Top 4 schaatsbanen van Nederland

Een winters uitje, waar kun je dit nu beter doen dan op de schaatsbaan. Schaatsen kan helaas steeds minder vaak op echt krakend natuurijs, maar gelukkig kunnen we onze schaatsskills nog wel ophalen op de kunstijsbanen. We hebben deze top 4 schaatsbanen van Nederland voor een winters gevoel voor je geselecteerd om eindeloos pirouettes te draaien, het winterse gevoel te beleven en vooral om heel veel schaatsplezier te hebben. Samen met je gezin, een groep vrienden of om gewoon lekker alleen een rondje te schaatsen! Haal de schaatsen maar uit het vet, begeef je op glad ijs en beleef het echte winterse gevoel.

1. Ireen Wüst IJsbaan Tilburg 

De Ireen Wüst IJsbaan is sinds 2009 een heus begrip in Tilburg en omgeving. Hier kun je van oktober tot en met maart je schaatshart en je schaatsskills ophalen. De ijsbaan is geopend voor de recreatieve en voor de sportieve schaatser. Dus of je nu beginneling bent of een echte professional… bij deze ijsbaan is iedereen welkom. Trek de schaatsen uit het vet en begeef je op glad ijs. Op de 400-meterbaan kun je heerlijk rondjes schaatsen en genieten van een winters tafereeltje. Naast deze baan is er ook een 30 x 60-meterbaan waar vrij geschaatst kan worden door jong en oud zonder dat je de ervaren schaatser in de weg schaatst. Neem gerust de kids mee om ze kennis te laten maken met schaatsen. Zeker voor jonge kinderen is dit superleuk, zij kennen het schaatsen op natuurijs zoals we vroeger deden helemaal niet. Voor de kleintjes zijn er schaatsrekjes en glij-ijzers beschikbaar. Zo kunnen ze lekker schaatsen zonder dat ze direct onderuit glijden. Tevens worden er gedurende het schaatsseizoen heel veel leuke activiteiten georganiseerd bij de Ireen Wüst IJsbaan. IJshockey bijvoorbeeld en interessante schaatsclinics, mocht je heel graag meer schaatstechnieken willen leren. Waarschijnlijk ga je het zo leuk vinden dat je straks als een echte prof de ijsbaan over schaatst. Iedere zaterdag van 12.00 uur tot 17.00 uur en op zondag van 10.00 uur tot 17.00 uur kun je gezellig met het hele gezin schaatsen voor een gereduceerd familietarief. Heb je gelijk een tof winters uitje te pakken!
Ireen Wüst IJsbaan 
Curlingstraat 15
5022 DZ Tilburg

2. Optisport Kunstijsbaan Breda

Het geluid van krakend ijs en een frisse wind langs je gezicht geven je direct een echt winters gevoel. Schaatsen is in de winter altijd een goed idee en tevens het ideale gezinsuitje in de kerstvakantie. Bij Optisport Kunstijsbaan Breda kun je heerlijk schaatsen op prachtig kunstijs. Er kan geschaatst worden tot en met zondag 15 maart 2020, dus je kunt gerust nog een aantal maanden lekker schaatsen. Ze hebben een 400 meter buitenbaan en een binnenbaan van 30 meter breed en 60 meter lang. Ideaal geschikt voor recreatief vrij schaatsen, kunstschaatsen, ijshockey en shorttrack. Superleuk om kennis te maken met schaatsen, andere ijsbaan activiteiten te doen en om je schaatservaring verder te ontwikkelen. Hier kunnen kinderen lekker hun gang gaan en de mooiste pirouettes draaien op het ijs. Op het middenterrein, direct naast de binnenbaan, vind je een kleine horecagelegenheid waar je in het schaatsseizoen lekkere warme chocomel en een broodje Unox kunt kopen. Schaatsen maakt namelijk hongerig en bovendien geeft het een compleet winters sfeertje aan het gezellige uitje. Kom gezellig in de kerstvakantie schaatsen bij de Kunstijsbaan in Breda en make it a december to remember! Je kunt hier zelfs een kinderfeestje vieren, hoe leuk is dat? Ga samen met vriendjes en vriendinnetjes de mooiste herinneringen op het ijs maken. Dat wordt gegarandeerd genieten! 
Kunstijsbaan Breda
Terheijdenseweg 506
4826 AB  Breda

