Overnachten op het stoomschip ss Rotterdam

stoomschip-ss-rotterdam-puurvangeluk

Wij zijn gek op gave plekken om te overnachten en hebben weer een fantastische locatie voor je gevonden en (in)gecheckt. Overnachten op het stoomschip ss Rotterdam. Wanneer je de hoek van de haven binnenrijdt, zie je het enorme schip al voor je liggen. Alleen dit uitzicht is al indrukwekkend, zeker voor kinderen een hele belevenis. Wij vertellen je alles over ons verblijf in het hotel op het water en wat er allemaal te doen en te beleven is. Welkom aan boord!

Hotel op het water

Je wordt al opgewacht door een kapitein die je met veel plezier begeleidt naar de entree van het hotel op het water, het stoomschip ss Rotterdam. Eenmaal aan boord voel je direct het fijne sfeertje. In de hal staat een prachtige grote maquette van het stoomschip te pronken en het vriendelijke personeel verwijst je vanaf de receptie naar de hotelkamer waar je verblijft. De kinderen kregen flessenpost mee die ze konden versturen vanaf het schip naar een vriendje/vriendinnetje of opa en oma. Superleuk! Dit voelde als een warm welkom!

Overnachten in een echte scheepshut

Overal hangen mooie foto’s van vroeger. Bijzonder om te zien en nog mooier om zelfs nog oude elementen terug te zien in het schip. Zo ook in onze scheepshut. Oude boeken en tijdschriften van vroeger lagen op het tafeltje, geweldig! Wij hadden een ruime binnenhut met stapelbed voor de kinderen, een tweepersoonsbed, een fijne badkamer, zitje met tafel en stoelen, kasten en koelkast. Ze hebben zoveel mogelijk in tact gehouden of waar nodig gerestaureerd.

Rondleidingen op het ss Rotterdam

Op het stoomschip worden verschillende rondleidingen georganiseerd. Groepsrondleidingen, kunstroutes, machinekamer rondleiding etc. De rondleiding Uitwaaien & Zwaaien is perfect voor de kleine gasten aan boord. Met Kapitein Kaap en zijn vrienden leren de kinderen van alles over het schip. Tijdens de rondleiding beantwoord je vragen die je door de audiofoon hoort en schrijft ze op in het Kapiteins Paspoort. Als alles is ingevuld krijgen de kinderen een echt Kapiteins Diploma.

ss-rotterdam-rondleiding-puurvangeluk

Tijdens deze rondleiding zie je verschillende vertrekken van het schip, zoals de theaterzaal, de balzaal, de hut van de kapitein, de machinekamer en ga zo maar door. In deze vertrekken zijn mensen aanwezig die van alles vertellen over het betreffende vertrek en de historie van het schip. En het leuke is, dat dit door mensen wordt verteld die jaren geleden ook hebben meegevaren op dit schip. Ze vertellen met veel passie en plezier de mooiste verhalen. Het is heel indrukwekkend en mag je echt niet missen!

Faciliteiten aan boord

Je kunt je een hele dag vermaken op het stoomschip. Ontbijten in het restaurant, een rondleiding op het schip, eten in het restaurant, souvenirs kopen in het winkeltje, pootjebaden in het zwembad en borrelen op het achterdek met zonsondergang. Je kunt bij het stoomschip zelfs fietsen, scooters en auto’s huren. Kun je de volgende dag de Rotterdamse hotspots bezichtigen.

ss-rotterdam-dek-zwembad-puurvangeluk

Watertaxi vanaf het stoomschip ss Rotterdam

De watertaxi die vanaf het stoomschip vaart mag je ook niet missen. Supergaaf is dat, de kinderen vonden het fantastisch! De watertaxi scheert over de Maas, je voelt de wind door je haren wapperen en kunt ondertussen genieten van Rotterdam vanaf het water. De watertaxi brengt je heel snel én voordelig naar het centrum van Rotterdam of naar een van de andere haltes. Je kunt de watertaxi reserveren bij de receptie van het hotel van het stoomschip.

Je kunt uiteraard ook een dagje op onderzoek gaan bij het ss Rotterdam. Zelfs vergaderingen, feesten, bruiloften en kinderfeestjes worden op het stoomschip gerealiseerd. Wij hebben enorm genoten van het stoomschip, de rondleiding en alles wat het schip te bieden heeft en komen zeker nog eens terug!

Ben jij benieuwd hoe de gasten in 1959 de eerste overtocht naar New York beleefden? Of ga je liever voor het cruisegevoel? Stap aan boord van het voormalig vlaggenschip van de Holland-Amerika Lijn, het stoomschip ss Rotterdam en ervaar deze unieke beleving zelf.

rondleiding-audiofoon-ss-rotterdam-puurvangeluk
watertaxi-ss-rotterdam-stoomschip-puurvangeluk
watertaxi-ss-rotterdam-puurvangeluk
ss-rotterdam-stoomschip-hotel-puurvangeluk
stoomschip-ss-rotterdam-puurvangeluk

Geef een reactie

Blog at WordPress.com.

%d