoelen is eenvoudig en bewezen effectief bij hooikoorts, een verstopte neus en bijholteontsteking. Tevens wordt spoelen met de Rhino Horn voorgeschreven door KNO-artsen na een neusoperatie.

rhino-horn-neus-reinigen-tips-verkoudheid-puurvangeluk

4. Neem voldoende rust

Voldoende rust nemen is uiterst belangrijk wanneer je last hebt van verkoudheid. Door voldoende rust te nemen, krijgt je lichaam de tijd om virussen en bacteriën aan te pakken en op te ruimen. Wanneer je op volle toeren doorgaat, put je je lichaam nog meer uit en verzwak je meer en meer. Zorg dat je lichaam voldoende rust krijgt om weer op te laden en te kunnen beschikken over voldoende energie.

5. Extra vitamine C

Vitaminen zijn uiteraard altijd super belangrijk voor je lichaam, elke dag weer! Maar wanneer je last hebt van verkoudheid kun je wel wat extra’s gebruiken. Zorg dat je voldoende groente en fruit eet om ervoor te zorgen dat je vitamine C gehalte op peil blijft. Vitamine C zorgt voor een betere weerstand en voorziet je lichaam van energie. Ben je niet zo gek op een stuk fruit, maak dan een lekkere smoothie van vers fruit of pers een aantal sinaasappels per dag. Geef je glas of fles water een upgrade met schijfjes citroen, limoen, komkommer en muntblaadjes en je hebt gelijk al een verfrissende vitamine boost binnen.

water-drinken-verkoudheid-tips-puurvangeluk

6. Stomen is een must

Heb je last van verkoudheid, verstopte neus of last van je bijholtes? Stomen werkt perfect! Doe een flinke lepel losse kamille (of theezakje) in een kom met heet water en inhaleer de dampen onder een theedoek. Doe dit twee keer per dag om klachten te verlichten.

7. Kamille- of gemberthee met honing

Kalmeer je luchtwegen door het drinken van kamille- of gemberthee met honing. Zorg dat de thee niet te heet is, zeker niet wanneer je keelpijn hebt, dan kun je namelijk beter koud drinken nuttigen. Kamille heeft een verzachtende en ontsmettende werking, gember zorgt ervoor dat je lichaam lekker warm wordt, het remt ontstekingen en bovendien is het werkzaam tegen virussen.

kamillethee-verkoudheid-tips-puurvangeluk

8. Smeer de ingangen van je neus in

Heb je last van je luchtwegen door verkoudheid, hooikoorts of huisstofmijt? Smeer de ingangen van je neus in met een vettige zalf. Zo kunnen pollen, stof en ander vuil niet binnendringen in je neus en blijven klachten beperkt.

9. Voldoende ventilatie en frisse lucht

Ventilatie en frisse lucht is goed voor iedereen. Zorg dat je niet op de tocht zit of ligt, maar zet wel roosters en/of ramen op een kiertje om frisse lucht in huis te krijgen. Zo kunnen ziektekiemen uit je huis verdwijnen.

10. Zorg voor een goede hygiëne

Een goede hygiëne is natuurlijk super belangrijk wanneer je last hebt van een verkoudheid. Was altijd je handen nadat je je neus gesnoten hebt in papieren zakdoekjes of wanneer je geniest hebt. Gebruik je een neusspray, gebruik die dan alleen voor jezelf en niet voor andere gezinsleden om besmetting te voorkomen.

Heb jij nog extra tips om toe te voegen aan deze 10 tips wanneer je last hebt van verkoudheid?

Meer health inspiratie >>>

handen-wassen-verkoudheid-tips-puurvangeluk
vitamine-boost-tips-verkoudheid-puurvangeluk

Geef een reactie

Blog at WordPress.com.

%d