3. De Meent Bauerfeind

Bij IJsbaan De Meent Bauerfiend staat schaatsen in de buitenlucht en genieten voor het hele gezin centraal. De Alkmaarse ijsbaan beschikt over een half overdekte 400-meterbaan en een ijshal van 30 bij 60 meter. Of je nu komt om lekker rondjes schaatsen, meters te maken, hard te schaatsen of om andere gezinsleden te zien genieten op de schaatsbaan… het wordt sowieso een heerlijk uitje. In de kerstvakantie zijn er alternatieve openingstijden, dus zorg dat je niet voor een dichte deur staat. Naast lekker schaatsen, organiseren ze deze kerstvakantie ook nog eens 5 keer een disco in de ijshal. Hoe origineel is dat!? Dat betekent dansen, schaatsen en dolle pret! Je kunt zelfs verzoeknummers indienen bij de DJ. Hoe leuk is het om met de mooiste kersthits op de achtergrond heerlijk te schaatsen. Dat maakt het winterse gevoel helemaal compleet! Als klap op de vuurpijl kun je ook nog eens met een ice bike over de ijsbaan. Supertof! Speciaal voor de kleine schaatslovers (tot 8 jaar) hebben ze schaatshulpjes. De blauwe zeehondjes en vrolijk gekleurde stoeltjes zijn te huur bij de receptie. Zo ben je verzekerd van je eigen hulpje bij het schaatsen. De schaatshulpjes zijn namelijk lichtgewicht en gemakkelijk vooruit te duwen door kleine kinderen. Zo kunnen ze op hun gemak lekker oefenen. Schaatsen is een superleuk uitje voor het hele gezin. Je bent lekker actief en sportief in beweging, in de frisse buitenlucht en je maakt ook nog eens samen de mooiste herinneringen. Beter dan dit wordt het niet!
IJsbaan De Meent Bauerfeind
Terborchlaan 301
1816 MH Alkmaar

4. Flevonice Biddinghuizen

Bij Flevonice in Biddinghuizen schaats je ‘s winters heerlijk buiten in de natuur, omringd door weilanden en bossen. De schaatsbanen in de natuur zijn geschikt voor schaatsers van elk niveau. Dus iedereen is welkom! Hier beleef je het echte gevoel van schaatsen op natuurijs. Superleuk! Ook leuk om aan je kinderen te laten zien en samen de mooiste herinneringen op het ijs te maken. Nergens vind je deze unieke winterse sfeer. Flevonice heeft de langste kunstijsbaan ter wereld met maar liefst 2,5 kilometer ijsbaan. De lengte van de kunstijsbaan vind je nergens anders in de wereld. De omgeving en de creatie van het ijs zorgen voor een optimale winterse schaatsbeleving. Waan je even terug in de tijd dat het zo had gevroren dat we massaal het natuurijs betraden en dat de Elfstedentocht nog werd geschaatst. Er worden bij Flevonice ook schaatstoertochten georganiseerd, je kunt je kinderfeestje vieren op de kunstijsbaan en je kunt schaatslessen volgen. Superleuk om je schaatservaring op te krikken. Bovendien kunnen kids in het Ice Funpark zich helemaal uitleven in de grote speeltuin met krabbelbaan (400m²), grote glijbaan, speeltoestellen en trampolines! Ideaal wanneer ze niet meer willen schaatsen en papa en/of mama nog wel even willen schaatsen op het ijs. Onderweg kom je ook nog rustpunten tegen met koek & zopie. En wanneer je ‘s avonds komt schaatsen schaatst je bij helder weer onder de miljoenen sterren door. Heel bijzonder en echt een te gekke belevenis.
Flevonice
Strandgaperweg 20
8256 PZ Biddinghuizen

Dit zijn de top 4 schaatsbanen van Nederland voor een winters gevoel. Heb jij nog mooie toevoegingen?

>>> Nog meer leuke uittips

           >>> Meer kerstvakantie tips

 

Eén reactie op “Top 4 schaatsbanen van Nederland”

Geef een reactie

Blog at WordPress.com.

%d bloggers liken dit: