10 Keer waarom een detox kuur goed is voor je lichaam

detox-ontgiften-10-keer-waarom-het-goed-is-voor-lichaam-puurvangeluk

Je hebt vast weleens van een detox kuur gehoord of misschien heb je het zelfs al wel een keer gedaan. Detoxen betekent niets anders dan ontgiften. Door je lichaam te ontgiften met sapvasten, worden afvalstoffen afgevoerd uit je lichaam en krijg je meer energie. 10 Keer waarom een detox kuur goed is voor je lichaam.

 

1. Lichaam wordt gereinigd en gezuiverd

Door zo af en toe een sapkuur in te lassen, ondergaat je lichaam een optimale reiniging. Ons lichaam bevat afvalstoffen van bijvoorbeeld ongezond eten, medicijngebruik, alcohol en koffie. Het is zo nu en dan supergoed om even je lichaam optimaal te reinigen. Wanneer je lichaam de aanwezige afvalstoffen kan afvoeren, betekent het dat lichaamsprocessen weer optimaal hun werk kunnen doen.

2. Je zit lekkerder in je vel

Een detox kuur geeft je bovendien veel meer energie. Niets zo gek natuurlijk, want je raakt die vervelende afvalstoffen kwijt waardoor er meer ruimte is om meer energie in het lichaam te laten stromen. Je zit lekkerder in je vel en voelt je veel fitter en energieker. Dus waar wacht je nog op?

10-keer-detox-kuur-ontgiften-puurvangeluk

3. Het vermindert vermoeidheid

Heb je last van vermoeidheid? Een detox kuur kan uitkomst bieden. Je lichaam kan namelijk vermoeid zijn door de hoeveelheid afvalstoffen die je bij je draagt. Door een detox kuur te volgen, zul je merken dat je binnen no-time de vermoeidheid kwijtraakt en je voorzien wordt van nieuwe energie.

4. Afslanken wordt ondersteund door een detox kuur

Ben je van plan een aantal kilo’s kwijt te raken of zit je volop in een afslankkuur? Een detox kuur bied je ondersteuning. Afvalstoffen die in je lichaam zitten kunnen het afslanken namelijk belemmeren. Dit wil je natuurlijk niet! Een detox kuur werkt ondersteunend bij het afslanken. Je raakt afvalstoffen kwijt, krijgt meer energie en lichaamsfuncties worden beter in werking gezet waardoor ook het afslanken optimaal wordt ondersteund.

afslanken-bevorderen-detox-kuur-puurvangeluk

5. Stofwisseling komt beter op gang

Ervaar je klachten rondom je stofwisseling? Door een detox kuur te nemen hoeft je stofwisseling niet heel hard aan het werk en krijgt het juist even rust. Wanneer je lichaam af en toe rust krijgt, kun je daarna weer vol energie aan de bak. Zo werkt het ook met de stofwisseling. Wil je je stofwisseling goed op peil houden? Dit doe je door gedurende de dag kleine hoeveelheden te eten en te drinken. Ga niet in één keer grote hoeveelheden naar binnen zitten werken.

6. Mentale gezondheid maakt een vreugdedansje

Het is niet alleen lichamelijk goed om af en toe een detox kuur in te lassen, ook de mentale gezondheid verbetert. Je lichaam wordt optimaal gereinigd waardoor zuurstof weer goed door kan stromen in je lichaam. Dit zorgt voor meer energie, een betere stofwisseling, je kunt beter slapen en dus kun je mentaal ook veel meer aan.

7. Je kunt beter slapen

Voel je je moe en uitgeput, maar heb je toch last van slaapproblemen? Wanneer je een detox kuur inlast, krijg je meer energie, je lichaam krijgt een betere balans waardoor je beter in slaap kunt komen en ook beter door kunt slapen. Daar worden wallen en donkere kringen onder je ogen ook superblij van! 😉

beter-slapen-detox-kuur-puurvangeluk

8. Je krijgt een stralende huid

Je huid wordt sowieso superblij door het volgen van een sapkuur. Afvalstoffen die in je lichaam zitten kunnen je huid namelijk behoorlijk aantasten. Een rode huid, pukkeltjes en een doffe teint kunnen het gevolg zijn. Met een detox kuur worden alle afvalstoffen afgevoerd waardoor er een betere zuurstof- en bloeddoorstroming ontstaat. Je huid krijgt meer zuurstof en ziet er stralender en gezonder uit.

9. Je weerstand krijgt een boost

Zeker in de winter kan onze weerstand wel een boost gebruiken. We moeten namelijk kou, regen en sneeuw trotseren in de winter. Bovendien willen we natuurlijk het liefst lekker fit en energiek de winter door. Dat lukt helaas niet altijd. Maar door een sapkuur te volgen, heb je wel een grote kans van slagen. Je weerstand krijgt echt een oppeppertje! Maar ook om het voorjaar vol energie te starten is een sapkuur aan te raden.

Sapje_detoxkuur-3-dagen-300x300

10. Je wordt bewuster

Door een detox kuur te nuttigen, word je bewuster van wat je eet en drinkt, maar vooral ook hoe je in je vel zit. Uiteraard zijn het verschillende factoren die meespelen in allerlei processen, maar door bewust met je gezondheid om te gaan geeft je dat gelijk al meer voldoening en energie.

Is een sapkuur en sapvasten ook wat voor jou? Neem een kijkje bij Sapje en bekijk de producten en mogelijkheden! Sapje voorziet je van je dagelijkse portie groente en fruit in één heerlijk vers bereid sapje.

Meer Health inspiratie >>>

Sapje-detox-kuur-sapkuur-sapvasten-puurvangeluk

 

tips-Sapje-detox-kuur-sapkuur-sapvasten-puurvangeluk

 

tips-Sapje-detox-kuur-tips-sapkuur-sapvasten-puurvangeluk

 

Eén reactie op “10 Keer waarom een detox kuur goed is voor je lichaam”

Geef een reactie

Blog at WordPress.com.

%d